Jan Medema opnieuw aan de slag bij SV De Heracliden

Damster Jan Medema id volgend seizoen terug als trainer van vierdeklasser SV De Heracliden. Voor de club is het dan ook een weerzien met een oude bekende, die de plaats in de dug-out van de vertrekkende Jaap Danhof gaat innemen. Enigszins verrassend is de benoeming van Medema wel, want eigenlijk had hij al aangegeven geen baan als hoofdtrainer meer te ambiëren. 

Medema kun je met een gerust hart een op en top voetbaldier noemen. Hij was tussen 2014 en 2016 ook al trainer van SV De Heracliden. Erg succesvolle jaren waren dat niet, want de blauwzwarten degradeerden twee keer op rij. Medema vertrok daarna en werd opgevolgd door Kees Pranger. Die wist ternauwernood te voorkomen dat men naar de vijfde klasse zou afdalen.

Bij verenigingen als Farmsum, het Woldendorper WEO en het al niet meer bestaande Viboa en Eems Boys was hij ook actief. Daarnaast heeft hij in het verleden aan het roer gestaan bij het voormalige De Pelikanen en Appingedam, inmiddels gefuseerd tot DVC Appingedam. Daar traint hij momenteel de jeugd.

Het laatste aansprekende succes dat Medema boekte was met vijfdeklasser WEO, waarmee hij als interim-coach een periodetitel wist te pakken, mar niet tot de finaleronde van de nacompetitie wist door te dringen. En nu keert hij dus terug bij een oude bekende. ‘Het kan soms raar lopen in de voetballerij’, vertelt bestuurslid technische zaken Koos Sikkema. ‘We hadden hem al eens gepolst, maar toen liet hij ook al doorschemeren er eigenlijk geen trek meer in te hebben. Hij kon ons nog wel wat andere namen geven. Die pogingen liepen vast en toen kwamen we opnieuw bij hem uit. Of hij nog andere trainers wist op te sommen. Waarbij we overigens toch maar even de vraag stelden dat hij het zelf ook mocht doen. Uiteindelijk stemde hij verrassend genoeg in met een gesprek en toen is het snel gegaan. We zijn erg blij dat we hem toch hebben weten over te halen.’

Medema zegt dat zijn besluit is voortgevloeid uit het feit dat de trainingsopkomst bij de club goed is, de faciliteiten aanmerkelijk zijn verbeterd en men de visie en de wil heeft om de jeugd een kans te geven. SV De Heracliden staat momenteel op de achtste plaats in de 4e Klasse C met twaalf punten uit negen gespeelde wedstrijden. De stand in deze klasse geeft momenteel een nogal vertekend beeld, want de Mesters hebben bijvoorbeeld drie punten minder op hun conto staan dan ploegen als De Fivel en Poolster, die respectievelijk al elf en tien wedstrijden hebben afgewerkt. Komend weekeinde spelen de Meisters in Spijk tegen Poolster en een week later komt De Fivel op bezoek in Uithuizermeeden.

No Replies to "Jan Medema opnieuw aan de slag bij SV De Heracliden"