Noordwolde en NEC Delfzijl houden elkaar in evenwicht

Noordwolde heeft zich niet nog een keer van de sokken laten lopen door NEC Delfzijl. De openingswedstrijd van het seizoen ging destijds met maar liefst 7-1 verloren en meteen werd er al gesproken van een voorname rol in 3C voor de Delfzijlster ploeg. Inmiddels zijn de bakens wel verzet en is het iedere week sprokkelen geblazen. Dat geldt overigens voor beide ploegen. Lange tijd leek het er op dat Noordwolde er op het eigen veld na een matige wedstrijd met de punten vandoor zou gaan, maar in de slotfase wisten de Havenkanters toch nog een punt veilig te stellen.

NEC Delfzijl was nogal gehavend, maar desalniettemin waren er voldoende manschappen voorhanden om de strijd met Noordwolde aan te gaan. Het was hoe dan ook een treffen met een pikant tintje. Het was immers voor het eerst dat trainer Roy Kamps weer terug was op het oude, geelzwarte nest, terwijl zijn collega Elsin Yilmaz de tegenstander goed kende omdat hij heel wat voetstappen in Delfzijl heeft achtergelaten.

Het werd al snel duidelijk dat liefhebbers van een fatsoenlijke pot voetbal teleurgesteld zouden worden, want het veld lag er slecht bij. Het veld was weliswaar droog, maar voor kwalitatief hoogstaand voetbal verre van geschikt. Noordwolde zakte in de beginfase erg in en liet NEC Delfzijl het balbezit. In het achterhoofd speelde kennelijk toch nog een beetje het pak slaag mee dat men aan het begin van het seizoen had opgelopen. Het was voor de gasten moeilijk om daar doorheen te prikken.

De meeste kansen zouden voor de bezoekers moeten komen op het moment dat Noordwolde zich naar voren zou wagen en de Havenkanters in de omschakeling iets zouden kunnen doen. Dat dezen ze, ondanks het harde werken, niet zoals het moest. Sem Switynk, in voorgaande competitiewedstrijden al goed voor vier treffers, had de openingstreffer op zijn schoen liggen, maar weigerde af te drukken. Aan de andere kant bleef het uitkijken voor de fysiek sterke en bijna altijd scorende spits Marco Vos. Die probeerde het voor de pauze wel een paar keer, maar kwam vooralsnog tot afronding.

Ook na de pauze bleef Noordwolde een afwachtende houding aannemen. Het gokte op de counter en op Marco Vos. Het was aan NEC Delfzijl om de hechte defensie van de gastheren open te breken. De gasten misten echter de creativiteit om de verdedigende stellingen van de geelzwarten te slopen. Er zat weinig beweging in het team en de iets meer teruggetrokken spelende Dion Zimmerman wilde teveel ballen voor zichzelf opeisen. Daarmee haalde hij in feite de snelheid uit de eigen aanval. Hij werd op den duur toch maar weer dieper gestuurd. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Vanuit het niets werd Marco Vos in de 65e minuut op avontuur gestuurd en de sluwe vos deed zijn naam alle eer aan door onder doelman Bas Westerhuis door raak te schieten: 1-0.

NEC Delfzijl probeerde met wat omzettingen meer breedte in het spel te krijgen en de verdediging van de thuisclub open te breken. Uiteindelijk was het Joost Kombrink die in de 83e minuut koppend de gelijkmaker liet aantekenen na een voorzet van debutant Damien van Timmeren: 1-1. Bij Noordwolde winnen is, om maar een cliché te gebruiken, altijd lastig. Het veld was er zeker debet aan dat de toeschouwers geen sprankelende pot voetbal te zien kregen en daar komt nog bij dat het in competitieverband nog geen ploeg is gelukt om met de volle buit uit Noordwolde te vertrekken.

Na afloop kon men in Noordwolde wel leven met de remise. Roy Kamps had zijn oude club graag meer pijn willen doen en vond dat zijn ploeg te weinig uit het duel had gehaald. ‘Op basis van de tweede helft hadden wij moeten winnen. Voor de thee werden de opdrachten niet goed uitgevoerd, na rust gebeurde dat stukken beter. Dat is in ieder geval een compliment richting het team. Deze jonge groep heeft veerkracht getoond en daar ben ik erg blij mee. Daar kunnen we verder mee.’

Collega Elsin Yilmaz vond het veld redelijk bespeelbaar. ‘Het is weliswaar geen kunstgras, maar de ballen sprongen niet van de voeten van de spelers’, zei hij met een vrijwel zekere verwijzing naar de velden op het Delfzijlster sportpark. ‘We hebben er ook nu bewust voor gekozen om compact te spelen en iets weg te geven. NEC Delfzijl heeft misschien twee of drie grote kansen gehad. Zelf hebben we één keer gescoord, maar dat hadden er ook drie kunnen zijn. Gezien het wedstrijdbeeld hadden we meer verdiend dan een punt. In grote lijnen ben ik tevreden met de manier waarop we hebben gespeeld. De komende weken gaan we aandacht besteden aan details. We willen onze ongeslagen thuisstatus nog wel even behouden. Gelet op het programma zou het de komende tijd leuk zijn als we ook weer eens wedstrijden in winst weten om te zetten.’

* Noordwolde – NEC Delfzijl 1-1 (0-0). Marco Vos 1-0; Joost Kombrink 1-1.

No Replies to "Noordwolde en NEC Delfzijl houden elkaar in evenwicht"