Belangrijke winst korfballers DWA/Argo

De korfballers van DWA/Argo hebben de competitie weer hervat na de stop rondom de feestdagen. SIOS/Jumbo Wolvega kwam zaterdag op bezoek in Winsum. Het werd al snel duidelijk dat de thuisclub de betere ploeg was. Toch stond het halverwege het duel, na een aanvankelijk snelle en ruime voorsprong, slechts 12-10 in het voordeel van de Winsumers en Bedumers. In de tweede helft ging het iets moeizamer, maar DWA/Argo wist de voorsprong de te behouden en sleepte de winst met 22-19 over de streep.

Er waren enkele wijzigingen binnen het basisachttal van trainer-coach Lisette Hamminga. Natasja van der Laan–Schuuring startte voor het eerst weer in de basis van het vlaggenschip sinds haar blessure. Dit betekent dat Hamminga het resterende seizoen zal spelen met vijf heren en vijf dames. Sanne Schuuring bleef aanvankelijk buiten de basis. Sjouke Hoekstra kampte met een enkelblessure, waardoor de overige vier heren in de basis stonden. Vlak voordat de wedstrijd begon, werd een oude traditie in ere hersteld. De F-en-E pupillen waren het Team van de Week. Voor aanvang van de wedstrijd werd dit team voorgesteld. SIOS was in het veldseizoen van 2021/2022 nog twee keer te sterk voor DWA/Argo, maar uit de stand tot aan het treffen van zaterdag bleek wel dat de ploeg het dit seizoen een stuk moeilijker heeft. De Friezen staan onderaan en het was dus belangrijk voor DWA/Argo om juist nu de winst te pakken.

In de eerste aanval wist Yarin Smedema met een schot de score te openen en even later maakte Nick Brandsma de 2-0. Toen sloeg de pech meteen toe bij de thuisploeg, want in de daaropvolgende aanval viel Jildau Smedema uit met een nare enkelblessure. Sanne Schuuring kwam binnen de lijnen en verving Smedema. DWA/Argo liet zich niet van de wijs brengen en had ondanks het wegvallen van Smedema de smaak te pakken gekregen. De thuisploeg was in zeer goede doen en liep vlot uit naar een 6-0 voorsprong. SIOS wist op den duur mee te scoren, maar de verdediging van DWA/Argo stond als een huis.

In het volgende deel van de eerste helft vielen de doelpunten om en om, tot een stand van 12-7. DWA/Argo kende in het laatste deel van het eerste bedrijf een wat mindere fase, waardoor SIOS beter in de wedstrijd wist te komen en uiteindelijk was er bij rust een 12-10 tussenstand op het bord verschenen. Coach Hamminga attendeerde DWA/Argo er tijdens de onderbreking op dat het in de tweede helft weer van voren af aan moest beginnen, in de veronderstelling dat het weer opnieuw nul tegen nul stond. Tevens moest er iets minder snel worden gespeeld, want het tempo van de Winsumers en Bedumers lag erg hoog in deze wedstrijd. Dat had in het eerste bedrijf nogal eens tot fouten geleid.

Na de rust duurde het drie minuten voordat er een treffer kwam. Die kwam uit handen van de Friezen, waardoor het verschil nog maar een treffer was in het voordeel van DWA/Argo. Door belangrijke doelpunten van Ole Smedema, Lieke Stoepker en Sanne Schuuring bleef DWA/Argo de tegenstanders echter op afstand houden. Na 15-13 scoorde Stoepker twee keer op rij waardoor DWA/Argo naar 17-13 wist uit te lopen. SIOS bleef echter aandringen, want even later was het gaatje weer geslonken tot twee treffers. Het duel kende daarna een spannend slot. DWA/Argo bleef de voorsprong elke keer behouden, maar SIOS weigerde de handdoek in de ring te gooien. Yarin Smedema, haar neef Ole Smedema, Nick Brandsma, Lieke Stoepker en de in het veld gekomen Tycho Schuuring hielden met hun treffers het verschil op drie.

SIOS wist niet langszij te komen en DWA/Argo kon dan ook een verdiende 22-19 zege op het conto bijschrijven.  De Noord-Groningers doen met deze belangrijke winst goede zaken en staan momenteel op een gedeelde derde plek in deze spannende poule. Elk gewonnen punt is cruciaal, want het gat met een degradatieplaats is namelijk maar één punt. Komende zaterdag speelt DWA/Argo een uitwedstrijd tegen HHV. Die ploeg staat in de poule gelijk met DWA/Argo. Het duel in Hollandscheveld begint om 18.20 uur.

* Scores DWA/Argo: Ole Smedema en Lieke Stoepker (6x), Nick Brandsma (4x), Yarin Smedema en Sanne Schuuring (2x), Natasja van der Laan–Schuuring en Tycho Schuuring (1x).