Geen doelpunten bij derby tussen Poolster en SV De Heracliden

Poolster en SV De Heracliden hebben de man aan het scorebord op het sportpark Oldencate in Spijk een gemakkelijke middag laten beleven. Het elektronische gevaarte hoefde geen enkele keer in beweging worden gezet, want het duel tussen de Spijksters en de ploeg uit Uithuizermeeden eindigde zoals hij was begonnen. Zonder doelpunten en met weinig kansen voor beide doelen. Saai was de tweestrijd geenszins. Tot aan het laatste fluitsignaal van scheidsrechter bleef de spanning er namelijk vol op staan.

De nummers zes (Poolster) en acht (SV De Heracliden) maken elkaar niet veel. Poolster heeft een wedstrijd meer gespeeld en kan ook drie punten meer oplepelen. De ploeg van scheidend trainer Jaap Danhof had in december voor het laatst gespeeld. Toen moesten er nog een zevental minuten tegen gastheer VVK worden afgewerkt en wel bij een 2-2 stand. Poolster kreeg in het laatste duel voor de winterstop met 4-1 op de broek van DVC Appingedam.

SV De Heracliden begon wat beter aan het treffen met de geelzwarten. Danhof is in het verleden trainer van Poolster geweest en weet als geen ander hoe hij het spel van de Spieksters moet ontregelen. Dat lukte zijn team aanvankelijk dan ook prima. Poolster kwam gaandeweg de eerste helft wel wat beter in het spel, maar in het strafschopgebied van keeper Albert de Jonge gebeurde maar weinig. Het duel was behoorlijk in evenwicht. Poolster voetbalde weliswaar aardig, had flink wat balbezit, maar ontbeerde de voortzetting en scherpte in de frontlinie om de defensie van de gasten te laten kraken. De grootste mogelijkheid was zelfs voor SV De Heracliden. Roy Streppel nam doelman Kees Dijkman onder vuur, maar de net vader geworden sluitpost liet zich na een dik half uur spelen niet verschalken.

Een tegenvaller voor Poolster was dat Kevin Bijlsma door zijn enkel ging en kort voor rust vervangen moest worden. Mark Lijnema nam zijn plek binnen de lijnen in en zorgde kort na de doelwisseling voor een opleving aan Spijkster zijde. Ook goalie De Jonge wilde echter van geen wijken weten. Hij redde daarna bekwaam op pogingen van Robbert Kok en een kopbal van Johan de Groot. In het slot van de wedstrijd veerde de bank van de gasten op toen Martijs Delker ineens voor het doel van Poolster opdook. Hij faalde in de afwerking, Niet veel later mikte Ruben Slager nog op de paal. Hij had de gasten de drie punten misschien wel moeten bezorgen, al was dat gezien het wedstrijdbeeld niet terecht geweest. De remise was volgens beide coaches een terechte afspiegeling van de wedstrijd.

‘In de basis deden we dingen wel goed. Daar kunnen we mee verder. We hebben echter te weinig gecreëerd en komen op het laatst nog goed weg ook. Komend weekend spelen we tegen Middelstum. Ik hoop dat we dan twee punten meer weten te pakken. Dit is gewoon wat het is. Op de remise valt eigenlijk niets af te dingen’, vertelde trainer Jeroen de Groot na afloop. Zijn collega Jaap Danhof zei over het treffen met zijn voormalige club: ‘In de verdediging en op het middenveld hadden we de zaken prima voorelkaar. We begonnen goed, later werd Poolster beter. Tot aan de laatste tien minuten gebeurde er eigenlijk niet veel. De twee ploegen waren goed aan elkaar gewaagd. Ik kan dan ook wel leven met het gelijkspel, al had ik die bal op de paal er liever in zien gaan natuurlijk.’

* Poolster – SV De Heracliden 0-0 ( foto: Angela Smit-Flikkema).

No Replies to "Geen doelpunten bij derby tussen Poolster en SV De Heracliden"