Overzicht amateurvoetbal

Het overzicht van de gespeelde wedstrijden is nog niet helemaal compleet, maar desondanks willen we u niet de al aangeleverde verhalen onthouden. Daarin weer veel goals, waaronder een overwinning voor een team dat helemaal niet wist te scoren. Ook een overzicht waarin Marvin Ab uit zijn slof schoot en SC Scheemda en VVS mooie overwinningen boekten in de clash van komende zaterdag op sportpark ‘d Oosterd in Scheemda. Het overzicht beginnen we met de verrichtingen van eersteklasser Winsum.

 

1e Klasse F Zaterdag
WINSUM KNOKT ZICHZELF OPNIEUW NAAR ZEGE
Na de 4-2 winst in de uitwedstrijd tegen ’t Fean ’58 is eersteklasser Winsum opnieuw aan de positieve kant van de score gebleven. Op eigen veld werd Leeuwarder Zwaluwen met 3-1 teruggewezen. Bij de thuisclub wist invaller Wouter Bloem de negentig minuten niet vol te maken. Hij kreeg in een kort tijdsbestek twee keer geel kon iets eerder gaan douchen dan zijn teamgenoten.

Winsum speelt geen hoofdrol in de eerste klasse, maar lijkt in principe ook niet voor degradatie te vrezen. Zo lang men punten binnen blijft harken blijft het vermaledijde degradatiespook ver genoeg weg van de ingang van het Geert Reinders Sportpark. Een overwinning op Leeuwarder Zwaluwen zou de ploeg van trainer Fred de Boer in dat verband erg welkom zijn. De uitwedstrijd eindigde eerder dit seizoen in een 2-2 remise. Sargon Lahdo en Hans Zwakenberg waren toen de Winsumer schutters.

De gastheren waren zich er goed van doordrongen dat het niet allemaal vanzelf goed zou komen en gooiden dan ook flink wat energie in het treffen. Hans Zwakenberg en Jered Faleye waren al snel dicht bij de openingstreffer, waarbij laatstgenoemde de paal toucheerde. Een gevaarlijke corner van Tim Hoff leidde na amper een kwart wedstrijd tot een doelpunt. Thijs Gerlofs was de bejubelde man nadat hij de openingstreffer op zijn naam had weten te zetten: 1-0. Winsum mocht daarvoor niet klagen dat dat scheidsrechter Alberts een duel tussen doelman Wouter Meijer en Ruben Eijzenga, dit seizoen al goed voor negen treffers, aan zich voorbij liet gaan. Hij had het leer ook zomaar op de stip kunnen leggen.

Je zou verwachten dat de gastheren na de openingsgoal wat gemakkelijker zouden gaan spelen, maar Winsum had veel moeite met de lopende mensen van Leeuwarder Zwaluwen, die over razendsnelle aanvallers beschikte. Aan de andere kant dacht Gerlofs waarschijnlijk al aan een tweede goal, maar zijn schot miste de juiste richting. Nadat Faleye oog in oog met de Friese goalie niet tot scoren had weten te komen, was Thomas Kauw wel succesvol. Hij wist goed voorbereidend werk van Jered Faleye en Menno Mulder op de juiste wijze te waarderen en leek het duel na een uur spelen wel te hebben beslist: 2-0. Nadat Jered Faleye in de tweede helft koppend voor 3-0 had gezorgd na een voorzet van Tijs Mulder, leek er geen vuiltje meer aan de lucht te zijn. Mick Reitsma zorgde echter voor 3-1 en leek nog weer wat spanning in de wedstrijd terug te willen brengen. Verder liet Winsum het echter niet komen en dus waren de punten binnen.

Trainer Fred de Boer was uiteraard in zijn nopjes met het resultaat. ‘Dit was gewoon een zes punten-wedstrijd. In de eerste helft waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. De jongens hebben zich prima geweerd, zeker in verdedigend opzicht. Je hoort mij niet zeggen dat we er ondanks de zege goed op staan. Met de huidige, verzwaarde degradatieregeling zullen er nog heel wat punten bij moeten komen, willen we ons veilig spelen. Vanaf plek zes, waar wij nu staan, tot en met plek veertien moet iedereen zich zorgen maken.’

