Artemissers actief op VAM-berg en waddeneilanden

Leden van de Loopgroep Artemis uit Winsum hebben het afgelopen weekend meegedaan aan wedstrijden op Texel, Uddel, Wijster en Apeldoorn. Aleida Groothoff uit Winsum heeft zaterdag met succes deelgenomen aan een 15 kilometer lange trail op Texel. Arjen Kwint uit Loppersum liet zich van zijn beste zijde zien op de Veluwe, terwijl Janneke Cazemier de VAM-berg in Wijster bedwong. Marnix van den Berg uit Groningen verbeterde in Apeldoorn een persoonlijk record en verder was er nog een trainingsweekend op Schiermonnikoog.

Janneke Cazemier uit Warffum heeft met succes de VAM-berg in Wijster bedwongen. De Mooi Drenthe Lopers organiseerden opnieuw een kleinschalige marathon. Deze keer werd er gekozen voor de VAM-berg bij Wijster. Er was een ronde van acht kilometer aan de noordkant uitgezet waarbij vijf keer de berg werd overgestoken met als toetje voor de zesde keer naar boven en finishen op de top aan het einde van de kasseienstrook. Het aantal hoogtemeters bedroeg bijna driehonderd. Elke ronde kende een beklimming van ruim vijfhonderd meter met een gemiddelde stijging van tien procent. Cazemier was een van de eenentwintig deelnemers waarvan er negentien de marathon uitliepen. Zij noteerde een eindtijd van 5.03.10 uur en werd hiermee vierde bij de vrouwen en zeventiende overall.

Arjen Kwint uit Loppersum heeft zaterdag op de Veluwe zijn 18e marathon tot een goed einde gebracht. Er werd die dag voor de vijfde keer een marathon-trail gehouden door het mooiste stuk natuur op de Veluwe: het Kroondomein Het Loo. Een trailloop door het leefgebied van edelherten, wilde zwijnen en inmiddels ook wolven. Het parcours volgde voornamelijk bospaden en was behoorlijk heuvelachtig. Vanwege het unieke karakter van het gebied mochten er maximaal 150 deelnemers starten. Deze trailloop was geen wedstrijd, de nadruk lag op de beleving. Het doel was genieten van de omgeving tijdens een flinke inspanning. De start en finish waren bij het Uddelermeer in Uddel. Kwint kreeg onderweg problemen met zijn linkervoet maar wist toch de finish te halen. Met een tijd van 4.55.38 uur klasseerde hij zich als 142e.

De Texel-trail  met start en finish bij de camping De Krim in De Cocksdorp is een uitdagende looptocht door het ruige duin- en strandlandschap van Texel op veelal onverhard geaccidenteerd terrein met schelpenpaden, zandpaadjes, mul zand en modder. Ruimte, wind en water kenmerken de beleving van het hardlopen door de Texelse natuur. Er kon gekozen worden uit de afstanden 15 kilometer, 24 kilometer en een hele marathon. Het totaal aantal gefinishte deelnemers bedroeg 312. Aleida Groothoff startte op de 15 kilometer trail en kwam hierin uitstekend voor de dag. In een veld van 91 deelneemsters eindigde ze op een keurige zevende plaats in 1.22.02 uur.

Marnix van den Brink uit Groningen wist zondag in Apeldoorn zijn persoonlijk record op de 25 kilometer verbeterd. Bijna 1400 deelnemers stonden in Apeldoorn na twee jaar stilstand door corona aan de start van de 48e editie van de Centraal Beheer Midwintermarathon, het oudste en een van de grootste hardloopevenementen van Nederland. Het was prima loopweer voor de deelnemers die de keuze hadden uit de afstanden 8, 16,1 en 25 kilometer. De start en finish vond plaats op de statige Loolaan. Bijna 450 vrijwilligers zorgden er voor dat het evenement vlekkeloos is verlopen. Van Den Brink was de enige afgevaardigde van Artemis. Hij koos voor de 25 kilometer. Deze afstand kende een route door de bosrijke en heuvelachtige omgeving van Apeldoorn en Hoog Soeren aangevuld met een extra lus over de Asselse heide. De stad-Groninger finishte na 2.15.14 uur als 165e bij de mannen 50 in een veld van 262 deelnemers. Een persoonlijk record. Hij verbeterde zijn beste tijd op deze afstand gelopen in 2019 ook in Apeldoorn met maar liefst 11.08 minuten.

Artemis organiseerde het afgelopen weekend na twee jaar afwezigheid door corona voor de vijftiende keer een trainingsweekend op Schiermonnikoog. Het Waddeneiland, de inspirerende leiding van Harmjan Postmus, het gastvrije café, restaurant en hotel, de puzzeltocht uitgezet door Marjan Vink en Marianne Waterman, de duurloop onder leiding van Tini Visker, de wandelingen, de fietstochtjes, het shoppen en de bezoekjes aan Hotel van der Werff en de Toxbar, het zijn activiteiten die veel Artemissers op basis van vrijheid en blijheid al vijftien jaar meemaken. De vijfentwintig deelnemers kijken terug op een zeer geslaagd weekend. Het weer liet zich beide dagen van zijn beste kant zien.

No Replies to "Artemissers actief op VAM-berg en waddeneilanden"