Regiodames nemen Ladies Cup over van Farmsum

Het sneeuwde misschien allemaal wat onder in het grote geweld dat de nationale en internationale talenten in de hal van Wijnne en Barends ontketenden, maar ze waren er zaterdagavond wel degelijk. Het damesvoetbal kende zijn eigen toppers in het redelijk bezette Groningen Seaports Stadion. Daar moest titelverdediger Farmsum uiteindelijk na een uitermate spannende finale buigen voor de Regiodames, die als nieuwkomer de Ladies Cup in ontvangst mochten nemen.

Acht teams hadden zich voor het evenement ingeschreven en de eerste omwentelingen van de bal kamen tot stand in het duel tussen NEC Delfzijl en Siddeburen. De Delfzijlster dames zegevierden met 2-0 en kenden dus een prima start. De Regiodames lieten in het duel daarna zien dat er serieus rekening met hen gehouden moest worden toen ze vv Holwierde met 0-3 hadden geklopt. Farmsum begon voorzichtig met een 1-0 overwinning op VVK en Wagenborger Boys kreeg een draai om de oren (1-6) van DVC Appingedam. Dat was in de poulefase ook meteen de grootste uitslag die genoteerd kon worden. Met een dolsaldo van dertien voor en slechts één tegentreffer wandelden de Regionalen vrij eenvoudig naar de halve finales. Daarin kwamen ze DVC Appingedam tegen en uiteindelijk verloren de Damsters die ontmoeting met 2-1. Met zes treffers voor en twee tegen was Farmsum klaar om het in de andere halve eindstrijd op te nemen tegen NEC Delfzijl. De titelverdediger trok met 2-4 aan het langste eind en wist zich dus eveneens verzekerd van een plaats in de finale. De strijd om de derde en vierde plaats werd gestreden tussen DVC Appingedam en NEC Delfzijl. De Havenkanters hadden kennelijk de fut niet meer om hun opponenten tegenstand van formaat te bieden, want DVC boekte een vrij eenvoudige 6-0 zege.

Aan het einde van de voetbalavond stond de finale op het programma. Die ging tussen titelverdediger Farmsum en de Regiodames. De nieuwkomers in het toernooi en samengesteld uit de organisatie van Eurocup. Vanaf het begin hing er al een zeer gedreven sfeer tussen de beide teams en in het Groningen Seaports Stadion. Toen de 1-0 viel voor Farmsum, gemaakt door Melissa Davids, ging iedereen uit zijn dak. De dames van het Regioteam waren er uiteraard op gebrand om de winst te pakken en dat lieten ze ook zeker zien toen Jasmin Slump voor 1-1 tekende. Met nog minder dan twee minuten te gaan kreeg Farmsumer Myrthe Koning een gele kaart. Dat betekende een tijdstraf van twee minuten en tevens dat ze niet meer binnen de lijnen zou verschijnen.

Farmsum moest het in de resterende seconden met een dame minder doen. Het werd bikkelen voor de ploeg. Met nog 26 seconden op de klok kwam het spel stil te liggen omdat Romy Omele geblesseerd van het veld moest. Uiteindelijk werd het tijdmechanisme weer in werking gezet en was er een levensgrote kans voor de Regiodames. De inzet kon ternauwernood voor de doellijn gekeerd worden door keepster Anouk Lambeck , maar in de laatste vijf seconden schoot Esmee Blik de winnende 2-1 voor de Regiodames in het net. Het ontbrak Farmsum aan de tijd om nog iets terug te doen en dus mochten de Regiodames zich winnaar noemen van de Ladies Cup 2023.

Er viel overigens nog een prijs uit te reiken. Dit jaar was er ook een beker voor de dame met de meeste doelpunten van het toernooi. Toen de finale begon, kwamen Melissa Davids van Farmsum en Esmee Blik van de Regiodames voor die prijs in aanmerking omdat ze allebei op vier treffers stonden. Doordat zij beide in de finale hadden gescoord, kwam er een shoot-out tussen de twee speelsters om een beslissing te forceren. De dames kregen drie pogingen, waarbij Isabella Slump het doel voor de Regiodames verdedigde en Anouk Lambeck dit voor Farmsum deed. Esmee Blik begon en wist Lambeck te verschalken: 1-0. Toen mocht Melissa Davids het proberen, maar zij kwam niet tot scoren. De tweede shoot-out van Esmee Blik werd gestopt, waardoor het weer gelijk stond. De derde poging leverde twee goals op en dus ging men door tot er een winnares bekend was. Uiteindelijk schoot Melissa Davids naast en daardoor ging ook de prijs voor de topscorer naar de Regiodames.

Na het toernooi was er nog een geslaagde derde helft met zanger Bert solo en de deejays Julian en Koen show. De organisatie bedankte na afloop iedereen voor het deelnemen en de toeschouwers voor het kijken naar de verrichtingen van de dames. Men sprak de hoop uit dat het volgend jaar weer tot een dergelijk evenement zal komen.

Uitslagen poulewedstrijden
NEC Delfzijl – Siddeburen   2 - 0
Holwierde   – Regiodames   0 - 3 
Farmsum    – VVK      1 – 0
Wag. Boys   – DVC App.dam  1 – 6
Siddeburen  – Holwierde   0 - 1
NEC Delfzijl – Regiodames   1 – 5
VVK      – Wag. Boys   2 – 3
Farmsum    – DVC App.dam  2 – 1 
Regiodames  – Siddeburen   5 – 0
Holwierde   – NEC Delfzijl  2 – 2 
DVC App.dam  – VVK      2 – 1
Wag. Boys   – Farmsum    1 – 3 

Halve finales
Regiodames  – DVC App.dam  2 – 1
NEC Delfzijl – Farmsum    2 – 4 

7e/8e plaats
VVK      – Siddeburen   1 - 1
Siddeburen wint shoot-out 

5e / 6e plaats
Holwierde   – Wag. Boys   1 – 0

3e / 4e plaats
DVC App.dam  – NEC Delfzijl  6 – 0 

Finale
Regiodames  – Farmsum    2 – 1

Winnares topschuttersbokaal: Esmee Blik (Regiodames)

No Replies to "Regiodames nemen Ladies Cup over van Farmsum"