Derdeklasser Omlandia zet trainer Marcel de Groot op straat

Derdeklasser Omlandia heeft afscheid genomen van trainer Marcel de Groot. Hij was bezig aan zijn eerste seizoen bij de witblauwen en had in december te kennen gegeven dat hij er geen seizoen aan vast te zullen plakken. Het besluit om per direct afscheid van de oefenmeester te nemen, komt na overleg tussen bestuur, technische commissie en een deel van de spelersgroep uit Ten Boer. De eerder al gestopte Simon Schuil heeft zich bereid getoond om het seizoen als hoofdtrainer af te maken.

‘We beseffen dat het voor Marcel de Groot lastig werken is geweest door alle blessures om aan een vast team te kunnen bouwen. De afgelopen weken is er uitvoerig geëvalueerd en is er regelmatig overleg geweest. Daaruit kwam de conclusie naar voren dat er in onze ogen te weinig perspectief is om het restant van het seizoen gezamenlijk af te maken. Met het opnieuw inzetten van Simon Schuil hoopt de vereniging met nieuw elan de weg naar boven in te zetten en de focus met een nieuwe hoofdtrainer op het volgende seizoen te richten. Zodra er op dit valk meer nieuws is, dan zullen wij dat via onze officiële kanalen melden. Omlandia bedankt marcel de Groot voor zijn inzet en wenst hem voor komend seizoen veel succes bij zijn nieuwe club SC Stadskanaal’, luidt het bericht van het bestuur van de Ten Boerster vereniging.

Gevraagd naar een reactie zegt de oefenmeester geen negatief verhaal te willen vertellen, maar wel de eerlijke toedracht omtrent zijn vertrek en hoe hij er tegenaan kijkt. ‘Eind december heb ik Omlandia laten weten dat ik naar het zondagvoetbal terug zou gaan en de club met pijn in het hart zou verlaten. Vanaf dat moment kreeg ik het gevoel dat er in de communicatie naar mij toe iets veranderde.’

De Groot vindt het op zich ook heel raar dat men eind december in Ten Boer nog sprak over een mogelijke contractverlenging en dat ze hem een dikke maand later op straat hebben gezet. ‘Ook gelet het grote aantal blessures had ik op wat meer begrip van de clubleiding gerekend. Samen met René Hovenkamp, een voetbalman waarmee ik kan lezen en schrijven, hebben we veel energie in het team gestopt. Of de beslissing om mij te ontslaan bij de spelers ligt, betwijfel ik dan ook. Dat gevoel is alleen maar versterkt nadat ik een aantal jongens heb gesproken.’

Een paar weken geleden zat de trainer nog met de technische commissie om tafel. Toen klonk het nog erg vastberaden dat men er gezamenlijk alles aan zou doen om in de derde klasse te blijven en werd er vertrouwen uitgesproken. ‘Niet veel later zit ik weer bij die commissie, nu overigens met een nieuw lid dat ook het woord voerde nadat we aan elkaar waren voorgesteld, en is het plotseling over en uit.’

De oefenmeester zegt heel anders in het verhaal te staan en had nog voldoende energie over om Omlandia naar een veilige plek te loodsen. ‘Een aantal geblesseerde spelers is weer op de weg terug en we staan maar een paar punten achter een veilige plaats. Maar goed, het is zoals het is en uiteraard is dit zeer spijtig. Ik zal uit dit seizoen mijn leermomenten halen. Zo simpel is het. Omlandia is voor mij nog altijd ene geweldige club en ik ben er dan ook trots op dat ik er als trainer heb mogen werken. Ik wens de club het allerbeste voor de toekomst.’

No Replies to "Derdeklasser Omlandia zet trainer Marcel de Groot op straat"