Ahmad ‘Mo’ Mohamed trainer vv Meedhuizen

Vijfdeklasser v Meedhuizen heeft voor volgend seizoen een nieuwe trainer gevonden in de persoon van Ahmad Mohamed. Hij is nu nog de verantwoordelijke hoofdcoach van Haren, dat op de derde plaats bivakkeert in de 5e Klasse E van het zaterdagvoetbal. Daar vertrekt hij na twee seizoenen. Mohamed is geen onbekende op de Noord-Groninger voetbalvelden. In het verleden kwam hij als speler uit voor Appingedam en Holwierde. Daarnaast acteerde hij bij PKC ’83 en DIO Groningen.

Nadat hij zijn voetbalcarrière vaarwel had gezegd, stortte hij zich op het trainersvak. Na drie jaar assistentschap bij GRC Groningen, stond hij in het seizoen 2021/2022 voor het eerst als hoofdtrainer op een voetbalveld en wel bij vijfdeklasser Haren. Bij die club volgde hij  huidig Zeester-trainer Jaap van der Ploeg op, die weinig succesvol met de Hareners was. Mohamed pakte in zijn eerste seizoen meteen een periodetitel, maar wist zijn ploeg niet naar de vierde klasse te dirigeren. Momenteel draait Haren opnieuw mee in de top van 5E.

Ongeacht de afloop van dit seizoen, komt er na twee jaar echter een einde aan de verbintenis tussen Haren en Mohamed, die op zijn beurt wordt opgevolgd door Henk de Koe. ‘Ik was daar graag nog een jaar doorgegaan omdat ik het goed naar mijn zin had en was dan ook behoorlijk teleurgesteld. We draaien voor het tweede jaar op rij mee voor de titel. Het is jammer dat het bestuur mij niet de kans heeft geboden om de klus met succes af te maken. Kennelijk willen ze in Haren iets anders’, zegt Mohamed.

Hij moest dus op zoek naar een andere club en zegt dat de spelers van Meedhuizen hem persoonlijk hebben benaderd om daar trainer te worden. Omdat ze een type zoals hem nodig hebben. ‘Ik voelde zoveel vertrouwen en waardering vanuit de groep en het bestuur, dat gaf me gewoon een kick. Het gevoel kon wat dat betreft eigenlijk niet beter zijn en het was dan ook niet zo moeilijk om deze stap te zetten. Daar komt nog bij dat ik de spelers van Meedhuizen goed ken. Op het niveau van de vijfde klasse heeft de club de beste spelers in huis. Dat is natuurlijk geen garantie voor succes. Er moet rondom het voetbal veel gebeuren. Dat heeft Meedhuizen nodig, Ik hoop dat we er samen in slagen om dat tot iets moois te laten uitgroeien. Voetballen doe je niet alleen met je hersenen, maar ook met je hart. De ambitie om prijzen te pakken is bij Meedhuizen hoog en daar wil ik mijn steentje aan bijdragen. Ik zal in ieder geval mijn best doen om Meedhuizen nog beter te laten presteren’, waren de woorden van Mohamed nadat zijn verbintenis met Meedhuizen een feit was.

Voor dit seizoen hoopt hij met Haren toch nog promotie af te dwingen. ‘Ik mis nog de slagroom op de taart bij Haren en hoop promotie nu wel te kunnen afdwingen, dan kan ik er met een heerlijk gevoel vertrekken en aan mijn nieuwe klus beginnen’, aldus de oefenmeester. Namens vv Meedhuizen zegt technische man Jarno Koning zeer verheugd te zijn met de komst van Mohamed. Voor de korte termijn kwam men na het tussentijdse vertrek van Elle Smit uit bij Bob Mulder, die de tweede helft van het seizoen overigens goed begon met een 0-5 zege op Westerlee. ‘Maar we moeten ook naar de toekomst kijken. We hebben onze ambities en kernwaarden naast elkaar gelegd en kwamen al snel tot de conclusie dat Mohamed de ideale hoofdtrainer voor onze groep is. Het was overigens geen eentweetje, want er waren meerdere clubs in de race om hem voor volgend seizoen te contracteren. We hebben snel gehandeld en Mohamed weten te overtuigen om zijn trainersloopbaan bij ons te vervolgen. We wensen hem veel succes, maar bovenal ook veel plezier voor het nieuwe voetbaljaar. Voor deze competitie gaan we voor het hoogst haalbare en hebben daarbij alle vertrouwen in onze huidige technische staf.’

No Replies to "Ahmad 'Mo' Mohamed trainer vv Meedhuizen"