Overzicht amateurvoetbal

Een knokpartij, karatetrappen, rode kaarten, een hoop frustraties en aangiftes van zware mishandeling. Amateurvoetbal op zijn (s)malst. Gelukkig werden er het afgelopen weekeinde ook nog wedstrijden afgewerkt waar het er een stuk gemoedelijker aan toe ging. Waar ludieke sfeeracties plaatsvonden. Het overzicht is deze week behoorlijk uitgedund vanwege het grote aantal complete verslagen die we hebben kunnen plaatsen. Desondanks is er nog genoeg overgebleven, al was er dan ook geen volledig programma.

 

3e Klasse C Zaterdag
EIGEN GOAL NEKT NOORDWOLDE IN DUEL MET KOPLOPER

Het was dat Bart Hollink de bal langs zijn eigenkeeper joeg nadat Grijpskerk een corner had mogen nemen, anders was het treffen tussen thuisclub Noordwolde en lijstaanvoerder Grijpskerk waarschijnlijk nooit tot ontbranding gekomen. Het was namelijk zo’n wedstrijd waarvan je eigenlijk niet vee van de ploegen verwacht. De omstandigheden waren verre van ideaal. Door de harde wind was goed veldspel geen haalbare kaart en hoewel er veel strijd werd geleverd en er vele duels werden uitgevochten, ontstonden er maar weinig kansen. ‘Het is jammer dat we door zo’n moment de wedstrijd hebben verloren. Dat is gewoon domme pech. Ik ben tevreden over het feit dat we heel weinig hebben weggegeven, maar ben van mening dat we aanvallend meer kunnen en moeten brengen’, zei trainer Elsin Yilmaz na de 0-1 nederlaag.

* Noordwolde – Grijpskerk 0-1 (0-1). Bart Hollink (eigen doel) 0-1.

 

5e Klasse D Zaterdag
STEDUM KAN ZEC NIET AFSTOPPEN
Het door trainersperikelen geplaagde ZEC uit Zandeweer heeft in en tegen Stedum met 0-3 weten te winnen. ‘Goede vrienden snoepen elkaar ook punten af. Ik had liever gehad dat het niet zo was, maar goed. Het is niet anders’, sprak trainer Cris Feldman met een knipoog in de richting van de Zandeweersters. Daar hebben Geert-Jan Zijlstra en Jari Koopman het stokje overgenomen van het duo Marinus Siekman en Fred Roossien. Koopman was er zaterdag overigens nog niet bij.

Stedum had na de zege op Ezinge vertrouwen getankt en was vast van plan om aan de overwinning nog een goed resultaat vast te knopen. Aanvankelijk leek er niet zoveel aan de hand te zijn voor de gastheren. Ze zaten kort op de tegenstander, probeerden druk te zetten, maar vergaten te scoren. Matthijs Colstee was dicht in de buurt van een treffer, maar kon ook niet voorkomen dat de rust zonder doelpunten aanbrak. Ook in Stedum waaide het hard, al wisten beide teams volgens Stedum-trainer Cris Feldman redelijk goed met de omstandigheden om te gaan. Toch hadden de Zandeweersters kennelijk moeite met het feit dat men de wind eerst in de rug had staan. Alle ballen die richting de frontlinie werden getransporteerd, verdwenen over de achterlijn.

Na de thee werd Stedumer Robbert Slager op pad gestuurd. Hij vond dat Matthijs Colstee het doelpunt beter kon maken, maar dat liep mis en dus was ook deze kans verkeken. Aan de andere kant was Robin Stoter wel succesvol: 0-1. Namens Stedum kreeg Jitse Bode daarna een goede kopkans, maar ook die miste het eigenlijke doel. Stedum probeerde de druk op te voeren, maar gaf teveel ruimte weg en daar maakte ZEC, dat nu wel een overwicht had, dankbaar gebruik van. Nadat Melvin Sikkema de marge had weten te verdubbelen uit een vrije trap, was het Robin Stoter die zijn tweede van de middag scoorde en zijn ploeg daarmee een zeer nuttige driepunter in de strijd om nacompetitievoetbal wist te bezorgen.

