Tafeltennissers Klimaatgroep Stars starten voorjaarsreeks in Hattem

Het programma voor de voorjaarscompetitie in de Heren Eredivisie tafeltennis is bekend. Klimaatgroep Stars uit Middelstum begint zaterdag 4 februari met een uitduel in Hattem en speelt drie thuisduels in de maanden februari, maart en april. Telkens op zondagmiddagen om twee uur. De play-offs vinden plaats van zaterdag 23 april tot uiterlijk zaterdag 20 mei.

In de najaarscompetitie werd De Boer Taverzo kampioen van de reguliere enkele competitieronde en werd via winst op van Wijnen/Smash’70 en Combilo TOGB ook het najaarskampioenschap in de wacht gesleept door de titelhouder. Klimaatgroep Stars eindigde op de derde plek. In de halve finale werd met 4-2 van Combilo TOGB verloren.

In de play-downs wonnen WELYNQ/TTV Maashorst en VeerhuisWessem/Westa van respectievelijk De Boer Taverzo 2 en PingPongAlkmaar. De ploeg uit Alkmaar moest het vervolgens afleggen tegen De Boer Taverzo 2 en degradeerde. De Boer Taverzo 2 won in het promotie/degradatieduel van Tempo-Team 2 en handhaafde zich op die manier in de Eredivisie. Scylla uit Leiden werd één niveau lager kampioen en is in het voorjaar de vervanger van PingPongAlkmaar.

De ploeg van teammanager Jan Tammenga bestaat ook in het voorjaar uit Clement Chobeau (Frankrijk), Arthur Bilas (België), die in het najaar beiden ongeslagen bleven in hun enkelspelen, en daarnaast Casper Strindberg (Zweden), Roel Bogie, Colin Rengers en Shuohan Men. De thuiswedstrijden in de komende maanden worden gespeeld op zondag 12 februari  tegen Taverzo 1, op zondag 12 maart tegen De Boer Taverzo 2 en op zondag 2 april  tegen VeerhuisWessem/Westa. Het volledige programma ziet er als volgt uit.

Zaterdag 4 februari: Van Wijnen/Smash ’70 - Klimaatgroep Stars
Zondag 12 februari: Klimaatgroep Stars  – De Boer Taverzo
Zondag 26 februari: Combilo TOGB     – Klimaatgroep Stars
Zondag  5 maart  : Scylla        – Klimaatgroep Stars
Zondag 12 maart  : Klimaatgroep Stars  – De Boer Taverzo 2
Zondag  2 april  : Klimaatgroep Stars  – VeerhuisWessem/Westa
Zondag  9 april  : WELYNQ/TTV Maashorst – Klimaatgroep Stars

No Replies to "Tafeltennissers Klimaatgroep Stars starten voorjaarsreeks in Hattem"