SC Loppersum verschalkt titelkandidaat Groen Geel

SC Loppersum heeft zichzelf een prima dienst bewezen door de uitwedstrijd tegen het op de tweede plaats in 3C bivakkerende Groen Geel winnend af te sluiten. Zonder de van een dubbele beenbreuk herstellende Peter Heeres en de in de warming-up afgehaakte Rik Buikema wist het team van trainer David van der Kam met 0-2 te zegevieren en dat was gezien het wedstrijdbeeld zeker niet onterecht.

Nestor Rolf Oosterhuis maakte weer eens zijn opwachting in de basiself en zag ook hoe Groen Geel het meeste balbezit had en naar openingen in de Lopster defensie zocht. Die stond echter uitstekend geposteerd en wist de gastheren gemakkelijk op te vangen. In het eerste half uur van de tweestrijd gebeurde er eigenlijk niet veel voor de doelen. Groen Geel wist wel een keer gevaarlijk in het Lopster strafschopgebied op te duiken, maar het leer werd naast geschoven. Aan de overzijde van het veld had Joris Jurna graag een doelpunt laten noteren. Hij zag zijn inzet echter gepareerd worden. Vlak voor de thee kreeg Jacob Havinga de grootste mogelijkheid. Een bal belandde achter de laatste linie van Groen Geel, die niet op de aanwezigheid van de Lopster had gerekend. De aanvaller leek de openingsgoal op zijn pantoffel te hebben, maar de bal verdween via de goalie langs de paal.

Het tweede bedrijf gaf aanvankelijk een aanvallender Groen Geel te zien. Een en ander hield wel in dat er voor SC Loppersum meer ruimte kwam om in de omschakeling toe te slaan. Na een uur spelen werd een corner van Joris Jurna onvoldoende weggewerkt, waarna Diederik Dijk het speeltuig net buiten het strafschopgebied wist op te pikken en de bal strak in de verre hoek deponeerde: 0-1. De ontlading was groot aan Lopster zijde. Tien minuten later was het Diederik Dijk die een vrije bal bij de tweede paal neer wist te leggen, waarna Olav Sleurink heel attent en knap raak wist te koppen: 0-2.

Met nog ene kwartier te gaan groeide de frustratie aan de kant van de gastheren, die nog aanvallender gingen spelen. Van der Kam greep meteen in en liet Bjorn Schutter opdraven. Na een half jaar van blessureleed kon hij eindelijk zijn eerste minuten weer maken en kwam de verdediging versterken. In de slotminuten werd ook Job van Zanten binnen de lijnen gebracht. Hij verving de hard werkende Ids In het Veld. De bezoekers wisten stand te houden en wisten de zege veilig te stellen.

Wat de ploeg vandaag heeft laten zien was fantastisch. Iedereen heeft zich het schompes gewerkt voor het teambelang. Als je dat ziet als trainer, maakt je dat erg trots. Ik hoop dat de ploeg nu ook gaat beseffen dat je heel veel kunt bereiken met de mate van energie die je kunt en wilt leveren. Ik vond het elftal vandaag ene sterk collectief. Dit moet de ploeg wel een boost geven voor de komende week’, sprak oefenmeester Van der Kam na afloop.

* Groen Geel – SC Loppersum 0-2 (0-0). Diederik Dijk 0-1; Olav Sleurink 0-2.

No Replies to "SC Loppersum verschalkt titelkandidaat Groen Geel"