KNVB certificeert jeugdafdeling DVC Appingedam

Voetbalvereniging DVC Appingedam heeft onlangs officieel het certificaat Lokale Jeugdopleiding uitgereikt gekregen door KNVB bondsvertegenwoordiger Henk Hoiting. Hiermee mag de vereniging zich de komende drie jaar officieel gecertificeerd noemen. Een unieke status, waarmee we de club zich in een select groepje van verenigingen in Noord-Nederland voegt. In de provincie Groningen is DVC de derde club met dit certificaat.

De certificering is het eindpunt van een traject dat vanuit de jeugdcommissie is ingezet om de jeugdafdeling van DVC te verbeteren. Het bedrijf NMC Bright was gevraagd om, namens de KNVB, de Damster jeugdafdeling door te lichten. Dit traject is in november 2021 gestart en heeft voor de vereniging als belangrijkste doelstelling om te leren en feedback te krijgen hoe de organisatie van de jeugdafdeling verbeterd kan worden.

Dit heeft onder meer geleid dat het jeugdbeleid inmiddels beschreven staat in een nieuw jeugdbeleidsplan op basis van het motto: Aandacht, Plezier, Ontwikkeling en Prestatie. Belangrijke onderdeel van dat beleidsplan is de voetbalvisie dat ingaat op elke manier men wil voetballen, rekening houdend met specifieke leeftijdskenmerken. Daarnaast zijn onder andere de procedures voor de teamindelingen en talentherkenning goed in kaart gebracht.

Nu is de certificering een prachtig resultaat, maar dat was volgens de club niet het doel. ‘We hebben dit gedaan op lange termijn een stabiele en goed georganiseerde jeugdopleiding te kunnen worden en vooral blijven. De eerste stap is nu gezet. We hebben het beleid opgesteld dat is goedgekeurd en gecertificeerd door de KNVB. Nu begint alleen het moeilijkste gedeelte en dat is uitvoering geven aan dit beleid. Dit voorjaar zullen we beginnen met het uitdragen van ons beleid naar de trainers, leiders en natuurlijk spelers en ouders. Daarnaast hebben we handen nodig om het beleid uit te voeren. Denk hierbij aan trainers, leiders, maar vooral ook (technische) coördinatoren binnen de jeugdcommissie. Verder zullen we druk aan de slag gaan om zoveel mogelijk vrijwilligers te werven die ons kunnen helpen om onze jeugdafdeling verder op de kaart te zetten.’

No Replies to "KNVB certificeert jeugdafdeling DVC Appingedam"