Robbie Wentink na twee seizoenen weg bij SV Bedum

Robbie Wentink vertrekt aan het einde van het lopende seizoen bij tweedeklasser SV Bedum. Het nieuws werd bekend gemaakt tijdens de onlangs gehouden nieuwjaarsreceptie van de club en niet bepaald met gejuich ontvangen. ‘Ach ja, zo gaat dat in de voetballerij. Iedereen vindt er wel wat van. Zoveel mensen, zoveel meningen’, zegt voorzitter Jan-Jurjen Timmer.

Wentink nam in het seizoen 2021/2022 het stokje over van Gert van Duinen, die op zijn beurt tussentijds naar Bedum werd gehaald na het vroegtijdige vertrek van Remy van der Wal. Wentink kreeg het niet gemakkelijk bij de paarshemden. Na de coronajaren had hij de moeilijke taak om om veel jonge talenten te laten instromen. Timmer: ‘Dat gaat altijd gepaard met wisselende prestaties.’ Het eerste jaar eindigde SV Bedum desondanks op de zesde plaats in 2J. Dit seizoen hebben de Bedumers, mede door veel blessures, het een stuk moeilijker. Ze staan momenteel in 2L op de tiende plek met tien punten uit evenveel duels.

Hoewel Wentink aardig op zijn plek leek te zitten in Bedum, heeft het bestuur nu dus besloten om op zoek te gaan naar een nieuwe oefenmeester. De trainer zelf vindt het ‘spijtig’ dat er een einde aan zijn dienstverband bij de paarshemden komt. Veel meer wil hij er vooralsnog niet over kwijt. ‘Voor de club is het beter dat ik voorlopig niet reageer. Ik geef teveel om de vereniging om er slecht over te praten’, laat de oefenmeester zich ontvallen. Inmiddels is wel duidelijk geworden dat de tegenvallende resultaten een van de redenen is dat men in Bedum iemand anders voor de groep wil hebben. Een andere opmerkelijk feit is dat Wentink enige tijd geleden HZVV uit Hoogeveen heeft gepolst of daar misschien een toekomst voor hem zou zijn weggelegd. Die poging bleek tevergeefs te zijn. Naar verluidt is hem de flirt met de Drentse ploeg door het bestuur van SV Bedum niet in dank afgenomen. Het tonen van je ambities wordt op amateurniveau kennelijk niet door iedereen gewaardeerd.

Behalve het vertrek van de trainer lijkt het er eveneens op dat een aanzienlijk deel van de eerste selectie het na dit seizoen welletjes vindt. Aanvoerder Richard de Boer heeft in ieder geval aangegeven dat het na zeventien jaar seniorenvoetbal mooi is geweest. ‘Dat klopt inderdaad. Ik ben met mijn 34 jaar de nestor van de selectie en speel samen met jongens die ik heb getraind toen ze nog junior waren. Ik heb al eerder aangegeven dat het moment steeds dichterbij zou komen dat ik stop. Ik heb mooie momenten meegemaakt zoals een kampioenschap, ben teruggekomen van een ernstige blessure en kan met een tevreden gevoel terugkijken op mijn voetballoopbaan. Het is nu aan de jongeren om de vlag over te nemen’, aldus de captain.

Naast De Boer behoren ook Timo Laninga (31), Nick Boelhouwer (30), Pierre Semudenge Mujene (29), Nigel Bakker (26) en Stijn Hekstra (26) tot de ‘oudere garde.’ Beter gezegd de categorie met de meeste voetbalbagage binnen de Bedumer selectie. ‘Ik zeg niet dat ze allemaal stoppen met voetballen op niveau, maar sluit ook niet uit dat sommigen het wel goed vinden zo’, zegt De Boer. Voorzitter Timmer vult hem aan dor te stellen dat het niet alleen om oudere spelers gaat. ‘Zoals altijd is er veel verloop in het voetbalwereldje. Studie, werk en andere bezigheden nemen een belangrijke plaats in en maken dat voetballers hun prioriteiten verleggen.’ Op de vraag welke spelers hun paars voetbalshirt daadwerkelijk gaan inleveren, zegt hij: ‘Dat weet ik zo niet. Daar heb ik geen zicht op.’

Richard de Boer betreurt tenslotte het vertrek van Wentink. ‘Het is gewoon een hele fijne vent. Als het aan mij lag had hij mogen blijven. Laat ik het anders formuleren. Als ik volgend seizoen nog wel in het eerste elftal had gestaan, had ik Robbie graag als trainer willen houden. Maar dat is mijn persoonlijke mening, ik zit niet in het bestuur. Zij zullen ongetwijfeld hun redenen hebben gehad om voor een andere oefenmeester te kiezen.’ In het officiële persbericht bedankt het bestuur Wentink voor zijn inzet en vertelt het volste vertrouwen te hebben in de samenwerking voor het vervolg van dit seizoen.

No Replies to "Robbie Wentink na twee seizoenen weg bij SV Bedum"