Overzicht amateurvoetbal

Het is deze keer een magere samenvatting van dat wat er zich op de velden heeft afgespeeld. Een beperkt programma, veel afgelastingen. Noem het maar op. We hebben alleen van wat zaterdagclubs de verslagen weten te verzamelen. Op zondag stond alleen het duel tussen Oldambtster Boys en Kloosterburen gepland, maar daar werd ook een streep doorheen getrokken. Een man van het weekend zoeken was geen eenvoudige opgave. Als het op de doelpunten aankwam zouden Winsumer Yumé Ramos, Diederik dijk (SC Loppersum) en de Holwierders Tim Visscher en Gijs Geurtsen daarvoor in aanmerking moeten komen. Zij scoorden namelijk twee keer. Desondanks hebben we gekozen voor Middelstummer Peter van Dam. Nadat hij vorig jaar bij een zwaar ongeval betrokken was, is hij weer terug op de velden en mocht zaterdag zijn eerste minuten maken. Over wilskracht, doorzettingsvermogen en clubliefde gesproken…

 

2e Klasse L Zaterdag
SV BEDUM HERVAT COMPETITIE MET NEDERLAAG
De bij SV Bedum vertrekkende Robbie Wentink heeft in Assen met zijn ploeg de meerdere moeten erkennen in thuisclub Achilles 1894. De Assenaren trokken met 2-1 aan het langste eind. De winnende goal viel pas in de extra tijd van de tweede helft. De gastheren en de Bedumers maakten er in ieder geval een leuke wedstrijd van voor de toeschouwers.

De paarshemden begonnen eigenlijk helemaal niet zo gek aan de uitwedstrijd in de Drentse hoofdstad. Binnen een tijdsbestek van tien minuten had SV Bedum de leiding weten te nemen na een treffer van Roël Batema: 0-1. Een prima start dus, die echter geen vervolg kreeg, want na een kwart wedstrijd liet Ferdi Hidding na een prima aanval de gelijkmaker aantekenen: 1-1. De Drenten kregen daarna meer grip op de wedstrijd en probeerden door te drukken, waarbij ze min of meer door het team van Wentink in het zadel werden geholpen. De bezoekers waren namelijk erg slordig aan de bal, maakten de verkeerde keuzes en lieten op cruciale momenten erg veel ruimte liggen.

Halverwege de wedstrijd was er nog niets aan het duel veranderd en dus zou de tweede helft soelaas moeten bieden. De fans moesten echter heel lang wachten op wat vuurwerk. Tot twee keer toe dacht men een doelpunt te kunnen begroeten. De treffers, waaronder een van SV Bedum, vonden echter geen genade in de ogen van de dienstdoende scheidsrechter. Over en weer ontstonden kansen om toch nog tot iets moois te komen. Dat lukte uiteindelijk Leo Regtop. Hij onderstreepte het overwicht dat de Assenaren na de thee hadden opgebouwd en werd vlak voor tijd matchwinnaar door de 2-1 binnen te mikken, waarmee hij de Bedumers een hele zure middag bezorgde. Het wordt tijd dat de ploeg van Wentink, die voor het laatst eind oktober een winstpartij wist te boeken door Zuidhorn met 4-5 te kloppen, dat zee weer eens het zoet van de overwinning mogen smaken. Of dat zaterdag al lukt is nog maar de vraag. Dan komt namelijk koploper Velocitas op bezoek.

* Achilles ’94 – SV Bedum 2-1 (1-1). Roël Batema 0-1; Ferdi Hidding 1-1; Leo Regtop 2-1.

 

3e Klasse C Zaterdag
PRIMA ZEGE VAN GEDISCIPLINEERD SC LOPPERSUM
Gezien de ranglijst en de toch ietwat teleurstellende eerste seizoenshelft was het voor SC Loppersum belangrijk om bij de heropening van het seizoen meteen een goed resultaat te halen. En dat lukte de ploeg van coach David van der Kam.

De Hoogkerkers staan bekend als een goed voetballende ploeg en dat bleek ook nu wel. De gastheren speelden gemakkelijk, maar daarentegen hadden de Lopsters het duel aardig onder controle. Diederik Dijk was in die fase misschien wel de ongelukkigste man van de dag. Het lukte hem binnen een tijdsbestek van vijf minuten niet om de bal in twee pogingen tegen het nylon te mikken.

