Meedhuizen gaat in zee met Bob Mulder

Vijfdeklasser Meedhuizen moest op korte termijn op zoek naar een nieuwe trainer toen duidelijk werd dat de wegen van coach Elle Smit en de groenwitten zich zouden scheiden. Inmiddels heeft het bestuur van de club een opvolger gevonden voor de man die bij NEC Delfzijl aan de slag is gegaan. Voormalig WEO-trainer Bob Mulder gaat proberen om de Meedhuizers naar een hoger niveau te tillen, want sportief gezien gaat het hen allesbehalve voor de wind.

Mulder had in het najaar van 2021 aangegeven dat hij aan het einde van het seizoen, ongeacht het eindresultaat, bij WEO zou vertrekken. Na vijf jaar in Woldendorp actief te zijn geweest, wilde hij er een jaar tussenuit. Even het voetbal echt vanaf de zijlijn bekijken. Het bleef echter kriebelen en al vrij snel werd duidelijk dat hij toch weer langs de lijn zou staan. Sportvereniging THOS uit Beerta wist de voormalige prof voor twee seizoenen te strikken. De Beertsters komen op zondag uit in de 4C. Daarin staat Tot Heil Onzer Spieren, zoals de naam voluit luidt, momenteel op de vierde plek met vier punten achterstand op koploper Veelerveen en drie punten minder dan competitiegenoot Siddeburen.

Mulder wil zelf niet veel kwijt over zijn tijdelijke aanstelling. ‘Ik heb een topgesprek gehad en heb er zin in. Voor het overige wil eerst met de spelersgroep praten’, is het enige dat hij loslaat. Vanuit de club is men wat spraakzamer. ‘We zijn uiteraard superblij dat Bob Mulder het seizoen wil voltooien bij ons. De afgelopen anderhalve week hebben we intensief contact met hem gehad en uitgelegd hoe de situatie bij de club momenteel is. We hebben onlangs het moeilijke besluit moeten nemen om afscheid van Elle Smit te nemen en besloten om even de tijd te nemen’, vertelt voorzitter Arnoud Stoppels.

Technische man Jarno Koning vult hem aan door te stellen dat de vereniging met een profiel kwam waar een trainer aan zou moeten voldoen om tot resultaten te komen die Meedhuizen waardig zouden zijn. ‘Na diverse gesprekken kwamen we uiteindelijk bij Bob Mulder terecht. We hopen met hem aan het roer dat er weer plezier in het spelletje komt en dat er weer een glimlach op het gezicht van onze selectie getoverd kan worden.’ Stoppels en de zijnen hopen natuurlijk stiekem op nacompetitievoetbal, maar volgens de preses is dat momenteel een droom. ‘Maar uiteraard hebben we die ambitie nog steeds’, aldus de voorzitter.

Koning zegt zich bewust te zijn van het feit dat Mulder momenteel ook onder contract van THOS staat. ‘Wij vinden het dan ook niet meer dan passend om ook die vereniging, vanuit ons perspectief, te bedanken voor de mogelijkheid die ze ons hebben geboden om met hem het seizoen te kunnen volbrengen.’

 

 

No Replies to "Meedhuizen gaat in zee met Bob Mulder"