Geen doelpunten in duel tussen Poolster en HS ’88

Poolster en HS ‘88 zijn op het sportpark Oldencate in Spijk niet tot scoren gekomen. En daar kon oefenmeester Jeroen de Groot achteraf wel mee leven. Zijn team toonde weer tekenen van herstel na de nederlaag in en tegen Middelstum, waar volgens hem te weinig strijd was geleverd.

Er was in de aanloop naar de thuiswedstrijd wat extra energie gestoken in de vraag wat Poolster nou eigenlijk tijdens een wedstrijd van zichzelf mocht eisen. Keihard werken was een van de dingen die daar uit voortvloeide. En dat deden de gastheren dan ook. Overigens zonder de nog altijd geblesseerde Kevin Bijlsma en doelman Marcel Werkman. De goalie en de aanvaller moeten waarschijnlijk nog enkele weken verstek laten gaan. Werkman werd onder de lat weer vervangen door Simon Dijkman. Voor de rest was Poolster compleet.

Voor de Spieksters is de missie voor dit seizoen nooit een vraagteken geweest. Handhaving heeft altijd voorop gestaan voor de brigade van De Groot en wat dat betreft lijkt men zich vooralsnog weinig zorgen hoeven te maken. Toch wordt het onderhand wel eens tijd dat er weer eens een succesje gevierd kan worden. Het duel met HS ’88 leek daar nou niet een schoolvoorbeeld van, want dat blijft een lastig te bespelen tegenstander. En dat bleek dan ook wel.

Het eerste kwartier van de wedstrijd had de thuisclub het moeilijk op het lastig te bespelen veld. HS ’88 kreeg kansen die zomaar tot een tegentreffer hadden kunnen leiden, maar dat bleef Poolster bespaard. De geelzwarten werden in leven gehouden en groeiden daarna in het duel, maar voor echt gevaar wist men ook weer niet te zorgen. Omdat HS ’88 dat ook niet voor elkaar wist te krijgen, bleef het scorebord voor de pauze onaangeroerd.

Na de doelwisseling schakelde Poolster en tandje bij en waren het de gasten die over geluk geen klagen hadden. Als er iemand recht op een doelpunt had gehad, dan was het de thuisclub wel geweest. Johan de Groot probeerde op wel heel curieuze wijze tot scoren te komen en bijna was het hem nog gelukt ook om een hakbal in de verste hoek te deponeren. Hij had ook al een doelpoging zien mislukken na een goed genomen corner van Jelte Ritsema. De kopbal plofte op de bovenkant van de lat.

Mark Lijnema kreeg daarna nog een mogelijkheid toen hij de keeper van de gasten al voorbij was, maar niet tot afronding wist te komen en ook Jesse Smit liet een mogelijkheid liggen. HS ’88 mocht bepaald niet klagen met die momenten. Op basis van de hele wedstrijd was de remise wel terecht. Poolster had vertrouwen getankt voor de komende weken en hoopt dat zaterdag misschien wel meer vorm te kunnen geven als Holwierde op sportpark Oldencate de tegenstander is. Dat zal niet eenvoudig gaan, want de ploeg van Schudde verkeert in een prima vorm.

‘We winnen niet en maken weer geen doelpunten, maar we hebben een goed gevoel aan de wedstrijd overgehouden. De ploeg heeft zich knap gerevancheerd voor het tegenvallende duel van vorige week en een gelijkspel halen tegen HS ’88 is geen verkeerd resultaat. Dat is gewoon een goede ploeg. Zij hadden in de eerste fase van de wedstrijd ook twee keer kunnen scoren, daar mochten wij dan weer niet over klagen’, sprak oefenmeester Jeroen de Groot van Poolster na het laatste fluitsignaal.

* Poolster – HS ’88 0 – 0 (foto: Angela Smit-Flikkema).

 

No Replies to "Geen doelpunten in duel tussen Poolster en HS '88"