Selectie Meedhuizen reageert na ophef over knokpartij

Naar aanleiding van de gebeurtenissen op zaterdag, willen wij als selectie van VV Meedhuizen ook ons verhaal doen. Omdat wij in de media afgeschilderd worden als enige dader in de ‘knokpartij’ tegen VV Muntendam.

De wedstrijd verliep stroef, wij als Meedhuizen zijnde kwamen na verloop van tijd op een 2-0 voorsprong. Daarna begon het over en weer wat onvriendelijker te worden. Muntendam kwam er voetballend bij lange na niet aan te pas. Waardoor het expres geven van een elleboog ter hoogte van de ribben begon. Na een  tweede keer het expres veroorzaken van een blessure bij een van onze spelers door Muntendam, begonnen we te protesteren bij arbiter Koerntjes. Waarna wij een gele kaart kregen voor protesteren. Door de elleboog heeft een speler gekneusde ribben en een blauwe plek opgelopen.

Naarmate de eerste helft vorderde, kregen wij meerdere racistische opmerkingen en trappen na te verwerken. Nadat wij de scheidsrechter hierop hadden gewezen kreeg een speler van ons terug ‘ga tot 10 tellen’ en ‘hou je bek tegen mij. Hij heeft geen gelijk, jullie moeten jullie kop houden.’ Hierdoor voelden wij ons minderwaardig. En kon Muntendam verder met waar ze gebleven waren. Met als hoogtepunt dat een vader van een van onze spelers langs de lijn stond, als toeschouwer, meerdere uitingen naar zich kreeg met het woord kanker erin, nadat deze desbetreffende persoon riep ’jongens ga toch even lekker voetballen.’ Dit kwam nog gevoeliger over aangezien afgelopen jaar een familielid hieraan is overleden.

Toen er door scheidsrechter Koerntjes werd gefloten voor rust, daagde een van de spelers van VV Muntendam nog uit door nog even door te lopen op een van onze spelers en een klap te geven op het achterhoofd. En begon toen richting de zijlijn te rennen.

Zoals te zien op het filmpje zie je een speler van Muntendam met zijn wedstrijd shirt uit richting een speler van ons lopen. Het feit dat hij zijn shirt uit deed en begon te schelden en gebaren maakte kwam bij ons als bedreiging over. Ook zie je op het filmpje langs de zijkant familie van een speler en een klein meisje vluchten. Er is met haar gesproken en ze was doodsbang vanwege het agressieve gedrag van de speler van Muntendam. Ook de anderen die er stonden schrokken en vonden de desbetreffende speler erg agressief en provocerend gedragen.

Dit mondde uit in de knokpartij waarvan inmiddels iedereen de beelden wel heeft gezien. Waarbij ook meerdere spelers van ons (VV Meedhuizen) schrammen, schaafplekken en gekneusde ribben aan over hebben gehouden. Een teamgenoot probeerde de ‘vechtpartij’ te sussen en kreeg hierbij ook een rake schop in zijn buik door een speler van Muntendam waar die tot nu toe nog steeds heel erg last van heeft. Want in de media word alleen benoemd hoe erg Muntendam er wel niet aan toe is.

En wat betreft de dug-out? Deze was inderdaad al deels beschadigd. Alleen niet zo erg als na de wedstrijd. Er lagen blokken hout om onze selectie mee te lijf te gaan. Ook worden onze spelers en het bestuur anoniem bedreigd via dreigtelefoontjes. Hier worden dreigementen als ‘We komen je bij je huis kapot maken’ maar ook weer racistische uitlatingen wat tijdens de wedstrijd ook al aan de orde was. En wat arbiter Koerntjes betreft,  hij heeft een aanzienlijk ander verhaal op het wedstrijdformulier gezet dan wat hij bij VV Muntendam op de koffie heeft verkondigd.

Helaas worden wij meerdere malen slachtoffer van racistische uitlatingen. Dit door meerdere amateurclubs. Wij zijn er zeer bewust van dat ook onze handelingen niet correct zijn en zullen dat ook niet goed praten. We staan er zelf ook niet achter dat dit is gebeurd, maar aan elk verhaal zitten twee kanten en niks gebeurd zomaar zonder reden. Wij als selectie van Meedhuizen 1 gaan een dezer dagen met elkaar om tafel en daar komt het bespreken van een aangifte ook aan de orde. Omdat racistische uitlatingen niet op het voetbalveld horen. Ook het agressief gedragen tegen tegenstanders of publiek hoort niet bij een middagje voetballen.

Hieronder een persoonlijke reactie van een van de spelers van Meedhuizen;

‘Ik zag dat mijn teamgenoot werd aangevallen door de nummer 5 van Muntendam. Zonder na te denken schoot ik mijn teamgenoot te hulp middels een trap tegen de nummer 5 van Muntendam. Dit was niet de juiste manier en besef dit ook. Vervolgens draai ik meteen om en op dat moment vliegt nummer 9 van Muntendam met zijn noppen in mijn rug en valt op de grond. Meteen hierna vloog nummer 5 van Muntendam mij van achteren aan, waarna ik mij omdraai en in een duw- en trekgevecht beland. Door het duwen en trekken struikelen wij allebei op de grond, waarna hij mij een vuistslag op mijn hoofd geeft en ik hier schade aan heb overgehouden.

Op 20 februari 2023 om 15.00 uur werd ik gebeld door een anoniem nummer. Ik nam op en hoorde direct een mannenstem die mijn naam en mijn adres opnoemde en vervolgens zei: ‘We zien je gauw.’ Dit is een regelrechte bedreiging. Vervolgens op 21 februari 2023 00.46 uur werd ik weer door een anoniem nummer gebeld, waarna dit keer na acht seconden is opgehangen zonder iets te zeggen. Er zijn meerdere teamleden anoniem gebeld rond dezelfde tijdstippen. Dit zijn gerichte bedreigingen, waarvoor ik aangifte ga doen voor mishandeling en bedreiging. Bovenstaand de foto’s met letsel dat door onze spelers is opgelopen.

No Replies to "Selectie Meedhuizen reageert na ophef over knokpartij"