Jeugdzeilers weer het water op in Steendam

Bij Zeilvereniging Schildmeer in Steendam zijn de lessen voor de jeugdzeilers weer van start gegaan. In de eerste paar lessen leren ze de theorie van het zeilen. ‘Ook nu het ‘avonds nog te donker is om het water op te gaan, willen we een leuk en leerzaam programma neerzetten voor de jeugdzeilers’, zegt zeiltrainer Sven Buikema. De zeilers leren onder andere hoe ze zeilknopen kunnen leggen en uit welke onderdelen een zeilboot bestaat. ‘Dit kunnen de zeilers dan meteen toepassen als ze het water op gaan’, aldus Buikema.

De jeugdzeilers zijn vanaf eind maart tot en met september op het Schildmeer te vinden voor de zeiltrainingen, die wekelijks op de vrijdagavond plaatsvinden. De vereniging uit Steendam heeft één van de grootste jeugdclubs van Noord-Nederland. Voor Buikema is zeilen de ideale jeugdsport: ‘Kinderen besturen de boot volledig zelf. Als je hard wilt gaan kun je niet alleen bezig zijn met sturen, maar moet je ook je zeil goed zetten. Dat maakt zeilen een actieve sport waarbij de zeiler zelf de regie in handen heeft. Daarnaast vormen onze jeugdzeilers een hechte groep en is het erg gezond om in de buitenlucht actief bezig te zijn.’ Meer informatie over de zeillessen is te vinden op de website van Zeilvereniging Schildmeer en contact kan worden opgenomen via training@zeilverenigingschildmeer.nl. Aanmelden voor de zeillessen is nog steeds mogelijk.

No Replies to "Jeugdzeilers weer het water op in Steendam"