Rugbyers DRC Phoenix pakken koppositie

De rugbyers van DRC Phoenix uit Delfzijl hebben de koppositie in hun klasse weten te veroveren. De Havenkanters hadden een thuiswedstrijd op het programma staan tegen het combinatieteam van de rugbyclub uit Nieuwegein en de Pink Panthers uit Driebergen. De gasten waren met een volle bus afgereisd naar Delfzijl, maar op de terugreis kregen ze de punten niet mee. De thuisclub bleef met 27-10 aan de positieve kant van de score en mag zich dankzij de winst nu de lijstaanvoerder noemen.

De bezoekers waren zo op het eerste gezicht op volle oorlogssterkte naar Noord-Groningen gekomen. DRC Phoenix moest wel wat krachten missen, maar desondanks stond er nu ook weer een goede mix van jeugd en ervaring op het veld. Het zou een wedstrijd worden waarin de thuisclub voor het eerst dit seizoen echt getest zou worden. De gasten kwamen goed uit de startblokken en DRC Phoenix was slordig in balbezit. Dat gold zeker niet voor het onderdeel verdedigen. Het team uit Delfzijl wisselde harde tackles af met goede turn-overs.

Langzaam maar zeker kreeg DRC Phoenix steeds meer controle over de wedstrijd. De voorwaartsen zorgden voor goede terreinwinst en het waren uiteindelijk de snelle mannen in de lijn die de eerste try van de middag wisten te scoren. De druk bleef er vol op staan bij de gasten en al snel werd de marge vergroot. De hard werkende voorwaartsen van de ploeg uit Delfzijl braken met brute kracht door de verdediging en zo kwam de tweede try op het scorebord te staan.

Er ontbrandde een echte wedstrijd voor de ogen van de toeschouwers. Beide teams wisten elkaars verdediging gedurende een lange periode niet te doorbreken. Vlak voor de rust werd de spanning in de wedstrijd weer teruggebracht. Vanuit een scrum op vijf meter van de trylijn waren het de sterke voorwaartsen van het combiteam die voor een 10-5 tussenstand wisten te zorgen.

Na de onderbreking bleek vooral DRC Phoenix sterk uit de startblokken te komen. Goede combinaties tussen de voorwaartsen en de snelle mannen in de lijn zorgden er voor dat de verdediging van de gasten meer te doen kregen dan ze misschien wel voorzien hadden. Het waren uiteindelijk de voorwaartsen van de Delfzijlsters die het verschil wisten te maken. Door het scoren van twee tries liep men namelijk nog verder weg.

Even rustig de wedstrijd uitspelen kon de thuisclub ondanks de marge wel vergeten. Het lontje werd in de slotfase nog enkele malen in het kruitvat gestoken en een sterke loopactie van de fullback van de combinatieploeg uit het midden van het land zorgde voor een kleiner verschil. DRC Phoenix sloot het duel echter in stijl af. Een leuke combinatie van de snelle mannen in de lijn werd keurig afgerond. Met een 27-10 eindstand kon de ploeg uit Delfzijl de volle buit bijschrijven. Door deze winst bezet de ploeg uit Delfzijl voorlopig de eerste plaats. In de rest van het seizoen zal moeten blijken of men deze plaats vast weet te houden.

De Delfzijlster rugbyers komen momenteel uit in de kampioenspoule van de 4e Klasse Noord-Oost. De laatste jaren is het zo dat men voor de winterstop één tegen alle tegenstanders speelt. Eindigt een ploeg  in de bovenste helft van de ranglijst, dan komt men in de kampioenspoule terecht.. De onderste helft speelt in de degradatiepoule. Aangezien DRC Phoenix er in wist te slagen om die bovenste helft te bereiken, mogen ze nu dus proberen om dit jaar naar iets moois toe te werken. De volgende wedstrijd staat gepland voor zondag 19 februari. Dan speelt men uit tegen CL Pickwick Players/Rams. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zondag 12 maart tegen RC Groningen.

Uitslagen:
DRC Phoenix - Nieuwegein/Pink Panthers 27-10
RC Groningen - Pickwick Players/Rams   15-29

Stand 4e Klasse Noord-Oost
DRC Phoenix 1              1-10  27-10
CL Nieuwegein/Pink Panthers    2- 7  27-37
CL Pickwick Players/Rams      2- 7  39-32
RC Sneek 1             0- 4  0- 0
RC Groningen 3           1- 0 15-29

1 Reply to "Rugbyers DRC Phoenix pakken koppositie"

 • comment-avatar
  David februari 6, 2023 (19:45)

  Geweldig