‘In Zandeweer zijn we destijds met 8-0 van de mat gespeeld, dat is ons nu niet overkomen. We hebben vooral de eerste helft goed gespeeld en hadden de geboden kansen toen moeten benutten. Maar ja, dan moeten de ballen wel tussen de palen door. We hebben veel intensiteit in het duel gestopt en ook heel wat goed gedaan, maar dat nou net niet’, aldus Feldman.

Interim-coach Geert-Jan Zijlstra vond de overwinning van ZEC terecht, al gaf hij wel toe dat zijn ploeg aanvankelijk veel moeite met de Stedumers had. ‘Op basis van de tweede helft en de energie die de spelers de gehele wedstrijd op de mat hebben gelegd, vond ik het een zwaarbevochten, maar wel verdiende overwinning.

* Stedum – ZEC 0-3 (0-0). Robin Stoter 0-1; Melvin Sikkema 0-2; Robin Stoter 0-3.

 

DE LAUWERS STUURT NOORDPOOL MET LEGE HANDEN TERUG
In Warfstermolen heeft Noordpool UFC geen goed figuur geslagen. De gasten werden op een 3-0 nederlaag getrakteerd in Warfstermolen. De veters waren amper strak getrokken of het eerste doelpunt van de middag was al een feit. Voor de rest moest men in het Friese niet op goed voetbal rekenen. Halverwege het duel leek de 1-0 achterstand, na een goal van Frans van Wieren, niet eens onoverbrugbaar voor de Uithuizers, maar de gasten kregen amper kansen. De ploeg van interim-trainer Robert de Vries kreeg in het tweede bedrijf nog twee treffers om de oren. Die kwamen allebei op naam van Wilco Sikkema. De Uithuizers zullen zich nu echt schrap moeten zetten voor de derby tegen ZEC.

 

5e Klasse E Zaterdag
GEO VERLIEST MET NIPT VERSCHIL VAN HAREN
Na het zeer sneu verloren duel met Beilen, moest het Garmerwolder GEO nu aantreden tegen Haren. De tweede wedstrijd in een kort tijdbestek tegen een elftal uit de top drie, nadat eerder VAKO al tegenover de ploeg van Leendert Nieborg had gestaan.

Bij aankomst op het sportpark werd GEO vertelt dat de wedstrijd was verplaatst naar het kunstgras omdat het hoofdveld niet bespeelbaar zou zijn. Bij het zelf inspecteren van het veld kreeg oefenmeester Nieborg erg veel twijfels. Het was niet aan GEO medegedeeld waardoor enkele spelers, die slechts over pinnen beschikten, de nodige problemen hadden.
De wedstrijd begon erg ongelukkig voor GEO. Binnen drie minuten lag de bal al achter Alex Sarfo. Een zondagsschot van Stephan Wijma belandde in de kruising: 1-0. Bijgekomen van de vroege achterstand probeerde GEO tot mogelijkheden te komen. Dit ging gepaard met veel inzet, wat het spel niet ten goede kwam. Onnodig balverlies betekende vaak dat in de omschakeling Haren de snelle vleugelspelers ging aanspelen en GEO zelf niet kon bijsluiten bij hun eigen spitsen die op een eiland kwamen te staan. OP een paar afstandsschoten na werden er geen echt grote kansen gecreëerd.

Haren was in die fase de bovenliggende partij omdat ze vaster aan de bal waren en elkaar gemakkelijker konden vinden. Ondanks dat ze de betere waren, werden er geen echt open kansen gecreëerd. De gevaarlijkste situaties ontstonden uit corners en verre ingooien.
De tweede helft was meer in evenwicht. Het spel golfde op en neer, maar beide ploegen wisten niet echt tot veel uitgespeelde kansen te komen. GEO kreeg de grootste kans in de 20e minuut toen Bart van de Tuuk oog in oog met de keeper kwam te staan. Die wist echter redding te brengen. Ook Haren had nog een grote kans om de score uit te breiden. In de 72e minuut bracht Alex Sarfo met zijn voet redding. Bij GEO was het verdedigende gedeelte goed geregeld, maar het scorend vermogen hapert momenteel. Gezien de hele wedstrijd was de overwinning van Haren overigens wel terecht.

