Vier titels voor karateclub Dojo Kyôchô

Full contact karatebond NSKO heeft voor het eerst in de geschiedenis het eerste Nederlandse kampioenschap Kata, stijlpatronen uitvoeren op de mat, georganiseerd. Een en ander vond plaats bij Kyokushin in Drachten. Dojo Kyôchô uit Delfzijl werd vertegenwoordigd door tien leerlingen, die vier titels mee naar huis wisten te nemen.

Het was een nieuwe ervaring voor de meesten, want er werd gewerkt met het Europees vlaggensysteem. Het is dan erop of eronder. Of je mocht verder of je mocht maar huis. Nadat de leerlingen op scherp werden gezet door de sensei, mochten zij na de clubspeech verder werken aan hun warming-up en mentale en fysieke voorbereiding. Een verbluffend en zeker onverwacht resultaat werd hun deel, ondanks dat de opkomst minder was dan verwacht.

De eerste Nederlandse kampioenen Kata van NSKO Nederland zijn Ji Xi Tóth, klasse internationaal; Nela Košťálová, klasse tot en met 17 jaar; Nadia Van Der Sluis, klasse tot en met 14 jaar en Lisa Kostalova, klasse tot en met 12 jaar. Tweede plaatsen waren er voor Martin Kostal en Tobias Groot. Derde werden Noella Soliana, An Te Braake en Fern Smit. Een medaille voor de vierde plaats ging naar Fabian Groot. Patrick Stegenga, hoofdleraar van de karateclub, is onlangs officieel benoemd tot bondscoach NSKO kata en vind dit een mooi startsignaal om het niveau in NSKO Nederland naar een hoger level te brengen.

No Replies to "Vier titels voor karateclub Dojo Kyôchô"