Landskampioen te sterk voor Klimaatgroep Stars

De tafeltennissers van KlimaatgroepStars uit Middelstum hebben het landskampioen De Boer Taverzo ondanks goed tegenspel niet echt moeilijk kunnen maken. Clement Chobeau, de Franse kopman verloor zijn eerste twee enkelspelen in de Nederlandse eredivisie. Colin Rengers zorgde voor het enige winstpunt voor Klimaatgroep Stars. De wedstrijd ging met 6-1 naar de ploeg uit Zoetermeer.

De Boer Taverzo kwam met een invaller uit het tweede team, dat ook uitkomt in de eredivisie, naar Middelstum. Daardoor leken er voor de thuisclub wellicht meer kansen om partijen te winnen, maar dat was slechts gedeeltelijk het geval. Invaller Ivan Kahn delfde tegen de steeds beter presterende Colin Rengers het onderspit. Wel wist hij zich Shuohan Men, de topspeelster van KlimaatgroepStars, van het lijf te houden. Er werd veel verwacht van kopman Clement Chobeau. Hij nam het op tegen twee topspelers in de Nederlandse eredivisie en beide keren moest hij zijn meerdere erkennen in de tegenstander. Het waren de eerste twee verliespartijen van de fransman in Nederland. En dat was een tegenvaller voor de Middelstummers. Zowel Alex Noumi als Yannick Vostes trokken aan het langste eind voor De Boer Taverzo. Ook Shuohan Men kon tegen de landskampioen geen potten breken ondanks twee verdienstelijke partijen. Met haar verlies tegen Vostes was rekening gehouden. Tegen Ivan Kahn had ze meer kans, maar moest uiteindelijk toch buigen. Hoogtepunt van de middag was de partij tussen Yannick Vostes en Clement Chobeau. Er werd tafeltennis op hoog niveau gespeeld en de toeschouwers wisten dat dan ook wel te waarderen. Het goede spel van Collin Rengers kreeg een vervolg tegen Alex Noumi. De youngster van de ploeg uit Zoetermeer kreeg één game aan de broek maar wist uiteindelijk toch te winnen.

Omdat ook het dubbelspel met Chobeau en Rengers voor KlimaatgroepStars verloren ging, kwam de einduitslag op 1-6 te staan. Met het spel kon teammanager Jan Tammenga wel leven. Niet met het uiteindelijke resultaat. KlimaatgroepStars zal in de komende wedstrijden de nodige punten moeten gaan pakken. De ploeg heeft op dit moment twee punten uit twee wedstrijden. Op bovenstaande foto kopman Clement Chobeau in actie tijdens het duel met de landskampioen.

No Replies to "Landskampioen te sterk voor Klimaatgroep Stars"