De oefenmeester verwacht dat er ‘behoorlijk meer dan dertig punten’ gehaald moeten worden om eersteklasser te blijven. ‘We hebben nog elf wedstrijden te gaan om dat te bewerkstelligen. Iedere wedstrijd waarin je punten laat liggen is weer een kans minder om die doelstelling te bereiken. Dat geldt echter voor een hoop ploegen. Wij hebben vier nederlagen geleden en winnen nu twee keer op rij. Iedereen heeft zo zijn eigen goede en slechte series. Op het laatst telt alleen maar welke clubs de goede lijn weten door te trekken en wie er uiteindelijk door de mand vallen.’

Over de gele kaarten van Bloem zei hij: ‘Ja, dat vond ik wel knullig. Dat hij geel geeft naar aanleiding van een schermutseling waarbij hij betrokken is? Dat is nog tot daar aan toe, maar dat hij geel krijgt omdat hij een voorzet geeft op het moment dat de scheidsrechter kennelijk had gefloten? Dat is op zijn zachtst gezegd discutabel. Gelukkig was er op dat moment niet veel speeltijd meer over en wist Leeuwarder Zwaluwen er geen voordeel uit te halen.’

* Winsum – Leeuwarder Zwaluwen 3-1 (1-0). Thijs Gerlofs 1-0; Thomas Kauw 2-0; Jered Faleye 3-0; Mick Reitsma 3-1 (foto: Sterkenburg Media).

 

2e Klasse L Zaterdag
SV BEDUM WEET WEER WAT WINNEN IS
Net als in de voorgaande weken had SV Bedum voor de uitwedstrijd tegen SV Oosterwolde weer te kampen met de nodige afwezigen. Het maakte dat trainer Robbie Wentink uit het arsenaal van de reserves moest putten om in ieder geval een volwaardige selectie te kunnen presenteren. De vorige week ingevallen Joran Bakker en Kas Huttenga mochten nu in de basis starten. Zij deelden in de vreugde toen er na negentig minuten een 1-3 overwinning bijgeschreven kon worden.

Ook good old Bart Apotheker was weer van stal gehaald. Hij liet voor de aftrap zijn waarde voor het team al zien door flink op zijn medespelers in te praten en hen een positief gevoel mee te geven. De Bedumers begonnen sterk aan het duel en speelden een prima eerste helft. Men kwam vaak in duel en wist de Friezen goed onder druk te zetten. Er waren wel wat lastige minuten, maar op dat moment had SV Bedum al een voorsprong genomen. Twan Ahlers prikte het leer, na een assist van Robert Kwant, binnen 120 seconden in het doel en bezorgde de bezoekers daarmee een opsteker van formaat: 0-1. En toch zou het weer mis gaan toen SV Oosterwolde een hekschop kreeg toegewezen. De bal werd tot aan de rand van het strafschopgebied teruggelegd en vanaf dat punt vuurde Robin Bos een schot af dat onhoudbaar in het doel verdween: 1-1.

Halverwege de eerste helft was het opnieuw Robert Kwant die aan de basis van een Bedumer goal stond. En ook nu toonde Ahlers zich bereid om het karwei af te ronden. Zijn kopbal verdween tegen het nylon en betekende 1-2. Het zal hem goed hebben gedaan, dat hij nu wat sneller tot een doeltreffende kopstoot wist te komen dan in het duel met Be Quick 1887. Niet ver voor de theepauze besloot Robert Kwant zelf maar eens vanaf de linkerkant op het Friese doel te schieten en ook hij zag het leer binnen vallen: 1-3.

Na de doelwisseling probeerde SV Oosterwolde de druk wel op te voeren, maar SV Bedum was niet van plan om zich de kaas van het brood te laten eten. Timo Laninga viel uitstekend in en ook Nigel Bakker kon nog een aantal minuten maken. Onder leiding van de altijd onverzettelijke Bart Apotheker, die het verschil maakte, bleven de bezoekers overeind al hadden ze nog wel geluk toen de thuisclub de lat had beroerd.

‘We zijn tevreden en heel erg blij met deze punten en de drie vrije weekenden die we nu hebben. Je gaat nu toch met een iets ander gevoel deze pauze in. De jongens hebben gevochten als leeuwen, dat heeft me goed gedaan’, aldus trainer Robbie Wentink.

