Efficiënt Holwierde klopt sterk VVK opnieuw

Holwierde heeft op eigen veld de wedstrijd tegen het herrezen VVK weten te winnen. Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht te zijn voor de koploper in de 4e Klasse C. De zeer efficiënt spelende thuisclub wist naar een 3-0 voorsprong weg te lopen, maar in de slotfase kwamen de Stadjers sterk terug (3-2) en kreeg het team van trainer Danny Schudde het nog knap lastig.

VVK wist dit seizoen maar moeizaam op gang te komen. In de eerste vijf wedstrijden van de competitie werd slechts een overwinning geteld. De overige voetbalgevechten eindigden in een nederlaag, waaronder die op eigen veld tegen Holwierde (2-3). In dat duel kreeg Roy Smolders van de Korrewegbewoners rood. Hoe anders ging het daarna met de ploeg van trainer Henk de Koe. Er volgde een reeks van acht wedstrijden in competitieverband waarin men ongeslagen wist te blijven. Een flinke opmars die de club voor de aftrap op Katmis in de subtop had doen belanden. Het was dus zeker interessant om te zien hoe beide teams maanden later tegenover elkaar zouden staan.

Aan de kant van Holwierde was het spel in de beginfase slordig. Toch leek Gijs Geurtsen al snel voor de openingstreffer te zorgen. Op aangeven van Robbie ten Hove passeerde hij doelman Mike Bos van VVK, maar de assistent-scheidsrechter van de gasten gooide roet in het eten. Hij meende te hebben gezien dat Geurtsen buitenspel had gestaan. Daar klopte helemaal niks van, omdat hij zelfs nog een verdediger voorbij moest om tot een goal te kunnen komen. Of de vlaggenist zich op dat moment meende te moeten revancheren voor een twijfelachtige buitenspelsituatie waarbij zijn collega aan de andere kant van het veld eveneens de vlag de lucht in stak? Het zal nooit duidelijk worden. Na een kwartier spelen was het in ieder geval alsnog raak voor de gastheren. Verdediger Jakob Gismann verzuimde de bal uit de eigen zestien meter te werken, waarna Koen Tuil het leer wist op te pikken en het leer buiten het bereik van goalie Bos in de verste hoek wist te deponeren: 1-0.

Vijf minuten later was het topscorer Robbie ten Hove die, op aangeven van Gijs Geurtsen, vanaf de rand van het strafschopgebied hard op doel schoot. De inzet werd echter onschadelijk gemaakt door Bos. In de 25e minuut had Geurtsen zijn goal alsnog te pakken. Na een uitstekende steekpass van Mike Kraan wist hij de bal over de VVK-goalie en in het doel te tillen: 2-0. Kraan mocht overigens blij zijn dat hij op dat moment nog op het veld stond, omdat hij na acht minuten geel had ontvangen toen hij een veelbelovende aanval van VVK ruw had onderbroken. Er waren daarna nog twee situaties waarbij hij zomaar zijn tweede geel had kunnen krijgen. Tijdens de thee naam coach Schudde het zekere voor het onzekere. Hij verving Kraan voor Damon Kuiper, die een prima tweede helft speelde en met veel goede passes strooide.

Ondanks het veldoverwicht van Holwierde kreeg VVK goede mogelijkheden om iets terug te doen. Matteo Milkovic werd na een half uur voor keeper Robin Kuipers gezet. De inzet werd door de goalie met de voet gekeerd. Nadat een vrije trap van Yirsan Bouman eveneens zonder het beoogde resultaat was gebleven, dook Milkovic andermaal in de buurt van het Holwierder doel op. Kuipers was al geklopt, maar kreeg assistentie van verdediger Christian van der Broek. Hij wist op de doellijn redding te brengen. Ook aanvoerder Tim van der Molen had het vizier te laat op scherp staan. Net voor rust krulde hij de bal met links rakelings naast en meteen na de doelwisseling stuitte hij op aangeven van Milkovic van dichtbij op de uitgestoken voet van Kuipers. De rebound van Robert Oosterhof werd door Damon Kuiper voor de doellijn weggerost. In de 50e minuut had hij ook nog eens de pech dat een vrije trap van een meter of vijfentwintig op de lat belandde.

Waar VVK duidelijk moeite had om de kansen te verzilveren, sprong Holwierde veel efficiënter met de mogelijkheden om. Yirsan Bouman verstuurde een vrije trap in de richting van de rappe buitenspeler Robbie ten Hove. De behendige goalgetter omspeelde in de 59e minuut zijn tegenstander en legde de bal panklaar neer voor Tim Visscher, die het speeltuig via de binnenkant van de paal tegen het nylon zag kletsen: 3-0. Ten Hove was niet veel later ook nog dicht bij een treffer toen hij door Bouman aan het werk was gezet. De kopbal van de rossige Holwierder eindigde echter in de handen van doelman Bos. Een vierde goal bleef daarmee uit, maar het duel leek eigenlijk al wel beslist te zijn. Niets was echter minder waar. Joore Smink bracht in de 79e minuut weer iets van spanning terug in het duel door op aangeven van Joey Bakker van dichtbij raak te schieten: 3-1.

Op dat moment begon Holwierde toch weer onrustig te worden. Het kreeg in de gaten dat dit VVK zich net zomaar bij de feiten zou neerleggen. Toen de gasten tegen het einde van de reguliere speeltijd ook nog een penalty mochten nemen, begonnen de zenuwen langs en binnen de lijnen toch iets op te spelen. De strafschop werd toegekend nadat Tim van der Molen een snel genomen vrije trap op de arm van Thijs Sonneveld had zien landen. Van der Molen besloot de elfmetertrap zelf te nemen en schoot raak, al zat Kuipers er nog verdraaid dicht bij. Holwierde liet in de resterende minuten de aardappels niet meer aanbranden wist de zege over de streep te trekken. Klein smetje op het duel was nog de blessure van Koen Tuil. Hij liep in de extra speeltijd een lichte hersenschudding op nadat hij als gevolg van een struikelpartij ongelukkig op zijn hoofd terecht ws gekomen.

Oefenmeester Schudde was na afloop uiteraard in zijn nopjes met het resultaat. ‘Je denkt op een gegeven moment dat het wel klaar is, maar dat pakte wel even anders uit. Gelukkig gaven we in de resterende tijd geen grote kansen meer weg. Dit is een prima uitslag tegen een sterke tegenstander.’

* Holwierde – VVK 3 – 2 (2 – 0). Koen Tuil 1-0; Gijs Geurtsen 2-0; Tim Visscher 3-0; Joore Smink 3-1; Tim van der Molen 3-2 (strafschop).

No Replies to "Efficiënt Holwierde klopt sterk VVK opnieuw"