SV Heracliden en Middelstum komen niet tot scoren

In het duel tussen thuisclub SV De Heracliden en Middelstum is het scorebord onaangeroerd gebleven. Na negentig minuten verscheen de tweede doelpuntloze remise ooit tussen de beide ploegen op het wedstrijdformulier. Met de remise schieten de kemphanen weinig op. Het blijft onderin de 4e Klasse C derhalve ongemeen spannend.

SV De Heracliden en Middelstum hadden sinds begin jaren zestig al 82 keer tegenover elkaar gestaan. In al die wedstrijden bleef het in Uithuizermeeden slechts drie keer bij een doelpuntloos gelijkspel. Zoals gememoreerd blijft het ongemeen spannend in de onderste regionen van 4C. Het verschil tussen nummer tien Corenos en nummer vijf VVK bedraagt acht punten, waarbij VVK wel een wedstrijd meer heeft mogen spelen. Daar tussenin bivakkeren SV De Heracliden en Middelstum.

Er was scheidend trainer Jaap Danhof en zijn Middelstummer collega Jelmer Meinardi veel aan gelegen om met een goed resultaat huiswaarts te keren. Op het waterkoude en winderige sportpark Meij begon de thuisclub met het meeste balbezit, maar was het vooral aftasten geblazen. De aanval van de gastheren werd vooral met lange ballen gevoed, maar echt veel gevaar vloeide daar niet uit voort. Mark de Boer kopte een voorzet van wouter Hoff naast en Thijs Tiekstra verscheen alleen voor de opnieuw verdienstelijk optredende doelman Emiel Douma, die nog steeds de geblesseerde Damon Medema vervangt. Het is nog onduidelijk wanneer de met heupklachten kampende Medema weer fit is.

Aan Middelstummer zijde was Erwin van der Laan weer in de frontlinie komen opdraven. Na een half uur spelen leken de mannen van Meinardi wat meer grip op hun tegenstander te krijgen. Dit gebeurde na een kleine tactische aanpassing. Middelstum ging met drie spelers achterop spelen en schoof de backs Thijs Helder en Allert Moeken door naar voren. Erwin van der Laan was nog het dichtst bij een treffer, maar zag zijn kopbal in het zijnet verdwijnen. Overigens wilde Middelstum een penalty toen er ogenschijnlijk hands werd gemaakt door centrale verdediger Jeroen Linstra, maar scheidsrechter Dobma uit Steenwijk kon vanuit zijn positie niet waarnemen wat er was voorgevallen en dus kon hij ook niet ingrijpen.

Het spel oogde aan beide kanten erg rommelig. Er werd veel balverlies geleden op het slecht bespeelbare veld. In het slot van de eerste helft leek Middelstum via Aijolt Douma op voorsprong te komen, maar voordat hij de bak tussen de palen door kon schuiven stak de assistent-scheidsrechter van SV De Heracliden de vlag in de lucht omdat hij buitenspel had geconstateerd. Zijn beslissing werd in twijfel getrokken, maar het vlagsignaal werd wel overgenomen door de leidsman.

Na de doelwisseling moest de thuisclub al snel wisselen in verband met blessures en was Middelstum dominanter. De scherpte ontbrak echter om dat overwicht ook in doelpunten uit te drukken. Doelman Albert de Jonge hoefde maar een enkele keer kordaat in te grijpen en liet zien dat hij zijn mannetje ook wel staat. Danhof probeerde de bakens nog te verzetten met het inbrengen van Frank de Boer, maar hij kon ook geen potten breken. Uiteindelijk werd er nog een poging gewaagd om met drie aanvallers richting het doel van Middelstum op te trekken, maar meer dan een poging van Mark de Boer leverde dat niet op. Hij verscheen alleen voor doelman Douma, maar kwam niet langs de sluitpost In de slotfase dook Aijolt Douma nog een keer namens Middelstum voor de neus van De Jonge op, maar de bal tussen de palen doorjagen was kennelijk teveel gevraagd. Hij raakte de doelman van de gastheren. De rebound van Twan Heemstra verdween vervolgens naast en dus eindigde de tweestrijd zonder treffers.

* SV De Heracliden – Middelstum 0- 0

No Replies to "SV Heracliden en Middelstum komen niet tot scoren"