Omlandia kan tij niet keren in duel met Noordwolde

Het gedreven spelende Noordwolde heeft de thuiswedstrijd tegen Omlandia in een verdiende overwinning weten om te zetten. Het team van trainer Elsin Yilmaz klopte de Ten Boersters met 3-1. Saillant detail was dat Simon Schuil bij Omlandia op de bank zat na het vroegtijdige vertrek van Marcel de Groot en voor zijn eerste hernieuwde optreden als hoofdverantwoordelijke meteen tegenover zijn oude club kwam te staan.

Met het wegsturen van een trainer hoopt een vereniging een soort van schokeffect teweeg te brengen, maar daar was in het duel met Noordwolde niet veel van te zien. De witblauwen lieten zich aanvankelijk de kaas veel te gemakkelijk van het brood eten en gaven teveel weg. Voor de bezoekers was het zaak om vooral de aanvoerlijnen naar spits Marco Vos dicht te zetten. Dat bleek een flinke opgave, want Vos is het type voetballer waar je twee mensen voor moet opofferen. Ook zonder te scoren blijft het een sluwe speler en dat liet hij op het eigen veld nu ook weer zien.

Na een kwart wedstrijd werd de score door de thuisclub open gebroken. Een aanval over links werd ingezet door Bart Hollink. Hij speelde Marco Vos aan, die goed bij zijn tegenstander wegdraaide en zonder na te denken uithaalde. Doelman Arjan Riesebeek wist het gevaar maar half te bezweren, waarna Jurriaan Kampen er als de kippen bij was om de bal tussen de palen door te jagen: 1-0. De goalie verving overigens vaste keeper Devon Harmsma, die enkele weken geleden een hersenschudding heeft opgelopen.

Na een dik half uur spelen dacht Ewout Boersema de marge te hebben verdubbeld, maar zijn treffer werd afgekeurd omdat hij buitenspel zou hebben gestaan. Hij had een bal binnen gewerkt die na een schot van Jurriaan Kampen van de lat terug in het veld was gestuiterd. Scheidsrechter van dienst Gert Jan Lania had de treffer in eerste instantie toegekend, maar kwam na overleg met zijn assistent op die beslissing terug. Vlak voor rust was het vervolgens wel raak. Dannick Meima mocht een vrije trap nemen na een domme overtreding, die teveel door Omlandia werden gemaakt. Meima dacht een voorzet te geven, maar niemand raakte het leer aan. Doelman Riesebeek kon ook niet meer reageren en dus plofte het speeltuig zomaar tegen het nylon: 2-0. Met die tussenstand zochten beide teams de kleedkamers op.

Na de doelwisseling verscheen er een heel ander Omlandia op het winderige en zware veld van de geelzwarten. Binnen zestig seconden was het Robbert Veldman die voor de aansluitingstreffer wist te zorgen: 2-1. Met Jeroen Dijkhuizen en Stefan Nieboer in het veld voor Body Prenger en Brian Drevel, probeerde Omlandia de druk op te voeren. Men ging met drie spitsen spelen en er werd hogerop druk gezet. De gasten leken het geloof in eigen kunnen te hebben teruggevonden en bepaalden op zeker moment het spelbeeld. Daarbij werden ze overigens zelden gevaarlijk, terwijl er aan de andere kant uitgekeken moest worden voor de snelle tegenstoten van Noordwolde. De thuisclub moest even wakker geschud worden, maar wist het treffen uiteindelijk in de 80e minuut definitief naar zich toe te trekken. Op aangeven van Marco Vos was het Dannick Meima die van een meter of twintig van het Ten Boerster doel de bal laag in de hoek binnen wist te schieten: 3-1. Marco Vos was overigens zelf ook nog dicht bij een treffer, maar raakte slechts de lat. Goalie Riesebeek was er vervolgens snel genoeg bij om te voorkomen dat de topscorer van de 3e Klasse C zijn zestiende van het seizoen zou maken.

Elsin Yilmaz (Noordwolde): ‘Dit is in mijn ogen een terechte overwinning en ik ben dan ook blij met de drie punten. Wat we op de training hebben besproken, is goed uitgevoerd. Komend weekeinde spelen we thuis tegen HFC ’15. Dan kunnen we zoals in deze wedstrijd niet weer op een dergelijke manier aan de tweede helft beginnen. Dat wordt meteen afgestraft. We zullen dan met nog meer beleving en energie moeten spelen om de punten in eigen huis te houden.’

Simon Schuil (Omlandia): ‘Ik ken Noordwolde erg goed omdat ik er trainer ben geweest en je weet wat je te wachten staat als je tegen ze speelt. Het is een gedreven ploeg en van je oud-trainer winnen geeft natuurlijk wel wat extra’s. Zij krijgen dan ook alle credits voor de zege. Daarbij wil ik echter wel opmerken dat we het vooral in de eerste helft hebben laten liggen. We geven de doelpunten veel te gemakkelijk weg. Na de thee komen we beter uit de verf, al was het spel ook toen niet geweldig. De wil was er in ieder geval en daar kunnen we mee verder. Ik heb er alle vertrouwen in dat we het dit seizoen gaan redden om in de derde klasse te blijven.’

* Noordwolde – Omlandia 3-1 (2-0). Dannick Meima 1-0; Jurriaan Kampen 2-0; Robbert Veldman 2-1; Dannick Meima 3-1.

No Replies to "Omlandia kan tij niet keren in duel met Noordwolde"