SC Scheemda kegelt Oldambtster Boys omver

Voor een goed spektakelstuk heb je twee elftallen nodig. Oldambtster Boys was een week eerder een van de twee ploegen die in Wagenborgen voor een sensationele 7-6 eindstand zorgde. Op sportpark ‘d Oosterd in Scheemda was echter maar één ploeg die er een knallende voetbalmiddag van maakte en dat was SC Scheemda. De gastheren veegden de Nieuw-Scheemders met 9-0 van het veld en daarmee kwamen de gasten nog goed weg ook. Marvin Ab en Danny Blaauw waren de schutters van de dag met elk drie treffers.

Als men de verantwoordelijke gemeente om verkeersborden had gevraagd met de aanduiding ‘eenrichtingverkeer’, dan hadden ze die net zo goed op het Scheemder sportpark kunnen plaatsen. De ploeg van trainer Gerrie Drent wilde zoveel mogelijk goals maken om zo in ieder geval op doelsaldo de ranglijst weer te mogen aanvoeren. Die missie werd volbracht. Tom Knollema opende binnen het kwartier het doelpuntenfestijn op aangeven van Marvin Ab: 1-0. In de 20e minuut werd een fraai eentweetje tussen Knollema en topschutter Danny Blaauw door laatstgenoemde doeltreffend afgerond: 2-0.

SC Scheemda kende daarna een fase waarin het onnauwkeurig was in de passing naar voren en daarom duurde het tot aan de 35e minuut alvorens er opnieuw werd gescoord. Op aangeven van Niek Smit tekende Marvin Ab voor 3-0. Vier minuten later mocht Danny Blaauw een vrije trap nemen die tegen het nylon eindigde en daarmee had Blaauw zijn tweede van de middag te pakken: 4-0.

Na de thee veranderde er niets aan het spelbeeld. Wat de gasten tegen Wagenborger Boys nog wel was gelukt, beef nu achterwege. Ze liepen voortdurend achter de feiten en de Scheemders aan. De bezoekers waren niet bij machte om ook maar in de buurt van het doel van de gastheren te komen. Uiteindelijk scoorde de brigade van Drent nog vijf keer Dominiek Steeman zorgde voor 5-0. Marvin Ab tekende voor 6-0 en mocht ook de achtste treffer voor zijn rekening nemen. Tussendoor was het Niek Smit ook al gelukt om de bal tegen het touw te jagen. Uiteindelijk nam Danny Blaauw de laatste treffer van de middag voor zijn rekening en bepaalde de eindstand daarmee op 9-0.

Komend weekeinde wacht SC Scheemda het duel tegen Muntendam, dat een draai om de oren kreeg van Wagenborger Boys. Samen met SETA en het op twee punten volgende VVS Oostwold is de titelstrijd in 5F ongemeen spannend aan het worden.

* SC Scheemda – Oldambtster Boys 9-0 (4-0). Tom Knollema 1-0; Danny Blaauw 2-0; Marvin Ab 3-0; Danny Blaauw 4-0; Dominiek Steeman 5-0; Marvin Ab 6-0; Niek Smit 7-0; Marvin Ab 8-0; Danny Blaauw 9-0 (foto: Arno Steeman).

No Replies to "SC Scheemda kegelt Oldambtster Boys omver"