Korfballers DWA/Argo verliezen weer van VDDO

De korfballers van DWA/Argo hebben zaterdag het returnduel tegen DIO/Donkerbroek/ODIS/VZK in Haulerwijk gespeeld. De vorige ontmoeting werd al gewonnen door de combinatieploeg uit Zuidoost-Friesland en ook nu ging het mis voor DWA/Argo. In de eerste helft was de thuisclub, die zichzelf VDDO noemt, duidelijk de betere ploeg, maar na een ruststand van 14-10 volgde er een enorm spannende tweede helft. Pas in het laatste deel van het duel liep de thuisploeg weg van DWA/Argo. De eindstand werd 22-16.

Voor deze wedstrijd speelde het tweede team van DWA/Argo. Zij verloren na eveneens een spannende pot met 10-9. Aan de wedstrijd werd vooraf een minuut stilte gehouden vanwege een overlijden binnen DWA/Argo. De selectie van DWA/Argo speelde daarom ook met rouwbanden.

Binnen het team van trainer-coach Lisette Hamminga, startte Natasja van der Laan-Schuuring ditmaal langs de lijn. Nick Brandsma was helaas nog niet inzetbaar en startte ook langs de lijn.
Al direct in de eerste aanval wist VDDO de score te openen, maar Jildau Smedema gaf het weerwoord namens DWA/Argo. Meteen hierna bleek VDDO erg zuiver in het afronden van de schoten. Ze scoorden drie maal op rij uit evenzoveel schoten. DWA/Argo keek dus al snel tegen een achterstand van drie verschil aan. Het was in deze fase van de wedstrijd duidelijk dat de thuisploeg het spel goed onder controle had. DWA/Argo had meer tijd nodig om eerst even af te tasten. Jildau Smedema zorgde opnieuw voor een treffer waardoor de stand op 4-2 kwam, maar even later maakte VDDO ook weer een treffer. Door een goal van Sam Pestoor stond de stand weer op twee verschil, maar hierna kende VDDO een fase waarbij de Friezen drie maal trefzeker waren zonder dat DWA/Argo wist te scoren. Sjouke Hoekstra viel vervolgens uit met een enkelblessure. Tycho Schuuring, speler van het tweede team, viel voor hem in.

Met een stand van 8-3 leek het gat groter te worden, maar de zusjes Yarin en Jildau Smedema waren beide trefzeker, wat zorgde voor een stand van 8-5. De resterende tijd in de eerste helft kwamen de doelpunten om en om tot een stand van 12-9. Hierna wist VDDO twee maal te scoren en liep het verschil op tot vijf. Yarin Smedema zorgde vlak voor rust met haar treffer dat de ruststand 14-10 werd.

Na de rust wist VDDO direct weer te scoren. Coach Hamminga trommelde Natasja van der Laan–Schuuring op en zij kwam al snel na de rust binnen de lijnen. In de tweede helft werd het duidelijk dat de rollen waren omgedraaid. DWA/Argo kreeg meer vat op de wedstrijd en waar VDDO in de eerste helft zo hard uit de startblokken schoot, waren zij nu slordig in de aanvallen. DWA/Argo kreeg hierdoor meer zelfvertrouwen en dit resulteerde in vier treffers op rij uit handen van Ole Smedema, Sanne Schuuring, Lieke Stoepker en Jildau Smedema. Ineens was het verschil in de stand teruggebracht naar nog maar één goal.

Bij de stand van 15-14 waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Er waren aan beide kanten kansen om tot scoren te komen, maar het duurde een tijdje voordat er weer een treffer kwam. Voor het publiek was het een spannende pot om naar te kijken. Uiteindelijk was het dan toch VDDO dat de 16-14 wist te maken. Voor DWA/Argo was dit een groot baal-moment, want de jongelingen uit Winsum en Bedum hadden in de fase ervoor met flink wat kansen de wedstrijd kunnen omdraaien naar een gelijke stand. Maar DWA/Argo gaf zich zeker nog niet over, want Lieke Stoepker zorgde met een afstandsschot voor de 16-15. De eindfase in deze wedstrijd was hierdoor enorm spannend en het kon nog alle kanten op. Wederom lukte het DWA/Argo echter niet om op gelijke hoogte te komen, want opnieuw was het VDDO dat met een doelpunt zorgde voor een gaatje van twee en een 17-15 stand. Ole Smedema schoot nog een treffer voor zijn team binnen, maar waar VDDO het in de fase hiervoor lastig had, bleek het in de slotfase allemaal weer te lukken. Binnen een paar minuten gooiden ze de wedstrijd in het slot met maar liefst vijf treffers op rij. DWA/Argo kwam niet meer tot scoren en bij de stand van 22-16 floot de scheidsrechter de wedstrijd af.

DWA/Argo is de komende twee zaterdagen vrij vanwege de voorjaarsvakantie. De ploeg van Hamminga zal dan op zaterdag 11 maart opnieuw in actie komen. Dan staat de derby van het Noorden op het programma. DWA/Argo zal het thuis opnemen tegen ROG uit Groningen. Het vorige duel eindigde met een gelijke stand van 20-20. Het is belangrijk voor DWA/Argo om bij deze wedstrijd beide punten te pakken, omdat het onderin de poule nog steeds spannend blijft. Het duel tegen ROG zal op zaterdag 11 maart om 17.15 uur van start gaan in de Ripperdahal in Winsum.

* Scores DWA/Argo: Jildau Smedema (4x), Ole Smedema (3x), Yarin Smedema, Sam Pestoor en Lieke Stoepker (2x), Sanne Schuuring, Tycho Schuuring en Tom van der Laan (1x).