* GEO – Haren 1-0 (1-0). Stephan Wijma 1-0.

 

SGV LAAT KANSEN LIGGEN EN VERLIEST
SGV heeft op bezoek bij Tynaarlo een 2-1 nederlaag geleden. Het werd een frustrerend verlies, want de kansen waren er wel degelijk om een goed resultaat aan de tweestrijd over te houden.

De Schildwolders begonnen met ene iets gewijzigde opstelling aan de ontmoeting met de Drenten. Ook Wouter Steen van de JO19 was bij de selectie komen aansluiten. SGV begon sterk aan de wedstrijd en bepaalde aanvankelijk het wedstrijdbeeld. De bezoekers wisten meerdere keren voor het doel van Tynaarlo op te duiken, maar vergaten daarbij te scoren. De grootste kans was voor Sven Korthuis, die een voorzet van Jelte Bos net naast kopte. Daarna brak Tynaarlo uit en kreeg de thuisclub een corner. Door de strakke wind zeilde de inzet van Jorn Boer ineens achter doelman Marijn Jager: 1-0. SGV weigerde uiteraard te capituleren en ging op jacht naar de gelijkmaker. Tynaarlo kreeg echter wat meer vat op de gasten en de wedstrijd en wist voor de thee nog een keer te scoren. Een lange bal van achteruit kwam bij Riccardo Pillitu terecht, die Jager omspeelde en de bal in het lege doel deponeerde: 2-0.

SGV bleef ook na de doelwisseling de betere ploeg en trok de teugels nog wat strakker aan. Vlak na de hervatting ging het nog bijna fout toen Tynaarlo een mogelijkheid kreeg. Jager was echter op zijn hoede. De rest van de tweede helft was de focus vooral op het doel van de gastheren gericht. Met Wouter Steen en Will Snijder als invallers voor Marten Donkerbroek en Rutger Drewel, werd nieuw elan in het team gebracht. Niet veel later verdween ook Robert Kluppel naar de kant en kwam Sander Dijkstra nog wat vers bloed binnen de lijnen brengen.

In de laatste tien minuten van het duel ontstonden er aan beide kanten van het veld grote kansen, maar was het SGV dat de aansluitingstreffer wist te produceren. Stan van de Berg joeg de bal vanaf de rand van het strafschopgebied hard in de kruising: 2-1. Een tweede treffer, gemaakt door Jesse Roelfsema, werd wegens buitenspel afgekeurd. Tynaarlo had daarna ook zomaar kunnen weglopen, maar nu stond de paal succes in de weg.

* Tynaarlo – SGV 2-1 (2-0). Jorn Boer 1-0; Riccardo Pillitu 2-0; Stan van de Berg 2-1.

 

5e Klasse F Zaterdag
WAGENBORGER BOYS DOET ZICHZELF TE KORT
Goed voetbal was voor BATO en Wagenborger Boys amper mogelijk door de harde wind, die dwars over het veld stond. De eerste helft probeerden de teams het wel en waren ze gelijkwaardig. BATO kwam na een half uur spelen wel op voorsprong uit een hoekschop die slecht werd verwerkt door de Wagenborgers. Robbert Wester zorgde voor de openingstreffer: 0-1.

Vlak voor rust kwamen de gastheren langszij dankzij een benutte strafschop. Erik Kort werd de voet dwars gezet en Wesley Sannes schoot vanaf elf meter raak: 1-1. Na de thee kwam Wagenborger Boys slecht uit de kleedkamer. Aan de bal was men veel te onrustig en er werd onnodig vaak balverlies geleden. Het duel leek op een gelijkspel af te stevenen, maar ineens was daar Bram Spithoff die namens de Boys iets te hoog mikte. Nauwelijks een minuut later schoot Erik Kort naast en raakte een tweede inzet de lat.