* SV Oosterwolde – SV Bedum 1-3 (1-3). Twan Ahlers 0-1; Robin Bos 1-1; Twan Ahlers 1-2; Robert Kwant 1-3

 

3e Klasse C Zaterdag
NIPTE NEDERLAAG SC LOPPERSUM
Na de prima overwinning op kampioenskandidaat Groen Geel kreeg SC Loppersum nu in eigen huis te maken met The Knickerbockers. De studentenploeg uit Groningen kwam na een kwartier spelen al op voorsprong en dat blek ook de enige treffer van de middag te zijn.

Naast de blessures van Jeffrey Leegstra, Peter Heeres en Rik Buikema moest coach David van der Kam het in dit duel ook zonder de zieke Joris Jurna doen. Het was zorgen dat de deur op slot bleef om vervolgens in de omschakeling tot scoren zien te komen. Het eerste kwartier was het voor de gasten zoeken naar mogelijkheden om het gaatje in de defensie van de thuisclub te vinden en de poppetjes op de juiste plaats te posteren. De Lopsters hadden dat vrij snel in de gaten en gaven zoals gebruikelijk weinig weg. In aanvallend opzicht wisten ze daarentegen amper een vuist te maken. De spitsen stonden vaak in ondertal waardoor kansen schaars goed waren.

Na een kwartier spelen deponeerde de leidsman van dienst de bal op de stip na een vermeende handsbal van de op de grond liggende Thom wildeman. Er was overigens geen speler van The Knickerbockers in de buurt die tot scoren had kunnen komen en Wildeman had niet eens zicht op de bal, maar daar had de fluitist geen boodschap aan. Tobias Stel mikte vanaf elf meter raak: 0-1. In het verdere verloop van de eerste helft zagen de toeschouwers een hard werkend SC Loppersum strijden tegen een beter voetballend The Knickerbockers. Overigens viel Tim Maneschijn na een half uur spelen al uit met een vervelende blessure en kwam Bjorn Schutter hem vervangen. Een schot van de gasten, overigens knap gepareerd door goalie Peter Paul Datema, was nog het enige hoogtepunt dat de supporters in het eerste bedrijf kregen te zien. Of het moet al de kans zijn geweest die op naam van Diederik Dijk kwam. Na een voorzet van Max Makken liet hij na de bal bij de tweede paal binnen te schuiven.

In het tweede bedrijf trok SC Loppersum de teugels wat strakker aan. Ids In het Veld was vervangen door Gijs Broekhuizen. De gastheren drongen aan en The Knickerbockers bleek niet meer in taat te zijn om de bal in de ploeg te houden. Kansen op de gelijkmaker waren r voor Jacob Havinga en Olav Sleurink. Na een uur spelen ging de thuisclub met Job van Zanten en Rolf Oosterhuis nog meer op de aanval spelen. Het laatste kwartier stonden er zelfs vier mensen aan het front. Het wachten was op de gelijkmaker, maar die wilde niet vallen en dus staken de Stadjers de punten in de knip.

‘Door het ontbreken van sommige spelers hadden we minder stootkracht, maar wat het elftal heeft laten zien? Daar kan ik alleen maar tevreden over zijn. We begonnen weliswaar wat slapjes, maar dat hebben ze zeker goed gemaakt. Als je ziet dat wij de hele tweede helft de betere ploeg zijn en maar één kans weggeven, dan gaat ons dit nog genoeg punten opleveren. Zaterdag wacht het bekerduel met DZOH en daarna breekt ene periode aan met competitiewedstrijden die we moeten winnen om van de onderste regionen weg te blijven en aan te pikken bij de ploegen boven ons.’

* SC Loppersum – The Knickerbockers 0-1. Tobias Stel 0-1 (strafschop).

 

NOORDWOLDE GAAT ONDERUIT BIJ TLC
Het duel tussen thuisclub TLC en Noordwolde had een goal nodig om echt tot ontbranding te komen en die viel aan de kant van de gastheren. Voor de treffer van Jetse Tuithof in de 51e minuut kregen beide keepers weinig te doen. Een duel op het middenveld ging verloren en middels een crosspass werd Tuithof aan het werk gezet: 1-0. Noordwolde probeerde daarna wel wat aanvallender te spelen, maar de gelijkmaker wilde niet vallen. Het duel werd daardoor op een klein detail beslist, maar dat gebeurt wekelijks. Komend weekeinde speelt Noordwolde thuis tegen koploper Grijpskerk. ‘We gaan dan alles weer geven om de punten thuis te houden’, aldus de strijdlustige oefenmeester Elsin Yilmaz.

