Stedum maakt einde aan prima reeks Ezinge

Het was voor de Ezingers, na een reeks van zeven wedstrijden waarin het ongeslagen bleef, al weer enige tijd geleden dat men een nederlaag moest slikken in een officiële wedstrijd. Hoe anders was dat voor Stedum, dat evenveel duels zonder overwinning afsloot. Het boeiende duel eindigde uiteindelijk in 2-3 voor de geelzwarten.

De nederlaag was niet zo zeer te wijten aan het fantastische spel van de bezoekers, maar zat hem vooral in het feit dat er te veel spelers van de gastheren niet het gewenste niveau wisten te halen. De ruimtes waren te groot en te veel duels gingen verloren. Nadat doelman Tomas Reeker een vrije trap van Ewart Gerritsen onschadelijk had gemaakt. Lorenzo Spitsbaard namens Stedum de paal had getoucheerd, was het Mark Vlonk die namens Ezinge de score binnen tien minuten wist te openen. Niels Giessen zocht Wiebe Leistra, Leistra verlengde op de diepgaande Vlonk die vervolgens doelman Tomas Reeker in twee instanties wist te kloppen: 1-0.

Ondanks deze snelle openingstreffer kwam er op het zware veld geen rust in het spel van Ezinge en het was dan ook zeker niet onverdiend dat Milan de Vries na ruim twintig minuten spelen de gelijkmaker produceerde: 1-1. Even later had Ezinge geluk dat het niet op achterstand kwam toen Stedum, overigens terecht, een treffer wegens buitenspel geannuleerd zag worden. Meer doelpunten kwamen er niet meer voor de pauze al had Nick Rozema kunnen scoren na een van de weinige goede aanvallen van de thuisploeg. Ook Stedum was een keer dichtbij een treffer toen een mislukte voorzet door een Ezinger verdediger van de lijn kon worden gehaald.

Na de pauze moest doelman De Jong al snel optreden om een vroege achterstand te voorkomen. De eerste de beste mogelijkheid voor Ezinge leverde wel een treffer op. Mark Vlonk leek te worden ingespeeld, maar liet de bal slim lopen waardoor Wiebe Leistra op avontuur mocht. Leistra kon worden afgestopt door een sliding van een Stedumer hierdoor belandde de bal bij Jasper Dijkstra. Dijkstra weet over het algemeen wel raad met dit soort buitenkansjes en faalde ook nu niet: 2-1. Ook nu kon er niet lang van de voorsprong worden genoten. Stedum knokte zich voor de tweede keer terug in de wedstrijd. Milan de Vries promoveerde met zijn tweede treffer de mooiste aanval van de middag tot de gelijkmaker: 2-2.

Het bleef hierna een rommelige vechtwedstrijd en scheidsrechter Doornbosch uit Uithuizen wekte steeds meer irritatie door, net als in de eerste helft, ieder lichamelijk contact met een vrije trap te bestraffen. Deed hij dit in de eerste drie kwartier nog zonder kaarten af, nu werd er wel erg makkelijk met kaarten gestrooid.Waar Ezinge meerdere vrije trappen op kansrijke posities niet wist te benutten deed Tim Ypey dit namens Stedum beter. Niels Giessen leed knullig balverlies waardoor Stedum een vrije doortocht kreeg richting doelman De Jong. Daan Douwsma wist met een ultieme sliding het gevaar perfect te verijdelen. Doornbosch oordeelde echter anders en bestrafte Douwsma onterecht met een gele kaart en een vrije trap welke door Ypey dwars door de muur binnen werd geschoten.

Met nog een klein kwartier op de klok paste Ezinge nog een drievoudige wissel toe en ging de thuisclub met vier aanvallers op jacht naar de gelijkmaker. Van een echt slotoffensief was echter geen sprake en het was zelfs Stedum dat de grootste mogelijkheid kreeg. Matchwinnaar Tim Ypey werd in de laatste minuut, met zijn tweede gele kaart, nog van het strijdtoneel gestuurd. De ene kreeg hij voor praten en de tweede prent ontving hij van arbiter Doornbosch omdat hij te weinig afstand nam bij een vrije trap van Ezinge. Van invloed was het allemaal niet meer zodat Stedum uiteindelijk als verdiende winnaar van het veld stapte.

* Ezinge – Stedum 2-3 (1-1). Mark Vlonk 1-0; Milan de Vries 1-1; Jasper Dijkstra 2-1; Milan de Vries 2-2; Tim Ypey 2-3 (foto: Jan Gerdez).

No Replies to "Stedum maakt einde aan prima reeks Ezinge"