Middelstum revancheert zich voor nederlaag in Spijk

Middelstum heeft zich op eigen veld gerevancheerd voor de 3-2 nederlaag die aan het begin werd geleden op sportpark Oldencate in Spijk. Nu was het Poolster dat het onderspit (2-0) moest delven. De gasten brachten te weinig om Middelstum echt in verlegenheid te brengen. De thuisclub had met Aijolt Douma een goudhaantje in huis. Hij scoorde beide Middelstummer doelpunten.

Oudgediende Erwin van der Laan mocht bij Middelstum de spitspositie innemen. Hij had al vaak een invalbeurt gehad, maar begon nu in de basis. De aanvaller laat volgens zijn trainer wekelijks op de training zien dat hij een slimme en sluwe spits is. ‘Het is een jongen van de club die altijd tot het uiterste zal gaan en nog altijd wat extra’s kan brengen’, verklaarde Meinardi zijn keuze. Niet aanwezig waren de nog steeds geblesseerde doelman Damon Medema, waardoor het doel ook nu weer werd verdedigd door Emiel Douma. Op het wedstrijdformulier ontbraken eveneens de geblesseerde Thijs Oosterhoff, Rutger Schuiling (weekendje weg) en Thijs Helder, die de verjaardag van zijn moeder vierde. Oefenmeester Jeroen de Groot van Poolster kon geen beroep doen op de afwezige Johan Dijkman en de geblesseerde Kevin Bijlsma. Hij verwacht dat de aanvaller, die in het duel met SV De Heracliden door zijn enkel ging, een paar weken uit de running is.

Tijdens het betreden van het veld werden de beide teams op vuurwerk getrakteerd. Dat wilde in ieder geval wel tot ontbranding komen. Dit in tegenstelling tot het duel, waarin aanvankelijk weinig spektakel was te zien. De ploegen speelden gesloten en er vielen weinig kansen te noteren. Jesse Smit probeerde het nog wel in de korte hoek namens Poolster, maar kwam niet tot succes. In de 38 minuut mocht Middelstum een corner nemen. Max Oldenhof belastte zich met dat karweitje en zag dat zijn voorzet door goalie Simon Dijkman werd losgelaten. De bal viel daarna voor de voeten van Xander Anema , maar die schoot naast. Dat was in de eerste helft eigenlijk de grootste mogelijkheid voor Middelstum in een wedstrijd waarin beide ploegen tot dan toe aanvallend en met veel energie en veel strijd voetbalden op een zwaar veld.

Na de doelwisseling duurde het nog zes minuten alvorens het spel eindelijk op de kar was gezet. Een hoge bal leek door de Poolster-goalie te worden opgepakt, maar sprong letterlijk uit zijn armen omdat hij weggleed. Hij probeerde nog wel reparatiewerkzaamheden te verrichten, maar Aijolt Douma stak zijn been uit en frommelde de bal tegen het nylon: 1-0. Op dat moment werd al wel duidelijk dat Poolster het lastig zou krijgen, vooral omdat het maar weinig wist te creëren.

Tien minuten later schoot Xander Anema hard naast. Vervolgens was het opnieuw Douma die doel wist te treffen. Wesley Bos dacht opruiming te houden, door het speeltuig ineens vanuit de lucht weg te schieten. De bal ging echter loodrecht omhoog en viel precies goed voor de toegesnelde Aijolt Douma. Die wachtte ook niet tot de knikker de grond had geraakt, maar tilde het leer ineens over doelman Simon Dijkman heen en dat betekende 2-0. Voor Poolster was het daarna alles of niets. De druk op het doel van Middelstum werd verhoogd, maar grote mogelijkheden kregen de gasten niet in de redelijk gelijk opgaande wedstrijd.

Vijf minuten voor het einde kreeg Romke Korpershoek nog een grote mogelijkheid. Hij dribbelde in ene schuine lijn allen op doelman Simon Dijkman af, kapte af met links en schoot vervolgens met rechts op het lichaam van de Spijkster sluitpost. Poolster claimde niet veel later een strafschop toen Twan Heemstra binnen de zestien meter, Tom Dijkman tegen het gras leek te werken, maar scheidsrechter Doornbosch wilde van niets weten.

Meinardi zei na afloop: ‘Even los van het feit dat ik enorm blij met de volgens mij wel verdiende winst ben, heb ik veel respect voor Poolster. Op het veld gaan ze altijd tot het gaatje, maar na afloop tonen ze zich ook een goed verliezer. Het is een echte dorpsclub met een goede trainer. Eigenlijk spelen we altijd leuke en vooral spannende wedstrijden tegen hen. Voor ons is dit een mooi resultaat na een lastige periode. Ik ben trots op de inzet die de jongens wekelijks leveren.’

Zijn collega Jeroen de Groot vond dat zijn ploeg het erg lastig had met de omstandigheden. ‘Maar we moeten onszelf ook verwijten dat we te weinig kansen hebben gekregen. Er is hard gewerkt, maar het was niet genoeg. Het was al met al een vervelende middag voor ons. Maar goed, we gaan het trainingsveld weer op en bereiden ons voor op het duel met HS ’88.’

* Middelstum – Poolster 2-20 (0-0). Aijolt Douma 1-0; Aijolt Douma 2-0 (foto: Angela Smit-Flikkema).

No Replies to "Middelstum revancheert zich voor nederlaag in Spijk"