Leudi Stoepman: ‘SV Bedum en ik spreken dezelfde voetbaltaal’

De 29-jarige Leudi Stoepman uit Groningen is met ingang van het seizoen 2023/2024 de nieuwe hoofdtrainer van tweedeklasser SV Bedum. De laatste club waarvoor hij werkzaam was, is SC Heerenveen. Daarvoor was hij werkzaam als hoofdtrainer bij het Hoogkerker HFC ’15. Stoepman, die een eenjarig contract heeft getekend, wordt de vervanger van huidig coach Robbie Wentink.

Stoepman stapte al op jonge leeftijd het trainersvak in. Bij de jeugd van GVAV Rapiditas kreeg hij de kans om zijn talenten als coach te ontwikkelen. Nadat hij assistent had gefungeerd van het vlaggenschip van GVAV Rapiditas, begon hij aan zijn eerste klus als hoofdtrainer bij HFC ’15. Zijn debuutjaar leverde hem in het seizoen 2021/2022 een negende plek op in de 3e Klasse C. Hij zou daarna nog een jaar aan de Hoogkerkers verbonden blijven, maar liet het bestuur van de club in de voorbereiding op het seizoen 2022/2023 weten dat hij met onmiddellijke ingang naar de jeugd van SC Heerenveen zou vertrekken. Daar vertrok hij overigens al vrij snel weer. Dat was een bewuste keuze volgens de geboren en getogen Stadjer.

In de gesprekken met de technische commissie en een afvaardiging van de spelersgroep van de Bedumer vereniging heeft hij een goede indruk achtergelaten. ‘Zijn presentatie was zeer goed voorbereid en heeft de TC en de spelersvertegenwoordiging weten te overtuigen. Het waren uiterst prettige gesprekken, waarin Stoepman zijn voetbalvisie en manier van communiceren duidelijk heeft weten te maken’, aldus de club.

Het bestuur van SV Bedum is zeer content met de aanstelling van Stoepman. Men vindt dat het totale plaatje klopt. ‘Hij is jong, enthousiast en heeft een goed verhaal. Hij past bij de club en de jeugdige spelersgroep. Dat is voor ons belangrijk. Het is een aimabele man die voor aantrekkelijk voetbal staat. We zijn er van overtuigd dat we met hem onze spelers verder kunnen ontwikkelen en verheugen ons dan ook op de samenwerking.’

In welke klasse Stoepman met SV Bedum aan de slag gaat is nog even afwachten. De ploeg van oefenmeester Robbie Wentink staat er allesbehalve florissant voor in de 2e Klasse L van het zaterdagvoetbal. Met veertien punten uit evenveel wedstrijden en een tiende plaats in de ranglijst ligt degradatiegevaar op de loer. Zo ver is het echter nog lang niet en trainer Robbie Wentink zal er met zijn team alles aan willen doen om dit te voorkomen. Met een 1-3 overwinning op SV Oosterwolde werd in ieder geval een eerste, niet onbelangrijke stap gezet op weg naar mogelijk klassebehoud. Er volgen nog duels tegen SV Marum, Zuidhorn. LTC, Drenthina, Veendam 1894, Kollum, Be Quick Dokkum, VEV ’67, Velocitas en Achilles ’94. Daarvan gingen er in de eerste competitiehelft zes verloren, werd er drie keer gelijk gespeeld en kon er één overwinning worden begroet.

Hoe een en ander ook afloopt, Stoepman heeft enorm veel zin in het Bedumer avontuur. ‘Ik heb een aantal wedstrijden van de ploeg gezien en ben van mening dat de kwaliteit er wel is om in de tweede klasse te blijven. De club en ik zijn ambitieus. Ik weet dat het even afwachten is om te zien welke spelers er gaan en wie er blijven, maar beide partijen hebben er vertrouwen in. We spreken dezelfde voetbaltaal’, zegt de oefenmeester.

No Replies to "Leudi Stoepman: 'SV Bedum en ik spreken dezelfde voetbaltaal'"