Roy Kamps langer bij NEC Delfzijl, Elle Smit tekent ook bij fusieclub

Oefenmeester Roy Kamps en derdeklasser NEC Delfzijl blijven ook volgend seizoen aan elkaar verbonden. Beide partijen zijn onlangs een contractverlenging van een jaar overeen gekomen. De docent aan het MBO Terra in Groningen vertelt dat het hem goed bevalt bij de fusieclub, die afgelopen seizoen naar de derde klasse is gedegradeerd. Voor de tweede selectie heeft de Delfzijlster club Elle Smit voor de rest van het seizoen weten te strikken.

Er zitten volgens de in Bedum woonachtige trainer genoeg mogelijkheden in zijn selectie om stappen te kunnen maken. Kamps: ‘Die komen er ook wel, maar het zal geleidelijk gaan. We hebben namelijk een vrij jonge groep. Wanneer de spelers leergierig blijven en als team gaan voetballen, zit er genoeg muziek in de selectie om er in de nabije toekomst iets moois van te maken.’

Een andere reden om te blijven is volgens Kamps ook de samenwerking met de rest van de staf. ‘Die is zeer plezierig en dat maakt het voor mij als trainer ook een stuk fijner om in te werken.’ Dat hij op een niet erg gunstig moment aan de klus in Delfzijl begon, beseft Kamps ook wel. Sterker nog, de eerste fase van de competitie verliep stroef. De openingswedstrijd van het seizoen leverde Kamps een 7-1 overwinning op tegen zijn oude ploeg Noordwolde. Daarna werd nog van Groen Geel (1-0) gewonnen. In de vijf daaropvolgende wedstrijden, inclusief een beker- en een oefenduel, viel er weinig te genieten.

NEC Delfzijl herstelde zich echter en bij het scheiden van het jaar 2022 was het de Havenkanters zelfs bijna gelukt om koploper Grijpskerk pootje te lichten. ‘Uit de laatste vijf wedstrijden voor de winterstop hadden  we meer punten moeten halen. Dat lukte niet omdat de ervaring op zo’n moment mist. Maar ik wanhoop niet, het gaat vast en zeker goed komen. Daar heb ik alle vertrouwen in’, zegt de oefenmeester vol overtuiging.

De club is zeer content met de verlenging. Namens de technische commissie zegt voorzitter Harry Koolhof: ‘Zowel vanuit de spelersgroep, staf, bestuur en vanuit Roy Kamps zelf is er behoefte om op de ingeslagen weg door te gaan. Kamps ziet veel mogelijkheden binnen de spelersgroep en ziet dit seizoen als een jaar om veel jonge spelers in te passen en om de kern van ‘echte’ NEC-spelers te vergroten.’

Wat er nu gaande is omschrijft Koolhof als een ‘compleet groepsproces’ en dat kan volgens de club onmogelijk in een jaar worden afgerond. ‘De selectie moest bijna geheel opnieuw worden geformeerd en met name het proces om als groep te presteren heeft tot dusverre veel energie gekost. Ook het inpassen van veel spelers die uit de groep Onder-19 zijn overgekomen heeft de nodige aandacht gehad en zal voorlopig ook nog veel aandacht vragen. Kamps en NEC Delfzijl zien dit proces als noodzaak voor de vereniging en de vereniging ziet in de trainer de juiste man op de juiste plek.’

Ook het contract met Allard Janssen is verlengd. Hij is een belangrijke pijler binnen de vereniging, heeft naar volle tevredenheid van de vereniging zijn rol als tweede trainer ingevuld en zal samen met Kamps en de staf rondom de A-selectie de ingeslagen weg mede vorm geven.

Voor de B-selectie is Elle Smit gecontracteerd tot het einde van het seizoen. Smit stopte als hoofdtrainer van vijfdeklasser Meedhuizen en heeft na een korte rustperiode de ambitie uitgesproken om de B-selectie te willen begeleiden tijdens de trainingsavonden. Tevens zal hij samen met Daan Nepperus de begeleiding van het tweede elftal op de zaterdagen voor zijn rekening nemen. Zij zullen nauw gaan samenwerken met het duo Kamps en Janssen.

De Delfzijlster hoofdmacht staat momenteel op de zevende plaats in de ranglijst van 3C met vijftien punten uit elf wedstrijden. Ze hervatten de competitie op zaterdag 21 januari met een thuiswedstrijd tegen Helpman, dat momenteel derde staat met tweeëntwintig punten uit evenveel duels. De reserves van NEC Delfzijl komen uit in de reserveklasse 2F, waarin ze momenteel voorlaatste staan. De ambities zijn om op termijn weer in de reserve eerste klasse uit te komen.

No Replies to "Roy Kamps langer bij NEC Delfzijl, Elle Smit tekent ook bij fusieclub"