* TLC – Noordwolde 1-0 (0 – 0). Jetse Tuithof 1-0

 

OMLANDIA KOMT NIET TOT SCOREN IN DUEL MET NIEKERK
Na de 2-0 overwinning op TLC was er Omlandia veel  aangelegen om ook de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Niekerk in een zege om te zetten. Het team van trainer Marcel de Groot, volgend seizoen aan het roer bij SC Stadskanaal, wist de degradatiekandidaat echter niet op de knieën te dwingen. Het duel eindigde zoals hij was begonnen en dat was zonder doelpunten. ‘Het was eigenlijk een hele saaie remise op een slecht veld die geen winnaar verdiende. Van onze kant was het een teleurstellend optreden. Ik had voetballend wel wat meer verwacht, maar we blijven doorknokken in deze moeilijke fase’, aldus Marcel de Groot.

 

MAMIO EN DVC APPINGEDAM IN EVENWICHT
DVC Appingedam is er niet in geslaagd om middels een overwinning op Mamio de thuisclub op de ranglijst te passeren. Na negentig minuten stond er een 1-1 eindstand op het wedstrijdformulier. Qua veldspel was dat wel een terechte uitslag, al was het wel zuur voor de Damsters dat ze de tegengoal pas drie minuten voor het eindsignaal moesten incasseren.

In de eerste helft was Mamio, eerder dit seizoen in Appingedam nog vrij kansloos geklopt, de betere van de twee ploegen. Doelman Olaf Kiewiet was de reddende engel voor de gasten en voorkwam een achterstand. Aan de overkant van het veld leek Diyar Kaya op weg naar een doelpunt. Zijn schot ging echter over.

Na de thee kwam DVC iets beter uit de kleedkamers. Een kleine omzetting met Jaron Slagter in de spits leidde tot de 0-1 van laatstgenoemde. Na een dik uur spelen had hij de marge misschien wel moeten verdubbelen, maar liet dat na. Mamio had intussen de paal al een keer geraakt en zette aan voor een slotoffensief. Olaf Kiewiet bleek ook nu een enorm struikelblok voor de gastheren te zijn. Hij kreeg vervolgens nog een keer hulp van de paal en vanuit de omschakeling wist DVC niet te profiteren. Jeroen van Hunnik was nog het dichtst bij een waarschijnlijk bevrijdende treffer. In de ultieme slotfase ging het vervolgens mis toen Mamio-speler Vlad Valvara uit een corner raak wist te koppen: 1-1.

* Mamio – DVC Appingedam 1-1 (0-0). Jaron Slagter 0-1; Vlad Valvara 1-1.

 

SLECHTE BEURT SV DE HERACLIDEN
SV De Heracliden uit Uithuizermeeden heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door de uitwedstrijd tegen hekkensluiter SC Stadspark met 1-0 te verliezen. De enige treffer van de wedstrijd kwam al na 25 minuten spelen tot stand. Een schot van een meter of twintig werd door Robert Miskovic snoeihard achter doelman Albert de Jonge geschoten. Het spel van de Meisters was volgens trainer Jaap Danhof niet best. ‘We kregen wel wat kansjes, maar wisten de defensie van SC Stadspark eigenlijk niet echt in moeilijkheden te brengen. Jeroen Oosterhuis schoot nog wel op de lat, maar dat was het van onze kant dan ook wel. Ik hoop dat we er zaterdag in eigen huis tegen Middelstum beter op staan’, aldus de oefenmeester. SC Stadspark revancheerde zich met de zege behoorlijk voor de 6-2 nederlaag die aan het begin van dit seizoen in Uithuizermeeden werd geleden.

* SC Stadspark – SV De Heracliden 1-0 (1-0). Robert Miskovic 1-0.

 

5e Klasse D Zaterdag
EENRUM KOMT WEER NIET VAN HATELIJKE NUL AF

De 0-4 nederlaag die Eenrum op eigen veld tegen De Lauwers heeft geleden, lijkt veelzeggend. De feiten zijn echter wel dat de Marnebewoners vooral in de eerste helft de kansen kregen om te scoren. Bobo Miedema, Lucas Niezemuller en Job van der Horn lieten die mogelijkheden echter onbenut. De Lauwers scoorde uit een zondagsschot en twee keer uit een scrimmage, waardoor het halverwege het treffen al 0-3 stond in het voordeel van de gaten. Het tweede bedrijf was wat gelijkwaardiger, maar konden er slechts weinig kansen genoteerd worden. Uiteindelijk wist De Lauwers nog wel een keer te doelpunten. ‘Dit is gewoon jammer, want we laten de mogelijkheden liggen om in de wedstrijd te blijven. Dat is wel een gebrek bij ons’, sprak trainer Klaas van der Ploeg na afloop.

