Gehavend DVC Appingedam verliest terrein

DVC Appingedam heeft op eigen veld verloren van het bezoekende HS ’88 en is door de nederlaag en de overwinning van Holwierde verder achterop geraakt. Het enige doelpunt van de wedstrijd lag al na een kwartier spelen in het Damster doel.

De Damster brigade trad aan zonder de vakantie vierende Jurelly Torbed, Nick Veentjer (werk), de geblesseerden Roy Eissens en Diyar Kaya en de zieke Jaron Slagter en Kevin Kamminga. De eerste vijftien minuten gingen eigenlijk redelijk gelijk op, zonder dat er noemenswaardige kansen genoteerd konden worden. Totdat er na een hoge bal vanaf de linkerkant een misverstand ontstond binnen de Damster gelederen. Doelman Olaf Kiewiet en Bram Noordhof konden het niet eens worden wie de bal zou opeisen en vervolgens was het Rob Kulsen die dat dan maar deed en voor de openingstreffer wist te zorgen: 0-1.

Na die treffer trok HS ’88 zich min of meer vrijwillige terug op eigen helft en was DVC veel aan de bal. Het positiespel aan de bal was goed van de gastheren, maar zodra het strafschopgebied van de gasten in zicht kwam was het gedaan. Bas Groenewold teisterde nog el de lat na een goede aanval vanaf links via Chris Dijks. Even later kreeg Romano Krisman een kans, maar zijn schot werd geblokt. De bezoekers kregen voor de pauze ook nog een mogelijkheid, maar nu was doelman Olaf Kiewiet op zijn hoede.

Na de doelwisseling had het er alle schijn van dat DVC Appingedam zich ging herstellen, maar grote kansen ontstonden er niet. Daarna werd er te gehaast en te slordig gespeeld. De gasten kwamen er nog wel een paar keer gevaarlijk uit, maar wist ook weinig aan te richten. Nadat Jeroen van Hunnik nog een keer rakelings langs de paal had geschoten, kregen de gastheren via invaller Julian Herder nog ene mogelijkheid om langszij te komen. Meer dan dat werd het echter weer niet. Over de hele wedstrijd gezien was HS ’88 net even stabieler dan DVC Appingedam en dus was de zege van de gasten wel terecht.

* DVC Appingedam – HS ’88 0-1 (0-1). Rob Kulsen 0-1 (foto: Bianca Kiel).

No Replies to "Gehavend DVC Appingedam verliest terrein"