Peter Ernst verlengt verblijf bij vv Farmsum

Oefenmeester Peter Ernst en vijfdeklasser vv Farmsum blijven ook in het seizoen 2023/2024 aan elkaar verbonden. Beide partijen hadden al aangegeven dat ze wel voor een verlenging open stonden en daar is nu dus een handtekening onder gezet. ‘We hebben een jonge groep waar genoeg potentie in zit en de club voelt aan als een warm bad’, aldus de Damster. Ook assistent-trainer Wim Fambrene blijft minimaal nog een jaar aan de bewoners van het Sportpark Tuikwerd verbonden.

Farmsum speelt momenteel een bescheiden rol in de 5e Klasse C van de zondagamateurs. Met negen punten uit evenveel wedstrijden is er nog geen sprake van een juichstemming bij de roodgelen. De wedstrijden tegen Yde de Punt (3-1) en SV Woltersum (7-0) zijn tot nu toe de enige driepunters geweest die men in deze competitie heeft laten noteren.  Van de overige zeven wedstrijden eindigden drie in een remise (Oldambtster Boys 1-1, WEO 2-2 en Alteveer 1-1) en werd er verloren van Drieborg (3-1), Kloosterburen (3-4), FVV (0-4) en Groen Geel (1-0).

Het afgelopen seizoen wist men zestien punten uit vierentwintig wedstrijden te verzamelen en volgde uiteindelijk degradatie. Van Farmsum kan (nog) niet gezegd worden dat men een soort van balans heeft gevonden. Het team van trainer Peter Ernst kampte in de eerste competitiehelft met veel blessureleed en de vereniging moest eigenlijk ook constateren dat de ingepaste jeugd nog niet aan het niveau kan tippen dat gevraagd wordt. Vooral tegen fysiek sterke ploegen wil Farmsum er nog wel eens onderdoor gaan. Ook aan het scorend vermogen zal gesleuteld moeten worden. Men staat momenteel op een gemiddelde van twee goals per wedstrijd, maar daar zitten dan wel de zeven treffers in verrekend van de ongelijke tweestrijd met SV Woltersum. De afgelopen competitie bleven de Farmsumers op een gemiddelde van iets meer dan één doelpunt per duel steken.

No Replies to "Peter Ernst verlengt verblijf bij vv Farmsum"