 

PERSOONLIJKE FOUTEN NEKKEN WARFFUM IN DUEL MET OKVC
Voor Warffum stond de thuiswedstrijd tegen OKVC op het programma en ook nu bleek weer dat de geelhemden maar moeizaam tot scoren weten te komen. Dat kwam ze nu wel heel duur te staan, want de gasten uit Oldehove gingen er met de punten vandoor, mede door persoonlijke fouten van de gastheren.

Na de laatste wedstrijd op 10 december had Warffum nog niet weer in competitieverband gespeeld. De batterij moest dus wel opgeladen zijn om OKVC goed te kunnen bestrijden. Positief nieuws was er ook vanuit de ziekenboeg. Jan Pieter Meijer, die in de voorbereiding en dubbele beenbreuk had opgelopen in een oefenduel tegen Corenos, zal deze maand zijn eerste meters weer op het trainingsveld kunnen maken. Of hij deze competitie nog aan speelminuten toe zal komen, is nog maar de vraag. Daarnaast is Giovanny Renses tot medio april afwezig vanwege zijn werk, dat hem naar Noorwegen brengt. Het is een gemis, maar de spelers van JO19 staan te trappelen binnen de club om hun kans te pakken.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het spelbeeld meteen duidelijk. OKVC zakte gewillig in en loerde op ruimte achter de laatste linie van de Warffumers. De kanonskogels richting frontlinie moesten vooral van de voet van Jasper Ludema komen. Warffum bleef rustig en gecontroleerd spelen, liet de bal het werk doen, maar miste toch ritme. Hierdoor werden al snel verkeerde keuzes gemaakt, zowel met als zonder bal. In Oldehove liep het fout af door de lange halen van Ludema en dat was nu niet anders. Een diepe bal leek in niemandsland te vallen. Doelman Ramon Dijkema schatte het projectiel verkeerd in en vervolgens mocht de doorgelopen Otis Mos de score openen: 0-1. Warffum was duidelijk even van de leg en stapelde de ene fout op de andere. Inspeelpasses liepen verkeerd af, er werd niet doortastend genoeg verdedigd en dat laatste feit leverde een tweede Oldehoofster treffer op. Een inschattingsfout maakte dat Mos zijn tweede van de middag mocht laten aantekenen: 0-2.

Er werd wat meer van de gastheren gevraagd en dat gebeurde dan ook. Cedric Schuiling zorgde voor de aansluitingstreffer: 1-2. Die treffer zorgde er voor dat OKVC nog wat nadrukkelijker achterover ging leunen. Het spel kwam herhaaldelijk stil te liggen door allerlei overtredingen en de verzorgers draaiden overuren. Een charge op de rand van het Oldehoofster strafschopgebied leverde een vrije trap op die door Roy Kuipers onhoudbaar tegen het nylon werd geschoten: 2-2. En weg was de achterstand. Warffum rook de mogelijkheid om het duel op zijn kop te zetten en drong OKVC ver terug. Er werd echter te gehaast gespeeld om ook echt gevaarlijk te worden.

Na de doelwisseling ging het heel snel en nog verschrikkelijker mis in de defensie van Warffum. Laatste man Delano Corbijn wilde de bal wegrossen, maar raakte daarbij teamgenoot Wessel Bijsterveld, die na rust was ingevallen. Het leer viel tussen doelman Dijkema en Corbijn in, waarna Jasper Ludema zich bedankte en het leer in het doel schoot: 2-3. Warffum moest andermaal in de achtervolging, reeg de kansen aaneen, maar struikelde over de mogelijkheden of de doelman van de gasten. OKVC had soms kunst- en vliegwerk nodig om overeind te blijven. Paal en lat stonden Warffumer succes eveneens in de weg.

Het verhaal waarmee Warffum het kalenderjaar 2022 had afgesloten, bleek ook nu weer te gelden. Het lijkt er andermaal op dat doelpunten maken niet het sterkste punt van de ‘kanaries’ is en dus kon OKVC de punten mee naar huis nemen. ‘Dat is natuurlijk hartstikke zuur, maar we doen de goalie van OKVC geen recht als we hem niet complimenteren. Hij stond echt heel verdienstelijk te keepen en heeft er in grote mate voor gezorgd dat zijn ploeg de overwinning binnen wist te harken.’

