DWA/Argo weet koploper Flamingo’s niet te verrassen

De korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum hebben koploper Flamingo’s zaterdag driekwart van de wedstrijd weten bij te benen. Daarna liepen de Buitenposters uit naar een ruime overwinning. Bij rust was het 7-9, de eindstand werd uiteindelijk 14-23.

De Friezen hadden tot aan het eerste fluitsignaal alle gespeelde wedstrijden met ruime cijfers weten te winnen, dus waren de spelers van DWA/Argo gewaarschuwd. Trainer-coach Lisette Hamminga moest wel wat aanpassingen doen in de opstelling, want Natasja Van der Laan-Schuuring en Tom van der Laan waren allebei afwezig door ziekte. Verder werden Nick Brandsma en Jildau Smedema door blessures gedwongen om vanaf de kant toe te kijken. Aangezien DWA/Argo in de selectie doordraait met vijf heren en vijf dames, hoefden er nu maar twee spelers opgeroepen te worden vanuit het tweede. Tycho Schuuring en Lynn van der Kroft startten daarom in de basis.

De wedstrijd kende meteen een hoog tempo en duidelijk was dat DWA/Argo zich niet zomaar naar de slachtbank wilde laten leiden. Aanvoerder Yarin Smedema gaf het goede voorbeeld door in de eerste minuut raak te schieten en hierna ontstond een gelijk opgaande strijd. Sjouke Hoekstra, Tycho Schuuring en Ole Smedema zorgden er met hun treffers voor dat DWA/Argo tot 4-4 in de race bleef. Hierna sloeg de koploper een gaatje naar 4-7, maar Ole Smedema en Lieke Stoepker zorgden dat de thuisploeg weer wist aan te haken: 6-7. Toch lag het initiatief inmiddels bij Flamingo’s. Via 6-8 en een treffer uit handen van Sanne Schuuring, werd de rust bereikt bij een 7-9 stand.

Na de pauze bleef het wedstrijdbeeld vrijwel hetzelfde. Flamingo’s behield een voorsprong maar wist lange tijd niet echt afstand nemen. Na 9-11 werd het weliswaar 9-14, maar bij 12-15 was de beslissing nog steeds niet gevallen. Duidelijk was wel dat men gemakkelijker speelde en dat DWA/Argo ontzettend veel energie moest geven om het gat te overbruggen. Uiteindelijk werd het verschil gemaakt. In het laatste kwart liepen de Friezen met vier goals op rij uit naar 12-19. Nadat DWA/Argo nog wat terug had gedaan met twee doelpunten uit handen van Lieke Stoepker en Ole Smedema, scoorden de gasten in de laatste twee minuten nog vier keer. Hiermee werd de eindstand bepaald op 14-23. DWA/Argo kon terugkijken op een dappere poging om de koploper van winst af te houden, maar de ploeg uit Buitenpost was een maatje te groot.

Zaterdag speelt DWA/Argo opnieuw een thuiswedstrijd. Dan komt De Hoeve naar de Ripperdahal in Winsum. Dit is de eerste return van de competitie. De eerste ontmoeting verloor DWA/Argo met 20-19, dus de ploeg is gebrand op revanche. Het duel begint om 14.15 uur.

* Scores DWA/Argo: Ole Smedema (6), Tycho Schuuring, Yarin Smedema en Lieke Stoepker (2), Sanne Schuuring en Sjouke Hoekstra (1).

Uitslagen:
Spannum  - HHV                      20-22
De Hoeve - DIO/Donkerbroek/VZK/Odis 20-16
ROG      - SIOS                     15-13
DWA/Argo - Flamingo’s               14-23

Stand:
Flamingo’s                      7-14
HHV                             7- 9
De Hoeve                        7- 8
DIO/Donkerbroek/VZK/Odis        7- 8
ROG                             7- 6
DWA/Argo                        7- 5
Spannum                         7- 5
SIOS                            7- 1

No Replies to "DWA/Argo weet koploper Flamingo's niet te verrassen"