De Hoogkerkers wisten slechts sporadisch een opening te vinden in de defensie van SC Loppersum. De gasten stonden goed en konden de aanvallen van de thuisclub redelijk eenvoudig opvangen. Na een minuut of twintig spelen lag de eerste treffer in het mandje. De geheel vrij staande Joris Jurna volleerde na een prima corner van Rik Buikema de bal tegen het nylon: 0-1. In de minuten daarna bleef het spel aanvankelijk ongewijzigd, al zakte SC Loppersum wel wat terug, naarmate de eerste helft vorderde. Dat zal veel te maken hebben gehad met de druk die HFC ’15 ontketende. Grote kansen wisten de gastheren echter niet te scheppen en dus gingen de ploegen rusten met de magere voorsprong voor de Lopsters.

Na rust was het aanvankelijk SC Loppersum dat in de omschakeling de ruimte kreeg om aan mooie dingen te denken. HFC ’15 probeerde iets te forceren en had daarmee in de 64e minuut succes. Na foutief verdedigen aan Lopster zijde was het Martijn Bodenstaff die in twee keer raak wist te mikken: 1-1. Even leek het er op alsof de thuisclub zou doordrukken. En dus moest er iets gebeuren. Om verdedigend meer grip op het duel te krijgen, verliet Jacob Havinga het veld en werd Marc Vereijken binnen de lijnen gebracht.

In de 75e minuut kwamen de gasten andermaal op voorsprong. De man die voor de thee twee ongelukkige momenten had, was nu de meest bejubelde speler. Na een goede omschakeling schoot Diederik Dijk de 1-2 binnen. Omdat HFC ’15 een dreigende nederlaag wilde ontlopen, kwam er steeds meer ruimte voor SC Loppersum en in de 80e minuut was Dijk de momenten van het eerste bedrijf helemaal vergeten toen hij op aangeven van Tim Maneschijn voor 1-3 tekende en dat zou tevens de eindstand worden.

David van der Kam: ‘We hebben het in de aanloop naar deze wedstrijd over discipline gehad. Hier moet ik het team een groot compliment voor geven., want dat was dik in orde. Op basis van dit gegeven en hard voor elkaar willen werken hebben we weinig weggegeven en drie goals gescoord tegen een goede tegenstander. Dit is een heerlijke start met een voor mijn gevoel verdiende overwinning.’ De gefrustreerd geraakte Max Hummel kreeg bij de thuisclub in de slotfase overigens nog de rode kaart onder zijn neus geduwd omdat hij Joris Jurna torpedeerde.

* HFC ’15 – SC Loppersum 1-3 (0-1). Joris Jurna 0-1; Martijn Bodenstaff 1-1; Diederik Dijk 1-2; Diederik Dijk 1-3.

 

4e Klasse C Zaterdag
VALSE HERSTART MIDDELSTUM IN DUEL MET HS ’88
Middelstum is er niet in geslaagd om de herstart van de competitie succesvol te beginnen. Thuisclub HS ’88 bleef de mannen van trainer Jelmer Meinardi met 3-1 de baas in een zeker niet onaantrekkelijke wedstrijd.

Het duel tussen de beide vierdeklassers kon, ondanks de regenval en de vorst van de afgelopen tijd, op gewoon gras worden afgewerkt en volgens Meinardi was dat geen verkeerde keus. ‘Natuurlijk was het hier en daar wel wat hobbelig, maar daar hadden beide ploegen last van’, aldus de oefenmeester.

Binnen vier minuten was het al raak voor de gastheren toen een corner maar half weggewerkt kon worden door de defensie van Middelstum en het leer uiteindelijk voor de voeten van Robin Bakker belandde. Diens uithaal was teveel voor doelman Demon Medema: 1-0. Na 24 minuten spelen wist Justin de Groot de marge te verdubbelen en leek Middelstum een moeilijke middag tegemoet te gaan. Vrij snel na de tweede goal van de thuisclub was het echter Twan Heemstra die de marge verkleinde met een prima goal. De vlaggenist van HS ’88 dacht nog even roet in het eten te gooien, maar werd door de scheidsrechter van dienst teruggefloten: 2-1.

