Korfballers DWA/Argo komen te kort in duel met HVV

De korfballers van DWA/Argo zijn er in het uitduel tegen HHV in Hollandscheveld zaterdag niet in geslaagd om met een goed resultaat huiswaarts te keren. Nadat HHV in de eerste helft al een gat van 5-0 had geslagen en uiteindelijk met 10-6 ging rusten, moesten de Noord-Groningers in de achtervolging. De winst (18-14) bleef uiteindelijk in Hollandscheveld.

Door een enkelblessure van Jildau Smedema, startten de overige vier dames van DWA/Argo in de basis. Het was bij de heren de beurt aan Ole Smedema om langs de lijn te starten. Voorafgaande aan de wedstrijd stonden HHV en DWA/Argo in de ranglijst op gelijke hoogte. Het was dan ook belangrijk om punten te pakken. Al snel werd de toon gezet en kwam HHV op een 5-0 voorsprong. Dit bleek uiteindelijk funest te zijn voor DWA/Argo.

In de eerste fase van de wedstrijd hadden de gasten moeite om controle over het spel van HHV te krijgen en daarnaast de eigen kansen af te ronden. Tot aan de rust was HHV duidelijk de betere ploeg. Tijdens de onderbreking werd benadrukt dat er nog niets aan de hand was met een achterstand van vier treffers en dat er nog van alles mogelijk was. Nadat het duel was hervat scoorde HHV echter meteen twee keer, waardoor de thuisploeg naar 12-6 wist uit te lopen.

DWA/Argo kwam hierna scherp terug. Na doelpunten van Nick Brandsma, Lieke Stoepker en Sjouke Hoekstra stond er 12-9 op het scorebord. De doelpunten vielen vervolgens om en om tot een stand van 14-10. In deze fase waren de rollen omgedraaid en kreeg HHV geen vat op het spel van DWA/Argo. Beide ploegen hadden in deze fase ook moeite om de kansen af te ronden. Met doelpunten van de nichtjes Natasja en Sanne Schuuring kwam het verschil terug tot twee: 14-12. DWA/Argo drong aan, maar HHV knakte niet. In de laatste fase scoorden HHV en DWA/Argo om en om en bleven de ploegen aan elkaar gewaagd. Voor het publiek was dit dan ook een mooie wedstrijd om te zien. Na een stand van 15-13, lukte het DWA/Argo niet om trefzeker te zijn en toen HHV de 17-13 had gescoord, was de beslissing gevallen. Lieke Stoepker zorgde nog voor de 17-14, maar met nog twee minuten te spelen was alleen HHV nog een keer trefzeker.

Zaterdag zal DWA/Argo het in de eigen thuishal opnemen tegen koploper Flamingo’s uit Buitenpost. De Friezen zijn nog zonder puntverlies en winnen hun duels steeds met ruime cijfers. Het zal dan ook geen gemakkelijke opgave worden om deze ploeg pootje te lichten. Het duel in de Ripperdahal begint om 17.15 uur.

* Scores DWA/Argo: Lieke Stoepker (6x), Natasja van der Laan-Schuuring (3x), Sanne Schuuring en Sjouke Hoekstra (2x), Nick Brandsma (1x).

Uitslagen:
HHV           - DWA/Argo		18-14
SIOS			 - De Hoeve		14-29
DIO/Donkerbroek/Odis/VZK - ROG			25-17
Flamingo’s        - Spannum		20- 7

Stand:
Flamingo’s                    6-12
DIO/Donkerbroek/Odis/VZK             6- 8
HHV                       6- 7
De Hoeve                     6- 6
DWA/Argo                     6- 5
Spannum                     6- 5
ROG                       6- 4
SIOS                       6- 1

No Replies to "Korfballers DWA/Argo komen te kort in duel met HVV"