Tandeloos WEO onderuit in duel met FVV

Het Woldendorper WEO had zichzelf een prima dienst kunnen bewijzen door de thuiswedstrijd tegen FVV in winst om te zetten. Dan had men in ieder geval zicht gehouden op de top van de 5e Klasse C. Wat het team van trainer Tonnie Huft eerder dit seizoen niet lukte (3-1) ging nu echter ook mis. De thuisclub kon vrijwel geen moment een vuist maken tegen het gemakkelijker spelende FVV van oefenmeester Patrick Santing en ging met 0-2 het schip in.

Het was behoorlijk koud op het Woldendorper sportpark, waar een straffe wind schuin over het veld joeg en een verblijf langs de lijn allesbehalve tot een pretje maakte. In de openingsfase lieten de bezoekers zich amper in de buurt van doelman Bert Jager zien. Het lukte WEO wat vaker om aan de overkant binnen het strafschopgebied van FVV te geraken, maar daar hield het dan ook wel mee op. Daniël Boekee en de flets spelende Niels Jansen hadden duidelijk hun dag niet. Na een klein kwartier werd de bal door de defensie van FVV heel simpel bij Jordy Sanders ingeleverd. De Woldendorper bedacht zich geen moment en nam het domein van Martijn Brondijk onder vuur. Zijn inzet vloog echter ruimschots over de deklat.

Niet veel later moest Jager met de voet redding brengen toen Omer Cagiran hem met een geplaatst schot dacht te kunnen verschalken. Een van de spaarzame keren dat een aanval van WEO wel goed uit de verf kwam, ontstond op links. Sanders had zich weer een keer van zijn tegenstander ontdaan en het wachten was op een goede voorzet op de mee opgekomen Niels Jansen. De spits zag het leer echter achter zich langs vliegen en daarmee was de kans teniet gedaan. Na een kwart wedstrijd was het wel raak. Wijt het maar aan miscommunicatie tussen verdediging en keeper, maar Sarwar Khan was wel de lachende derde. Hij tekende voor 0-1. In de 36e minuut viel de tweede goal van de gasten. Een crossbal viel achter de defensie van WEO, precies in de voeten van de scherp opgestelde Lars Leemborg. Hij luisterde zijn verjaardag op met zijn twintigste competitiegoal: 0-2.

WEO wist dat er iets moest gebeuren, wilde het niet tegen een zeperd aanlopen, maar bleef vrij onschuldig spelen. De bal werd niet zelden vanuit het middenveld naar voren gerost, zonder dat er nou echt een idee achter zat. Je kunt natuurlijk blijven hopen op een geniale ingeving van je aanvallers, maar als zij niet in de wedstrijd zitten wordt het lang wachten. Na de theepauze dacht Wouter Slager een voorzet te geven, maar zag de bal per ongeluk op de lat boven het hoofd van Martijn Brondijk belanden. Aan de andere kant liet Leemborg nog een keer zien dat hij ook in de kleine ruimte aardig uit de voeten kan, al schortte er nu wel wat aan de afwerking.

Nadat Bert Jager tot twee keer toe op knappe wijze redding had weten te brengen, leek er dan eindelijk iets van offensieve drift bij WEO op te bloeien. Misschien lag dat ook wel aan het feit dat FVV ineens een stuk minder begon te spelen. Dan moet er nog wel altijd iets gebeuren wil je het de tegenstander moeilijk maken. Kebba Darboe dacht een paar keer op slinkse wijze door de defensie van de gasten te kunnen sluipen, maar werd daarbij gestuit. Het leverde de thuisclub twee vrije trappen op waar men niets mee wist te doen. Na 68 minuten probeerde Darboe het nog een keer en ging vervolgens binnen het strafschopgebied tegen de grond. Hij besloot de toegekende penalty zelf te nemen, maar deed dat dusdanig matig dat Brondijk het leer met de voet kon keren.

Gefrustreerd door het missen van die opgelegde mogelijkheid om de aansluiting te vinden en zijn eigen matige spel, ging hij ter hoogte van de middenlijn opzichtig in de fout. De valpartij die volgde leidde tot een opstootje waarbij FVV-er Daan Schaper het halve veld overstak om verhaal te komen halen. Hij kreeg daarvoor geel van scheidsrechter Jager uit Hoogezand. Die gaf Darboe dezelfde kleur prent en daarmee mocht de Woldendorper heel erg blij zijn. Coach Huft besloot hem meteen te wisselen en dat was het meest verstandige dat hij kon doen. Het enige opmerkelijke moment voor het doel van FVV was daarna nog een kopbal van Niels Jansen die richting de verste paal zeilde. Jeroen ten Have kon er niet voldoende bij en deponeerde de bal in het zijnet.

Daarmee was de koek eigenlijk wel op. FVV had deze competitie tot twee keer toe vrij simpel van WEO weten te winnen, zonder daarbij tot hoogstaand voetbal te komen. De eerste helft liet nog wel zien dat de gasten meer voetballend vermogen in huis hadden dan hun opponent. Er rest WEO niets anders dan deze nederlaag zo snel mogelijk te vergeten om komend weekeinde een nieuwe poging te wagen om tot een driepunter te komen. Dat moet dan in en tegen Drieborg gebeuren. Aan de eerste ontmoeting met deze tegenstander heeft WEO ook geen prettige herinneringen overgehouden. In Woldendorp wist Drieborg een 1-3 overwinning te boeken.

* WEO – FVV 0-2 (0-2). Sarwar Kahn 0-1; Lars Leemborg 0-2.

No Replies to "Tandeloos WEO onderuit in duel met FVV"