Nipt verlies NEC Delfzijl in thuiswedstrijd tegen Helpman

NEC Delfzijl heeft op eigen veld met het kleinst mogelijke verschil van Helpman verloren. Op basis van de tweede helft had het team van oefenmeester Roy Kamps wel een punt verdiend, maar het mocht niet zo zijn. De treffer van Wil Sturge zou de enige zijn die de toeschouwers te zien kregen.

De Delfzijlsters hadden het in het eerste deel van de wedstrijd erg moeilijk met de lopende mensen. Helpman speelde met veel beweging. Een gebrek aan coaching aan de zijde van NEC was er mede de oorzaak van dat de Havenkanters maar geen grip op de gasten wisten te krijgen. Na 25 minuten spelen was het raak voor Helpman. Een miscommunicatie achterin leverde Helpman een treffer op. Dani Schuil had zijn mensen niet op de juiste plekken gezet, keeper Bas Westerhuis had misschien wel uit zijn doel moeten komen. Hoe dan ook, de bal van Rune Pronk viel achter de Delfzijlster verdediging en werd door Sturge, die verzilverd: 0-1. Het was de eerste basisplaats voor de speler van JO19, die zijn debuut in de hoofdmacht van Helpman opfleurde.

De gastheren wisten zichzelf maar weinig mogelijkheden te creëren en bleef onder druk staan van de ploeg die bovenin 3C een geducht woordje meespreekt. Wat vlak voor de winterstop goed ging, bleek nu ineens weer weg te zijn. ‘We maakten veel te weinig loopacties’, aldus Kamps.

In het tweede bedrijf bleek al snel dat de poppetjes anders waren neergezet. Ineens wist NEC Delfzijl meer duels te winnen, waren ook de tweede ballen voor de gastheren en hadden ze meer balbezit. Op zo’n moment moet je jezelf nog wel belonen. Op den duur stonden er zelfs vier spitsen in de frontlinie. Shaimo Hooi en debutant Joost Kombrink leken op weg naar de gelijkmaker. Kombrink aarzelde echter net te lang met de afwerking, waardoor zijn schot voor de doellijn nog geblokt kon worden . Bij Helpman was de scherpte voor het doel weggeëbd, maar NEC Delfzijl kwam ondanks de opgevoerde druk niet aan scoren toe.

Kamps: ‘Afgaande op het tweede bedrijf hadden we dit duel niet hoeven verliezen. Maar goed, het is niet anders. We hebben weer wat leermomenten gezien waaraan gewerkt moet worden. Ondanks de nederlaag denk ik dat we wel vooruitgang boeken. Het is nu zaak dat we ook een keer weer de drie punten pakken’, aldus de oefenmeester.

Helpman moet dinsdag in eigen huis alweer aan de bak. Dan speelt het de naar voren gehaalde wedstrijd tegen Noordwolde. NEC Delfzijl moet zaterdag op bezoek bij SC Loppersum. Ook dat al geen eenvoudige klus worden voor de Havenkanters.

*NEC Delfzijl – Helpman 0-1 (0-1). Wil Sturge 0-1.

No Replies to "Nipt verlies NEC Delfzijl in thuiswedstrijd tegen Helpman"