BATO schrok van deze plotselinge opleving en gooide er een extra versnelling uit. Nadat ze zelf aan een achterstand waren ontsnapt, sloegen ze twee keer toe. Jens Wind en andermaal Robbert Wester bezorgden de thuisclub een fikse kater: 1-3. De Wagenborgers hadden meer uit het duel moeten halen, maar dan moet je wel de geboden kansen zien te benutten. Scheidsrechter Jan van Leeuwen floot een prima wedstrijd.

 

DAMACOTA KEGELT OLDAMBTSTER BOYS OMVER
Ze wisten zelfs op voorsprong te komen door een goal van Marcin Dzikowski, maar genoeg bleek dat niet te zijn. Op bezoek bij Damacota ging het zaterdagteam van Oldambtster Boys uiteindelijk met maar liefst 8-1 onderuit. Zeven minuten later stond het al weer 1-1. Na een onhandige overtreding en slecht dekken werd gelegenheidskeeper Raymon Stuivenberg voor de eerste keer gepasseerd. Damacota drukte daarna door. Lars de Jonge moest geblesseerd worden vervangen. Zijn plaats werd ingenomen door Jan-Martin Koetje. Vlak voor rust kreeg de thuisclub een omstreden vrije trap die uiteindelijk een 3-1 ruststand opleverde. Die begon iets eerder voor Falko Slijm omdat hij rood had gekregen. Damacota was daarna heer en meester en zag Oldambtster Boys zelfs met negen man eindigen omdat er blessures ontstonden en er geen wissels meer voorhanden waren. Voor de gastheren wisten Aaron Meijerhof (3), Lars Horlings (2), Martin Pinkster (2) en Arnoud Veldkamp te scoren. Oldambtster Boys moet zaterdag op bezoek bij Meedhuizen. De Nieuw-Scheemders

 

5e Klasse C Zondag
WEO KLOPT OP EIGEN VELD GROEN GEEL
Het Woldendorper WEO heeft prima zaken gedaan in de thuiswedstrijd tegen Groen Geel. Het elftal van trainer Tonnie Huft klopte de gasten met 4-0 en dat was nog maar een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen in het veld. ‘Het had ook een overwinning met dubbele cijfers kunnen zijn’, sprak Huft na afloop.

Na een kleine tien minuten spelen ontstond er een combinatie tussen Niels Jansen en Wouter Slager, die teamgenoot Jarno Medema in staat stelde om de openingstreffer te maken: 1-0. Op aangeven van Niels Jansen was het Kebba Darboe die de marge verdubbelde: 2-0. Toen Darboe, na een prima pass van Daniël Boekee de ruststand op 3-0 had weten te bepalen, was de wedstrijd wel gespeeld. Eigenlijk was de tussenstand nog veel te mager, maar bij WEO had niet iedereen het vizier op scherp staan.

Na de thee schoof Groen Geel een speler door op het middenveld en daar had WEO moeite mee. Daar kwam nog bij dat ze genoeg mogelijkheden kregen om de gasten naar een nog grotere nederlaag te counteren. De enige goal in het tweede bedrijf ontstond na een schitterende steekpass van Niels Jansen, die Jordy Sanders de diepte in stuurde. Die bediende vervolgens Daniël Boekee op maat en met nog een minuut of vijf op de klok betekende dat 4-0. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

* WEO – Groen Geel 4-0 (3-0). Jarno Medema 1-0; Kebba Darboe 2-0; Kebba Darboe 3-0; Daniël Boekee 4-0.

 

OLDAMBTSTER BOYS VERLIEST WEDSTRIJD EN DRIE SPELERS
In Nieuw-Scheemda stond het duel tussen Oldambtster Boys en koploper Drieborg op het programma. De gasten maakten geen fout en wisten de tweestrijd met 0-5 te winnen dankzij treffers van Kevin Veld (2), Sjors de Graaf, Jens Hoekstra en Sven Glazenburg. De gastheren kregen in de loop van het duel drie keer rood voorgetoverd. Mitchell Anakotta en Hamid Jafari kregen hem rechtstreeks, Roy Brouwer kon vertrekken nadat hij zijn tweede geel had gezien. En het waren allemaal prenten die niet eens voor forse overtredingen werden gegeven, maar voor commentaar op de leiding en het vertonen van irritant gedrag.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"