Oldambtster Boys brengt zichzelf in de problemen

Het duel in de kelderklasse (5F) van het zaterdagvoetbal tussen het tobbende Oldambtster Boys en Meedhuizen werd als enige wedstrijd in de regio afgelast. De thuisspelende Nieuw-Scheemders konden om diverse redenen te weinig mensen op de been brengen. De manier waarop het duel werd afgelast, riep her en der nogal wat vraagtekens op.

Na veel gesoebat bleven er op vrijdag nog zes spelers over, waarvan er ook nog eens twee licht geblesseerd zouden zijn, om Meedhuizen te bestrijden. En dat is te weinig om van start te kunnen gaan. Spelers uit een lager elftal halen kan al helemaal niet bij de Boys en dus besloot men contact met Meedhuizen en de KNVB op te nemen om te kijken of het duel verplaatst kon worden. Dat feest ging niet door. En dus verscheen er op het wedstrijdformulier dat de thuisclub niet was komen opdagen. ‘Wij vonden het niet netjes tegenover Meedhuizen om het veld af te keuren met de huidige weersomstandigheden. Daarom kozen we voor deze oplossing’, vertelt de ook al zieke Jan Martin Koetje van Oldambtster Boys.

Aan het einde van de zaterdagmiddag sijpelde er op social media een filmpje door waarin een van de ogenschijnlijk geblesseerde spelers van Oldambtster Boys beelden liet zien van het stadion van SV Meppen. De club speelde, en won met 2-1, in eigen huis tegen 1860 München. Natuurlijk, als je niet kunt voetballen kan niemand je verbieden om naar een andere wedstrijd te gaan kijken. Desalniettemin was er verbazing alom, want kennelijk was er wel een bus vol mensen vanuit Nieuw-Scheemda naar Duitsland vertrokken om dat duel te aanschouwen. En dus werd al snel gesuggereerd dat daar niet alleen geblesseerde spelers in zaten.

Heel voorzichtig ging er bij sommige mensen een belletje rinkelen en werd er verwezen naar de perikelen die kortgeleden in Pekela plaatsvonden. Het merendeel van de selectie van MOVV, die tegen PJC moesten spelen, zat destijds in Parijs naar een duel van Paris St. Germain te kijken en dus werd er een allegaartje naar Pekela gestuurd omdat men geen trek had in een straf vanwege het niet komen opdagen. Of hier sprake is van een soortgelijke stunt? Die het weet mag het zeggen. Vanuit het bestuur van de Nieuw-Scheemder club was niemand voor commentaar bereikbaar.

Koetje zegt dat hij niks van een busreis weet. En ook niet wie naar SV Meppen zijn geweest. Hij zegt wel dat het hartstikke jammer is dat het zo is gegaan. ‘Ik had het graag anders gezien.’ En daar kan Bob Mulder van Meedhuizen zich wel bij aansluiten. ‘We hadden graag willen voetballen. Meer kan ik hier ook niet over zeggen’, aldus de oefenmeester. Een boete en misschien punten in mindering zouden nu wel eens het gevolg kunnen zijn. Als dat zo is, verdwijnt ook dat ene met rood ingekleurde punt dat Oldambtster Boys in de uitwedstrijd eind oktober in en tegen Muntendam (3-3) wist te behalen. (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Oldambtster Boys brengt zichzelf in de problemen"