Voor Warffum wacht komend weekeinde een volgende uitdaging als men op bezoek gaat bij koploper RZ Baflo. De titel zal de Bafloërs waarschijnlijk niet meer ontgaan. Het is alleen nog maar de vraag wanneer het officieel gaat worden. Warffum gaat zijn huid in ieder geval duur verkopen. OKVC heeft een week vrij en speelt dan opnieuw tegen Warffum. Er ligt namelijk nog een restant te wachten van het duel in Oldehove, waarvan nog 54 minuten gespeeld moeten worden.

* Warffum – OKVC 2-3 (2-2). Otis Mos 0-1; Otis Mos 0-2;  Cedric Schuiling 1-2; Roy Kuipers 2-2; Jasper Ludema 2-3.

 

5e Klasse E Zaterdag
TERECHTE NEDERLAAG SGV OP BEZOEK BIJ WESTERKWARTIER
Het Schildwolder SGV heeft de uitwedstrijd tegen Westerkwartier met 3-1 verloren. En daar viel volgens trainer Michel Dammer bitter weinig op af te dingen. ‘Zelf hebben we nagenoeg niets weten te creëren en geven we de kansen te simpel weg. Daar scoren zij vrij simpel uit en weten ook nog eens een aantal keren gevaarlijk te worden.’ Namens zijn team wist Jesse Roelfsema de spreekwoordelijke eer nog te redden.

SGV begon aan het duel in de hoop dat het niet verder op de ranglijst zou zakken., maar juist zicht zou houden op de subtop in 5E. In het eerste kwartier wist men nog wel in de buurt van het strafschopgebied van Westerkwartier te komen. Tot doelpunten kwam het echter niet. Westerkwartier was sterk aan de bal wist vaak via de vleugels uit te breken. Na twintig minuten was het voor het eerst raak en er stond een dik half uur op de klok toen de marge werd verdubbeld.

Nog voor het fluitsignaal voor de thee had geklonken, was SGV dichterbij gekomen. Na de doelwisseling verschenen Kevin den Otter, Will Snijder en Sander Dijkstra in het veld in de hoop dat zij voor een kentering zouden kunnen zorgen. Die kwam er niet, want na driekwart wedstrijd scoorden de gastheren nog een keer. Nick Gankema kwam de aanval nog wel versterken, maar kansen leverde dat niet meer op. De thuisclub kwam nog het dichtst bij een goal, maar zagen een schot op de paal belanden.

* Westerkwartier – SGV 3-1 (2-2). Halbin Wiersema 1-0; Wietse Venema 2-0; Jesse Roelfsema 2-1; Willem Pieter Wouda 3-1.

 

BEILEN SCOORT NIET BIJ GEO, MAAR WINT WEL
Een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende, werd uiteindelijk beslist door een eigen doelpunt. In de 95e minuut mikte Laurens van der Kamp de bal achter zijn eigen doelman Oscar Heslinga. Dat was overigens al de tweede eigen goal van de middag, die voor GEO in een 1-2 nederlaag eindigde.

Er waren gedurende de wedstrijd twee teams aan het werk die elkaar voor een deel van het duel in evenwicht wisten te houden, waarbij GEO de eerste helft wel de bovenliggende partij was. Aan beide kanten werden echter bitter weinig echte kansen genoteerd. De eerste mogelijkheid was voor Jurry de Boer. De Garmerwolder had de bal na een kwart wedstrijd voor het intikken, maar het lukte hem niet om de doelman van de Drenten van dichtbij het nakijken te geven. De volgende goede mogelijkheid kwam op naam van Bart van der Tuuk. Vlak voor de pauze mocht hij alleen op avontuur, maar zag zijn inzet door de sluitpost met de voet gekeerd worden. Door geknoei in de defensie van GEO kreeg ook Beilen een mogelijkheid, maar die vloog voorlangs. Tot aan dat moment had doelman Oscar Heslinga nog geen bal tussen de palen hoeven tegen te houden.

