Elsin Yilmaz blijft nog een voetbaljaar bij Noordwolde

Elsin Yilmaz, momenteel verbonden aan derdeklasser Noordwolde, blijft de geelzwarten ook volgend seizoen trouw. Club en oefenmeester zijn onlangs een verlenging van het huidige contract overeen gekomen. ‘De spelers en het bestuur zijn tevreden over de manier waarop ik functioneer en ik heb het hier goed naar mijn zin. Het voelt alsof ik hier al jaren rondloop, terwijl het nog maar een half jaar is’, vertelt de man die nog maar net aan zijn carrière als hoofdtrainer is begonnen.

Elsin Yilmaz speelde bij het inmiddels gefuseerde vv Appingedam, Be Quick en Godlinze. In 2017 verkaste hij van SV Bedum naar NEC Delfzijl. In de seizoenen dat hij voor het vlaggenschip van de Delfzijlsters uitkwam, scoorde de aanvaller 22 keer. In totaal heeft de Stadjer 89 treffers achter zijn naam staan. Onder het motto ‘trainer zijn is nog leuker dan zelf spelen’, besloot Yilmaz voor de andere kant van het voetbalspel te kiezen. In zijn toenmalige coach Kees Pranger vond hij de praktijkbegeleider voor de cursus oefenmeester TC3. Inmiddels heeft hij het diploma TC2 ook op zak.

De beginnende coach had al enige tijd uit naar een mogelijkheid uitgekeken om de stap van jeugd naar senioren te maken. ‘Ik ben ambitieus en hoewel het trainen van jeugdspelers veel voldoening geeft, is het voor mij altijd duidelijk geweest dat dit niet het eindstation zou worden’, zei hij ooit.

Hij besloot meteen te solliciteren toen duidelijk werd dat Roy Kamps, nu aan NEC Delfzijl verbonden, de geelzwarten zou verlaten. Hij werd uitgenodigd voor een gesprek en volgens Yilmaz viel het kwartje al snel. Na een half seizoen is zijn kijk op de club nog niet veranderd. ‘Noordwolde is een mooie club. Ik heb me goed laten informeren hoe de vereniging in elkaar steekt en ik denk dat zij het zelfde voor ogen hebben als ik. Ik wil inspireren en motiveren. Zowel binnen als buiten het veld. Je moet op alle vlakken kunnen coachen. Daar hou ik wel van.’

Noordwolde staat in 3C momenteel op de elfde plaats en heeft uit tien wedstrijden evenveel punten weten te behalen. De doelstelling voor de rest van dit seizoen is handhaving in de derde klasse. Een haalbare kaart volgens Yilmaz, die overigens het hebben van plezier in het spelletje minstens zo belangrijk vindt. ‘Er zit best nog wel rek in de spelersgroep. Dat zie ik aan de manier waarop ze open staan voor nieuwe dingen en dit eveneens goed oppakken. We zouden ons wel graag willen versterken met wat spelers van buitenaf. Hierbij dan ook de uitnodiging voor spelers die graag bij een gezellige vereniging op niveau willen voetballen. Ze mogen contact met me opnemen.’  Dinsdagavond speelt Noordwolde de naar voren gehaalde uitwedstrijd tegen Helpman. Op 4 februari mogen Yilmaz en zijn mannen proberen zich te revancheren voor de smadelijke 7-1 nederlaag tegen zijn oude club NEC Delfzijl in de openingswedstrijd van de huidige voetbaljaargang.

No Replies to "Elsin Yilmaz blijft nog een voetbaljaar bij Noordwolde"