Heiko van den Berg terug op Noord-Groninger velden

Stad-Groninger Heiko van den Berg wordt de nieuwe trainer van derdeklasser SC Loppersum, waar hij de vertrekkende David van der Kam zal opvolgen. De senior controleur van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit is geen onbekende op de Noord-Groninger velden. Van 2007 tot en met 2011 was hij aan SV De Heracliden verbonden. Die club wist hij van de vijfde naar de derde klasse te loodsen.

Zelf een balletje trappen kon Van den Berg ook wel. Tot zijn zestiende doorliep hij alle jeugdelftallen van de vv Helpman. Vervolgens speelde hij twee jaar voor de BV Veendam, in  zowel de A1-jeugd als het tweede elftal. Na een terugkeer bij Helpman stopte hij op zijn vijfentwintigste als actief voetballer omdat hij voor de tweede keer een voorste kruisband afscheurde. Via het jeugdtrainerschap bij Helpman en GRC Groningen belandde hij in 2007 als hoofdtrainer bij SV De Heracliden, waarmee hij twee seizoenen op rij kampioen werd.

Na zijn periode in Uithuizermeeden was Van den Berg werkzaam bij Roden. Na twee jaar vertrok hij naar Hoogkerk, verkaste vervolgens naar Heiligerlee en kwam uiteindelijk bij LEO Loon terecht. Hier bleef hij tot de zomer van 2020, waarna hij sloot een sabbatical te nemen. Kennelijk begon het toch weer te kriebelen bij de oefenmeester. Hij vertelt dat SC Loppersum op het juiste moment op zijn pad kwam. ‘Het is een prachtige vereniging om als hoofdtrainer mee te mogen werken. De batterij is weer volledig opgeladen en ik kijk er naar uit om met de spelersgroep aan de slag te gaan. Deze club past heel erg goed bij mij.’

Sander Eisinga, voorzitter van SC Loppersum licht de keus op Heiko van den Berg toe: ‘We waren graag nog een jaar met David van der Kam doorgegaan maar we zijn verder gaan kijken toen hij kenbaar maakte na afloop van dit seizoen te willen stoppen. De trainerscarrousel kwam dit jaar moeizaam los merkten wij. Gelukkig hebben we onze oren en ogen goed open gehad en zodoende toch verschillende kandidaten gesproken waarna er door een afvaardiging van selectie en het bestuur unaniem voor Heiko van den Berg is gekozen.’

Van den Berg gaf volgens Eisinga de doorslag op het gebied van persoonlijkheid, gedrevenheid en voetbalgedachte. ‘Wij als bestuur streven voetbal op een zo hoog mogelijk niveau na waarbij de selectie bepaalt welk niveau reëel is. Zoals altijd krijgt hij een eenjarig contract, maar we gaan uit van een langdurige samenwerking.’

David van der Kam is bezig aan zijn derde seizoen als eindverantwoordelijke van de hoofdmacht van de Lopsters. In deze periode zijn goede resultaten gehaald, wat onder andere blijkt uit de derde plaats van afgelopen seizoen die recht gaf op een plek in de nacompetitie voor promotie. Men miste uiteindelijk de finale van de nacompetitie en e mogelijkheid om te promoveren, toen competitiegenoot Be Quick 1887 met 2-0 te sterk bleek te zijn.

No Replies to "Heiko van den Berg terug op Noord-Groninger velden"