Omlandia pakt broodnodige winst op TLC

Omlandia heeft eindelijk weer een keer het zoet van de overwinning mogen smaken. Op het eigen sportpark aan de Sportlaan werd het bezoekende TLC met 2-0 geklopt. En met die broodnodige zege waren ze maar wat blij in Ten Boer. Tijdens de competitieopening waren beide ploegen niet verder gekomen dan een 0-0 remise. Door de overwinning hebben de witblauwen in ieder geval wat meer afstand van de onderste plaatsen weten te nemen.

Voor zowel Omlandia als TLC stond er wel wat op het spel. Met een dertiende plaats op de ranglijst was de noodzaak voor TLC nog hoger om in ieder geval niet met lege handen uit Ten Boer te vertrekken. Dat was op voorhand al geen eenvoudige opgave, want tot dusverre had men alleen nog maar van slotlicht Niekerk (0-3) weten te winnen, terwijl Omlandia niet alleen van Niekerk, maar ook aan de ontmoetingen met Lycurgus en HFC ’15 een driepunter over weten te houden. Het besef dat er punten gepakt moesten worden was er en dat bleek ook wel uit het spel van de gastheren. Er werd goed vanuit de discipline gespeeld en voor de thee werd er vrijwel niets weggegeven. Het was overigens duidelijk te zien dat beide ploegen vooral niet wilden verliezen. Daardoor was er voor beide doelen weinig spektakel te beleven. Na drie kwartier klonk dan ook het rustsignaal zonder dat er gescoord was en dus moest het van het tweede bedrijf komen.

Tijdens de thee had trainer Marcel de Groot zijn mannen voorgehouden dat er gevoetbald moest worden om te winnen. Met een remise schoten beide teams immers niet veel op. Als de openingsgoal te lang op zich zou laten wachten, lag het voor de hand dat de coach zijn formatie zou wijzigen om zo meer druk op het doel van de gasten te kunnen uitoefenen.Gaven de Omlandianen het een week eerder binnen een kwartier weg in het duel met Aduard 2000 (0-1) omdat men niet fel genoeg in de duels was, nu lagen de kaarten anders op tafel. In het ‘derde kwart’ van de wedstrijd speelde Omlandia prima en wist het de wedstrijd ook naar zijn hand te zetten. In de 50e minuut wist Bodhi Prenger op het middenveld een duel te winnen, waarna hij het leer op teamgenoot Robbert Veldman speelde. Die vond op zijn beurt Ruben Meijer bereid om het duel open te breken: 1-0. Het duurde daarna even voor er weer wat te vieren viel, maar na 73 minuten was het dan weer raak. Een corner van Henk van der Wolde rolde door bij de tweede paal en daar stond Martin Oudman klaar om het leer tegen het nylon te schuiven: 2-0.

Omlandia had wat het wilde en kon eigenlijk rustig afwachten wat TLC nog zou proberen om iets aan de achterstand te doen. De thuisclub kwam echter niet meer in de problemen en kon na het laatste fluitsignaal de vuisten dan ook ballen. Eindelijk was er weer eens reden om een opgewekt gezicht te tonen. Oefenmeester Marcel de Groot was uiteraard ook in zijn nopjes met de overwinning. ‘Ik denk dat we het prima hebben opgepakt na vorig weekend. Qua felheid ging het stukken beter en we hebben vooral na de rust een fase gehad waarin het goed liep. In dat deel hebben we de wedstrijd uiteindelijk ook weten te beslissen.’

* Omlandia – TLC 2-0 (0-0). Ruben Meijer 1-0; Martin Oudman 2-0.

No Replies to "Omlandia pakt broodnodige winst op TLC"