Succes voor turnsters VIOS Warffum

Negen turnsters van VIOS uit Warffum hebben onlangs hun eerste turnwedstrijd van het seizoen in Uithuizen afgewerkt. Deze werd georganiseerd door de KNGU in samenwerking met MGV Middelstum en VIOS.

Als eerste was het de beurt aan Mila Kolstein (junior G), Iris Flikkema (jeugd G), Lieke van der Kooi (Jeugd G) en Mirre Wieringa (jeugd G). Het viertal kwam uit als team, samen met twee turnsters van SVI Bellingwolde. Er werd gestart op vloer. Alle vier de turnsters lieten een prima oefening zien. Bij Flikkema en Wieringa was nog wat spanning te zien en werden niet alle eisen geturnd. De scores werden als volgt: Kolstein 10.300, Van der Kooi 10.550, Flikkema 9.850 en Wieringa 9.950. Op sprong moest Kolstein over de pegasus met een springplank, omdat zij uitkomt in de categorie junioren. Ze turnde twee keer een mooie handstandoverslag wat haar 10.200 opleverde. Van der Kooi, Flikkema en Wieringa mochten nog met een plankoline springen. Van der Kooi turnde een half in-half uit, maar deze werd afgewaardeerd omdat de uitvoering niet goed was. Ze kwam tot een score van 9.633.  Flikkema en Wieringa sprongen wel een mooie half in-half uit wat hen respectievelijk 10.500 en 10.600 opleverde.

Op het derde toestel de brug had het viertal problemen met het ophurken. Kolstein en Wieringa ging het goed af, Van der Kooi en Flikkema noteerden een val. Kolstein kwam tot 11.00, Van der Kooi scoorde 8.250, Flikkema 9.550 en Wieringa 10.150. Het laatste toestel was de balk en hier waren de zenuwen toch wel te zien. De scores waren als volgt: Kolstein 10.100, Van der Kooi 10.350, Flikkema 10.150 en Wieringa 10.150. Het team eindigde samen op de tweede plaats. Individueel werd Kolstein in de categorie junioren eerste. In de categorie jeugd eindigde Van der Kooi als zesde, Flikkema als vijfde en Wieringa als derde.

De wedstrijd daarna kwamen Roos Cornelis, Nikki Neperus, Sarah Woelinga, Aimée van Erkel en Lisa Veldkamp in actie, in de categorie middenbouw niveau 7, samen met een turnster van Sportfit Delfzijl. De turnsters begonnen netjes op de sprong, voor Van Erkel was er wel een val met haar salto. Cornelis kwam tot een score van 13.810, Neperus 13.833, Woelinga 13.916, Van Erkel 13.133 en Veldkamp 14.334.  Op de brug werden mooie oefeningen geturnd. Neperus moest hier een val incasseren.  Cornelis liet 12.100 noteren, Neperus 10.950, Woelinga 11.700, Van Erkel 12.700 en Veldkamp 12.300. Het derde toestel de balk verliep niet heel soepel. Hier waren de zenuwen de turnsters duidelijk de baas. De scores werden: Cornelis 6.200, Neperus 8.600, Woelinga 9.050, Van Erkel 9.800 en Veldkamp 9.450. Het team eindigde samen op de eerste plaats. Cornelis werd individueel twintigste, Neperus twaalfde, Woelinga vijfde, Van Erkel tweede en Veldkamp eerste.

De trainsters Emma Reinders en Sandra Bosman kijken terug op een leerzame wedstrijd zowel voor de turnsters als de leiding. Op 18 februari komen de volgende twaalf turnsters van de turnselectie in actie en wel in Nieuwe Pekela. Op bovenstaande foto vanaf links (boven): Mirre Wieringa, Iris Flikkema, Lieke van der Kooi en Mila Kolstein. Onder: Roos Cornelis, Lisa Veldkamp, Nikki Neperus en Aimée van Erkel. Sarah Woelinga ontbreekt.

No Replies to "Succes voor turnsters VIOS Warffum"