Puntloos Eenrum stunt in duel met Zeester

Het duel tussen het Zoutkamper Zeester en het nog puntloos onderaan bungelende Eenrum stond op voorhand al bol van de spanning, De kansen op het verdienen van een periodetitel kun je vergroten of verkleinen en voor gastheer Zeester gold eigenlijk dat ze zich geen misstap konden veroorloven. En juist dat gebeurde, De Eenrumers missen scorend vermogen, maar hadden nu aan één treffer genoeg om voor een regelrechte stunt te zorgen en de eerste competitiepunten te laten aantekenen. En dat was behoorlijk tegen het zere been van de thuisclub.

Een overwinning op de ploeg van trainer Klaas van der Ploeg zou de Zoutkampers goed uitkomen. Diverse spelers ontbraken om net zoveel redenen en dan is het wel lekker dat je tegen Eenrum mag spelen. Vanaf de eerste keer dat er werd afgetrapt stonden de gasten echter goed georganiseerd te verdedigen. Men gaf de aanval van Zeester weinig mogelijkheden om voor groot gevaar te zorgen op het slechte veld. Daar moet overigens wel bij vermeld worden dat de opbouw van de gastheren allesbehalve soepel verliep. Er werd veel balverlies geleden en aan de zijde van Eenrum waren het vooral lange halen richting het Zoutkamper strafschopgebied. Er viel in de eerste helft op voetbalgebied dan ook niet veel te genieten. Er waren geen schoten uit de tweede lijn en kansen om te scoren werden er amper afgedwongen. Eenrum kreeg twee kansen via Lucas Niezemuller en Frank Bos. De pogingen liepen echter op niets uit.

Na de doelwisseling probeerde Zeester het opnieuw. De harde wind, het slechte veld en de tegenstander leken echter een verlammende werking op de thuisclub te hebben. Na een klein uur spelen kwam Benny Striekwold in het veld voor Marco Steenstra. De invaller ging voorop in de strijd en leek op weg naar de openingstreffer, maar zag zijn schot onschadelijk gemaakt worden. Een tweede doelpoging miste ook het beoogde effect, maar leek Zeester wel wakker te schudden. De Zoutkampers kregen in de gaten dat er iets meer van hen verwacht werd. De klap kwam dan ook hard aan toen het Eenrum was dat de leiding wist te nemen. In de 70e minuut werd een aanval van Zeester onderschept en de ingevallen Jasper Rozema stuurde Frank Bos op avontuur. Die wist het doel nu wel te vinden en tekende voor de verrassende voorsprong: 0-1. De treffer gaf de gasten nog meer energie en er werd Zeester geen kans meer gegund in de resterende speeltijd.

Uiteraard was trainer Klaas van der Ploeg heel blij met de verrassende overwinning. ‘Ja, dit is inderdaad heel lekker. Wij hebben een jonge ploeg die gedurende dit seizoen fysiek, mentaal en conditioneel sterker wordt. De jongens laten iedere training zien dat de instelling en ambitie er is om beter te worden. Vechtlust en inzet toont de ploeg iedere wedstrijd wel en dan is een overwinning in Zoutkamp heel welkom.’

Zijn collega Jaap van der Ploeg was een stuk minder te spreken over de prestatie van zijn ploeg. ‘Eenrum heeft loon naar werken gekregen. De zege was zeker niet onverdiend. Zo bagger als wij gespeeld hebben, heb ik nog nooit ene team zien spelen. Na de wedstrijd zei een dame tegen mij dat zelfs zij nog van de heren gewonnen zouden hebben. Ik heb maar niks gezegd. Dit moeten we maar snel vergeten en de blik op het duel met De Lauwers richten. Die zijn momenteel goed bezig, dus zullen wij uit ene heel ander vaatje moeten tappen.’

* Zeester – Eenrum 0-1 (0-0). Frank Bos 0-1 (foto: Jan Gerdez).

No Replies to "Puntloos Eenrum stunt in duel met Zeester"