Bedumer lopers voltooien ‘Nacht van Groningen’

In de stad Groningen is de 21e editie van de Nacht van Groningen georganiseerd, een hardloopwedstrijd met vier verschillende onderdelen. Elf leden van de Loopgroep Bedum waren zaterdagavond present onder de 2500 deelnemers.

Met de start en finish op de Ossenmarkt ging Cindy Snoeck van start op de langste afstand, namelijk de halve marathon (21,1 kilometer). Ze is in voorbereiding voor de Marathon van Rotterdam. De afstand was iets te lang, maar op de halve marathonafstand kwam ze door in 2.08.03 uur, een nieuwe beste tijd voor haar. Een trio nam deel aan de 10 kilometer. Peter Pettinga wist met een snelle tijd van 44.06 minuten beslag te leggen op de eerste plaats bij de mannen 45. Paul van Snick voltooide deze afstand in 48.10 minuten, terwijl Wineke Snippe de 10 kilometer nipt boven het uur wist te voltooien in 1.00.17 uur. Ook voor haar was dat een nieuwe beste tijd. De 5 kilometer werd door een groot aantal gelopen. Marrianne Bos verbeterde zich op deze afstand tot 31.58 minuten. De snelste was Rieta Steeman met 30.11 minuten, gevolgd door Sander de Vries (30.16) in zijn tiende deelname. Irene Wigboldus kwam binnen in 33.09 minuten, Miranda Dijk had 35.42 minuten nodig om bij de finish te geraken, Reina Stalman deed er 36.28 minuten over en Petra Douma klokte 37.46 minuten.

No Replies to "Bedumer lopers voltooien 'Nacht van Groningen'"