‘Daarna waren er echt mogelijkheden om langszij te komen. Weet je wat gek is? Het afgelopen seizoen hebben we veel meer wedstrijden gespeeld waarin het voetballend niet zo goed ging, maar we wel wisten te winnen. Nu spelen we beter, maar laten de punten liggen. Ik zeg niet dat het verlies van vandaag daar aan te wijten is, want HS ’88 is echt wel een goede ploeg. Het kwartje mag onze kant echter ook wel een keer op vallen’, sprak Meinardi na afloop.

Terwijl Middelstum zicht bleef houden op de gelijkmaker, viel de beslissende goal in de slotfase aan de nadere kant. Rens van Hartingsveld bepaalde de eindstand op 3-1 en dus bleef Middelstum met lege handen achter. ‘Desondanks ben ik trots op de jongens. Ze hebben weer veel energie in de wedstrijd gestoken. Een mooi moment was ook dat Peter van Dam weer minuten heeft gemaakt na zijn zware ongeluk van afgelopen jaar. Hij heeft een beroerde periode gekend en is weer op de weg terug’, besluit Meinardi.

* HS ’88 – Middelstum 3-1 (2-1). Robin Bakker 1-0; Justin de Groot 2-0; Twan Heemstra 2-1; Rens van Hartingsveld 3-1.

 


STERK SPELEND HOLWIERDE KLOPT AMICITIA VMC

Holwierde is doorgegaan waar het vlak voor de winterstop mee is gestopt. Toen werd koploper Mamio met een 5-1 nederlaag het bos in gestuurd. Dinsdag oefende men met succes (2-1) tegen tweedeklasser Be Quick 1887 en nu werd gastheer Amicitia VMC van het veld geveegd.

Na kansen voor Mike Kraan en Gijs Geurtsen was het Tim Visscher die in de 9e minuut de score wist open te breken. Uit een corner van Thijs Sonneveld kopte Peter Bouwsema op de lat, waarna de rebound via Gijs Geurtsen een prooi voor Visscher was: 0-1. Bouwsema creëerde daarna een goede mogelijkheid voor zichzelf, maar schoot net naast.

Na een kart wedstrijd spelen werd een vrije trap van Sonneveld richting de tweede paal geslingerd, waarbij Robbie ten Hove een ploeggenoot zocht. Een speler van Amicitia VMC zat er echter met zijn voet tussen en passeerde zijn eigen doelman: 0-2. Visscher tekende in de 35e minuut voor zijn tweede van de middag. Hij promoveerde een voorzet van Geurtsen tot doelpunt: 0-3. Amper een minuut later wist Koen Tuil met een steekbal ploegmaat Ten Hove te bereiken, waarna de aanvaller het kwartet vol schoot: 0-4. In de extra tijd van de eerste helft werd het nog erger voor de Stadjers. Net als bij de tweede Holwierder goal was het een corner van Bouwsema die door Sonneveld op het aluminium werd gemikt. Nu was Geurtsen echter snel genoeg bij de bal om de ruststand op een hele comfortabele 0-5 te bepalen.

Na de doelwisseling was er weinig meer te genieten. Holwierde probeerde wel door te drukken, maar werd steeds slordiger en gaf zelfs nog een paar levensgrote kansen weg. Mogelijkheden waren er aan Holwierder zijde nog wel, maar alleen Geurtsen wist het net nog te vinden. Hij maakte in het strafschopgebied van Amicitia VMC een mooie actie en schoot hard raak in de korte hoek: 0-6. Daarmee bekroonde hij een goed gespeelde wedstrijd met zijn tweede treffer.

‘Al met al ben ik zeer tevreden over de manier waarop we de eerste helft hebben gespeeld. Dat geeft veel vertrouwen voor de komende wedstrijd tegen HS ‘88’, vertelde trainer Danny Schudde na afloop van de wedstrijd. Hij had wel meer redenen om tevreden te zijn, want door de overwinning heeft Holwierde de koppositie in 3C van het niet spelende Mamio overgenomen.

* Amicitia VMC – Holwierde 0-6 (0-5). Tim Visscher 0-1; eigen doel (0-2); Tim Visscher 0-3; Robbie ten Hove 0-4; Gijs Geurtsen 0-5; Gijs Geurtsen 0-6.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"