Het tweede bedrijf begon met een gevaarlijke situatie voor het doel van de thuisclub. Bij Beilen maakte men echter de verkeerde keus en opnieuw kwam het niet verder dan een poging voorlangs. Verdedigend stonden de teams goed en de open kansen waren op de vingers van een hand na te tellen. Na 56 minuten ontstond er dan toch weer een mogelijkheid. Tim van den Belt probeerde het en kreeg de rebound vervolgens op een presenteerblaadje aangeboden. Hij schoot echter recht op de doelman.  In de 65e minuut kreeg GEO het deksel op de neus. Een ogenschijnlijk ongevaarlijke voorzet werd verkeerd geraakt door Hielke Stuivenberg. In een poging om een en ander te repareren probeerde hij het leer alsnog weg te werken, maar zag het speeltuig in het eigen doel landen: 0-1.

Omdat GEO nu op jacht ging naar de gelijkmaker, kwam er meer ruimte op het veld en golfde het spel op en neer. In de 82e minuut viel dan toch de dik verdiende Garmerwolder treffer. In een klutssituatie kopte Alex Sarfo de bal over de doellijn: 1-1. Ondanks protesten van Beilen wees de scheidsrechter van dienst onverbiddelijk naar de middenstip. De Drenten waren van mening dat de bal de doellijn niet was gepasseerd.

Met de gelijke stand kon iedereen eigenlijk wel leven en daar leek het dan ook op uit te draaien. Een onnodig weggeven corner beroofde de gastheren uiteindelijk van een verdiend punt. Laurens van der Kamp dacht opruiming te houden, maar raakte de knikker ongelukkig en dus kon goalie Heslinga weliswaar zeggen dat niemand van Beilen hem had weten te passeren. Het waren nu zijn teamgenoten die hem en GEO de das om hadden gedaan. De gastheren hadden drie keer weten te scoren, maar punten hielden ze er niet aan over.

* GEO – Beilen 1-2 ( 0-0). Hielke Stuivenberg 0-1 (eigen doel); Alex Sarfo 1-1; Laurens van der Kamp 1-2 (eigen doel).

 

5e Klasse F Zaterdag
SC SCHEEMDA KLOPT MUNTENDAM VOOR TWEEDE KEER
SC Scheemda had in de eerste ontmoeting met Muntendam nog een forse 13-0 zege laten noteren dit seizoen, nu deed men het iets rustiger aan en werd het slechts 0-5. De thuisclub speelde met veel invallers en wist eigenlijk niet meer te doen dan de Scheemders bij het doel weg te houden. Het team van trainer Gerrie Drent liet veel kansen onbenut en de gastheren kregen over de gehele wedstrijd gezien slechts één corner. Dat was ook zo’n beetje de enige keer dat men het doel van SC Scheemda van dichtbij kreeg te zien.

Smet op de wedstrijd was de rode kaart die JO19-speler Mike Wijsbeek kreeg voorgehouden. Hij viel na een uur spelen in en torpedeerde Kasper Stoppels, die een behoorlijke dikke knie aan de charge overhield. Voor SC Scheemda scoorden Danny Blaauw, Tom Knollema en Marvin Ab. Laatstgenoemde was zelfs goed voor drie doelpunten. Komend weekeinde wacht de burenruzie met het Oostwolder VVS. Die zal Stoppels naar alle waarschijnlijkheid aan zich voor bij moeten laten gaan.

* Muntendam – SC Scheemda 0-5 (0-2). Marvin Ab 0-1; Marvin Ab 0-2. Tom Knollema 0-3; Marvin Ab 0-4; Danny Blaauw 0-5.

 

VVS ZET WAGENBORGER BOYS SIMPEL OPZIJ
In Oostwold is het gehavende Wagenborger Boys tegen een fikse nederlaag aan gelopen. De gasten waren kansloos in het duel met VVS, dat uiteindelijk een half dozijn doelpunten wist te scoren. Daar plaatsten de gasten slechts één treffer tegenover.

Blessures en ziekte waren er de oorzaak van dat Wagenborger Boys op voorhand al een zware middag tegemoet ging. Het ontbreken van spits Erik Kort, goed voor elf doelpunten, mocht zeker een gemis worden genoemd. Na zes minuten was het al raak voor de thuisclub, toen Thijs Boer zijn eerste van de middag uit een corner wist te scoren: 1-0. De gasten stonden vrij apathisch te spelen en werden in een tijdsbestek van een half uur volledig van de sokken gelopen. Thijs Boer, René Dijksterhuis en Gerjan Drenth troffen het Wagenborger doel. Tegen het einde van de eerste helft was er wat meer levendigheid in het spel van de Boys terug te vinden en was het Bert Nijdam die de ruststand op 4-1 wist te bepalen.

