Danny Schudde en Holwierde verlengen verbintenis

Danny Schudde is ook volgend seizoen de man aan het roer bij vierdeklasser Holwierde. Club en oefenmeester hebben zaterdag de handtekeningen onder het contract gezet dat de trainer in ieder geval nog een jaar aan de Katmisbewoners verbindt. Holwierde heef  zijn vertrouwen richting de coach uitgesproken over de manier waarop het nu gaat. ‘Er wordt geprobeerd om het onderste uit de spelersgroep te halen. Ook zij hebben laten weten dat ze erg tevreden zijn met Schudde’, vertelt Jur Smit namens de club.

Veel reden tot ontevredenheid kan er ook niet zijn. Na de degradatie en het afscheid van oefenmeester Eddy Tuik heeft Holwierde zich in de top van 4C genesteld, op slechts een punt achterstand van lijstaanvoerder Mamio. Dat heeft overigens wel een wedstrijd meer gespeeld. ‘We willen de tweede competitiehelft gewoon lekker voetballen en punten pakken’, aldus Smit. Holwierde bewees zichzelf vlak voor de winterstop in eigen huis overigens een prima dienst door de lijstaanvoerder op een kansloze 5-1 nederlaag te trakteren.

Net als de club is ook Schudde blij met de ontwikkeling van het team. ‘We hebben nu tegen tien van de twaalf tegenstanders gehad en kunnen in ieder geval concluderen dat we er goed op staan. De sfeer is goed en de punten zijn er. We hebben een aantal hele sterke wedstrijden gespeeld tegen onder anderen DVC Appingedam, Poolster en Mamio. Daarnaast hebben we, mede dankzij topscorer Robbie ten Hove, het beste doelsaldo in 4C.’ Ter verduidelijking, de Holwierders hebben tot nu toe 27 keer gescoord en 11 treffers daarvan dragen de handtekening van Ten Hove. Daarbij komt nog eens dat men, samen met DVC Appingedam, tevens de minst gepasseerde verdediging bezit.

Het moet de oefenmeester overigens wel van het hart dat men her en der punten heeft laten liggen tegen minder voetballende ploegen. De Holwierders verloren deze competitie (1-0) alleen nog maar van SV De Heracliden. In de duels met Middelstum (1-1) en Corenos (0-0) kwam men niet verder dan een remise.  De laatste zeven wedstrijden wist Holwierde overigens omgeslagen te blijven. Uit de eerste competitiehelft staan nog de duels tegen Amicitia VMC en HS ’88 open. Beide clubs bleven de laatste drie wedstrijden voor de winter ongeslagen. De eerste confrontatie uit het tweede deel van de competitie brengt Holwierde op eigen veld tegenover VVK, dat de weg naar boven ook lijkt te hebben gevonden. De Stadjers bleven de laatste vijf wedstrijden op rij ongeslagen.

Kenners verwachten van de Holwierders dat ze het verloren gegane terrein aan het einde van het huidige seizoen hebben teruggewonnen. Hoewel het allemaal nog even moet gebeuren, rekent men er op dat Holwierde zal promoveren. Op de vraag aan Schudde of dat ook zijn en de doelstelling van het team is, zegt de coach: ‘We zullen als team altijd voor het hoogst haalbare gaan. Over veertien wedstrijden zullen we weten wat dat voor resultaat heeft opgeleverd. Op dit moment ben ik in ieder geval blij met het vertrouwen van het bestuur en de spelersgroep.’

Op bovenstaande foto bezegelen voorzitter Henk Bouwsema (links) en oefenmeester Danny Schudde het contract met een handdruk. Penningmeester René ten Hove (rechts)  zal hem aansluitend eveneens feliciteren.

No Replies to "Danny Schudde en Holwierde verlengen verbintenis"