Belangrijke zege voor Corenos op gastheer SIOS

Voor zowel thuisclub SIOS als het bezoekende Corenos stonden er nogal wat belangen op het spel, zeker gelet op het programma in de 4e Klasse C. De Roodeschoolsters waren behoorlijk gehavend naar Sauwerd afgereisd, maar wisten desondanks een belangrijke 2-3 zege te boeken op het team van interim-coach Wilhem van der Wiel.

Doelman Mark Monden, Kevin Pathuis, Lars Baar en Wesley Dijksterhuis waren niet fit genoeg om aan het treffen te beginnen. Reserve-goalie Christiaan Buntjer ontbrak eveneens op het wedstrijdformulier. Als gevolg daarvan stond voor het eerst in lange tijd Geert Knot weer onder de lat geposteerd. Hij zorgde daarmee voor een noviteit, want samen met Joran en Sven stonden er nu voor het eerst drie gebroeders Knot in het eerste elftal opgesteld. Bij SIOS is Gijs Huinder op de weg terug en zal Jack Alt zich op volgend seizoen moeten richten.

Dat er flink wat spanning op de wedstrijd stond, was aan het spel van beide ploegen goed te zien. Ze begonnen wat afwachtend op het zwaar te bespelen veld. De wedstrijd voltrok zich aanvankelijk grotendeels op het middenveld af. SIOS speelde iets beter in het eerste kwart en kreeg de ruimte om via de zijkanten op te bouwen. Dat kwam mede door het feit dat Corenos de organisatie kennelijk nog niet op orde had. Er waren wat kleine kansen voor de thuisclub, maar echt veel werk kregen de beide doelwachters niet te verstouwen.

Het duurde ruim een half uur voordat er sprake van opwinding was. Dat was toen Jochem Huinder de bal in de linkerbovenhoek wist te krullen: 1-0. Doelman Geert Knot kon er slechts naar kijken. De gastheren konden niet lang van de voorsprong genieten, want twee minuten later was het Jordan Muller die door Germen Tamsma de diepte werd ingestuurd. Muller stuurde drie tegenstanders het bos in, passeerde ook de uit zijn kooi komende doelman Leroy Munters en schoof het leer binnen: 1-1.

Na de gelijkmaker kwam het duel pas goed op gang. Beide ploegen bleven de aanval zoeken. In de 43e minuut was het andermaal Jordan Muller die de aandacht op zich vestigde. Hij wist twee Sauwerders naar zich toe te lokken en speelde vervolgens de meegelopen Tim Uil aan. Die schoot de bal beheerst binnen: 1-2. Corenos dacht met deze stand de rust wel te bereiken, maar hoefde daarbij niet op de medewerking van Sauwerd te rekenen. Vanuit de opbouw werd het speeltuig simpel ingeleverd en mocht Bo Tukker na een prima voorzet van Jochem Huinder de ruststand op 2-2 bepalen.

Vlak na het begin van de tweede helft bleek wel dat Corenos tactisch iets had veranderd, waardoor de organisatie achterin beter stond. Na een uur spelen moest Tim Uil het veld ruimen voor Arjen Tamsma, die wat meer fysiek op het zware veld moest etaleren. De bal kon nu beter worden vastgehouden en er kwamen mogelijkheden voor Corenos, dat de druk op het doel van de Sauwerders opvoerde. Met name Joran Knot ging daarbij voorop in de strijd. Hij was het dan ook die na 79 minuten de wedstrijd besliste door tussen drie verdedigers door te lopen en de bal vanaf een meter of tien van het doel binnen te mikken: 2-3.

In het laatste kwartier moest SIOS meer risico nemen om een dreigende nederlaag af te wenden. De ruimte die de thuisclub achterin liet vallen werd niet adequaat genoeg door de gasten benut. Het laatste wapenfeit kwam van de thuisclub. Een schot van een meter of twintig leek gevaarlijk te worden, maar Sven Knot besloot zich in de baan van het schot te gooien en blokte de inzet voordat daar alsnog iets uit zou rollen dat Corenos pijn kon doen. Na 95 minuten klonk het laatste fluitsignaal en was de opluchting groot aan Roodeschoolster zijde.

‘Ik heb in de voorbereiding tegen de jongens gezegd dat ze de dingen die ze goed doen, ook moesten blijven doen. Maar ook dat het tijd werd om onszelf een keer te belonen. Dat is gelukt en dit zijn gewoon drie hele belangrijke punten die we tegen een goed spelend SIOS gepakt. Als we ook tegen Middelstum een goed resultaat weten te halen, dan heeft deze zege extra waarde voor ons gehad’, zei trainer Marco Pesiwarissa na afloop. Hij sprak zich ook nog even uit over de invalbeurt van Stefan van der Ploeg. De speler van JO-19 kreeg in de slotfase de zware taak om Elwin Wezeman te vervangen en had dat volgens de oefenmeester naar behoren gedaan.

Volgens trainer Wilhem van der Wiel was bij Corenos de wil om te winnen iets meer aanwezig dan bij zijn eigen ploeg. ‘Ik zeg niet dat we slecht gespeeld hebben en we hadden ook echt niet hoeven verliezen. De wedstrijd was gelijkwaardig en zij waren zeker niet beter dan ons, maar kregen de doelpunten te gemakkelijk in de schoot geworpen. Jammer, want het is me nog nooit gelukt om een keer van Marco te winnen’, grapte de oefenmeester.

* SIOS – Corenos 2-3 (2-2). Jochem Huinder 1-0; Jordan Muller 1-1; Tim Uil 1-2; Bo Tukker 2-2; Joran Knot 2-3 (foto: Leonie Monden).

No Replies to "Belangrijke zege voor Corenos op gastheer SIOS"