Na de thee was het snel gedaan met de aspiraties van de bezoekers. Ze kwamen er niet meer aan te pas en VVS kon gemakkelijk naar een 6-1 eindstand uitlopen dankzij treffers van René Dijksterhuis en Leon Boer. De warrig leidende scheidsrechter Tijsma uit Frieschepalen zorgde er met een aantal opmerkelijke beslissingen onbedoeld voor dat er voor hem een hoofdrol was weggelegd. Daar waren beide clubs het na afloop wel over eens. De onpartijdige overlegde wel heel erg vaak met spelers nadat er een fluitsignaal had geklonken en er een gesprek volgde waarvan de uitkomsten nogal verrassend waren omdat degene die het hardst schreeuwde, vaak zijn zin leek te krijgen.

* VVS – Wagenborger Boys 6 – 1 (4 – 1). Thijs Boer 1-0; Thijs Boer 2-0; René Dijksterhuis 3-0; Gerjan Drent 4-0; Bert Nijdam 4-1; René Dijksterhuis 5-1; Leon Boer 6-1

 

4e Klasse C Zondag
SIDDEBUREN VERLIEST TERREIN NA NEDERLAAG

De wil om te winnen en de beleving ontbraken bij Siddeburen in de uitwedstrijd tegen Bareveld. De tweede bal werd constant ingeleverd en de mannen van Peter Poort voetbalden alsof ze lood in de benen hadden. ‘Als we bovenin mee willen blijven doen zal er wat aan de instelling moeten veranderen. Op deze manier winnen we geen wedstrijden en kunnen we in principe van iedereen verliezen’, klaagde trainer Peter Poort na afloop van het duel. Toby Poort scoorde voor de Siddebuursters, maar dat bleek niet voldoende te zijn. Nog geen minuut later had Alex Gorissen de thuisclub alweer langszij geschoten: 1-1. Uiteindelijk zorgde Eddie Schoenmaker er voor dat de punten in Bareveld bleven: 2-1.

*Bareveld – Siddeburen 2-1 (1-1). Toby Poort 0-1; Alex Gorissen 1-1; Eddie Schoenmaker 2-1.

 

5e Klasse C Zondag
DRIEBORG – WEO 4 – 2

Doelpunten WEO:
Niels Jansen en Daniël Boekee

 

PIJNLIJKE NEDERLAAG KLOOSTERBUREN
Wat oefenmeester Willem Kluin op zaterdag nog wel lukte met RZ Baflo, presteerde hij een dag later niet met zijn tweede vereniging Kloosterburen. De withemden kregen een 1-4 nederlaag om de oren van het bezoekende DWZ en verloren Niels van der Maar ook nog eens vroegtijdig toen hij na twee keer geel kon vertrekken tijdens een wedstrijd die waarschijnlijk alleen de gasten maar kon bekoren. En dan ook puur vanwege het feit dat ze hadden weten te winnen.

Namens DWZ was het aanvoerder Dionis Berisha die de score wist te openen: 0-1. De gelijkmaker van Niels Bolt (1-1) had misschien wel voor een ommekeer in het duel kunnen zorgen, maar echt hoogstaand werd het spel ook na die treffer niet. Nadat Niels van der Maar vlak voor de rust zijn tweede geel had gezien, werd het er voor de Kloosterbuurders bepaald niet gemakkelijker op. De ploeg uit het meest noordelijke carnavalsdorp van Nederland bakten er ook na de thee niet veel van en lieten zich gewillig door een eker niet imponerend DWZ naar de derde nederlaag van dit seizoen leiden. Doelman Sander Adema verkeek zich op een vrije trap van Bilal Jeiari en dat betekende 1-2. Een paar minuten later was het weer raak. Nu was het Firat Yilmaz die de sluitpost het nakijken wist te geven: 1-3. Enkele knappe reddingen later moest Adema tien minuten voor het eind alsnog buigen. Bilal Jeiari tekende voor zijn tweede van de middag en bepaalde de eindstand op 1-4.

* Kloosterburen – DWZ 1-4 (1-1). Dionis Berisha 0-1; Niels Bolt 1-1; Bilal Jeiari 1-2; Firat Yilmaz 1-3; Bilal Jeiari 1-4.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"