Eerste nederlaag voor rugbyers DRC Phoenix

Voor het team van rugbyclub DRC Phoenix uit Delfzijl stond er het afgelopen weekend een zware wedstrijd in Apeldoorn op het programma. Tegenstander was het combinatieteam van de Pickwick Players uit Deventer en de Rams uit Apeldoorn. Het was jaren geleden dat de Havenkanters tegen deze ploegen had gespeeld. Bij aankomst bleek dat de thuisploeg op volle sterkte was. In tegenstelling tot DRC Phoenix, waar enkele basisspelers verstek moesten laten gaan.

De wedstrijd begon met het gebruikelijke aftasten al hadden beide ploegen ook zeer veel moeite om de scheidsrechter te volgen in zijn beslissingen. In de rommelige openingsfase was het de thuisploeg die wat minder fouten maakten en al vroeg een ruime voorsprong wist te nemen. DRC Phoenix liet zich echter niet uit het veld slaan en bleef hard werken om wat terug te doen. Het waren kleine foutjes die de ploeg uit Delfzijl elke keer de das omdeden. Of het de lange tocht naar Apeldoorn was, of dat er gewoonweg te weinig scherpte was, de vinger op de zere plek leggen bleek erg lastig te zijn. Toch was het DRC Phoenix dat vlak voor rust iets terug wist te doen. Stan Doornbos bracht met een imposante run zijn team in een kansrijke positie. Uiteindelijk was het Lex Ronde die met een goede schijnbeweging de verdediging wist te doorbreken en een mooi try te drukken.

De tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd. DRC Phoenix was niet bij machte om haar normale niveau te halen en de thuisploeg had iets meer controle over het duel. In de slotfase was het toch nog DRC Phoenix dat de wedstrijd afsloot met een mooie team try. Desondanks was het scorebord duidelijk en de 29-12 nederlaag betekende het eerste verlies voor het team uit Delfzijl dit seizoen. Voor de trainers van de Noord-Groningers is te hopen dat een aantal spelers snel op het veld terugkeert, zodat het team een brede en fitte selectie heeft (foto: R. Faber).

4e Klasse Heren Noord/Oost (2e Fase/cup)

Uitslagen & Stand
CL Pickwick Players/Rams 2 - DRC Phoenix   29-12

Team              GW W V G Pnt GW-GT +/-
1. CL Pickwick Players/Rams 2  3 2 1 0 12  68-44 24
2. DRC Phoenix 1         2 1 1 0 10  39-39  0
3. RC Sneek 1          1 1 0 0  9  49-22 27
4. CL Nieuwegein/Pink Panthers1 3 1 2 0  7  49-86 -37
5. RC Groningen 3        1 0 1 0  3  15-29 -14

No Replies to "Eerste nederlaag voor rugbyers DRC Phoenix"