Sven Rosevink (HS ’88) kegelt zwaar gehavend SIOS omver

In Sauwerd moest het in degradatienood verkerende SIOS aantreden tegen HS ‘88, dat bij winst naar de tweede plaats in de ranglijst van 4C zou klimmen. De ploeg van trainer Richard Poortman en versloeg de gastheren met 1-4. Met elf punten uit dertien wedstrijden is de situatie er bepaald niet florissanter op geworden voor het team van interim-trainer Wilhem van der Wiel. Aan de kant van HS ’88 was Sven Rosevink met afstand de man van de wedstrijd. Hij scoorde maar liefst drie keer.

Bij SIOS moest men flink improviseren, want er waren nogal wat spelers afwezig. Sander en Stefan Bultena waren met familie op avontuur gegaan, Lammert Brinkhuizen, Reinder de Haan, Menno Dijkstra Jochem en Gijs Huinder waren geblesseerd en Allert de Haan speelde wel, maar dat was eigenlijk geen doen. De aanwas moest uit het tweede team komen en verder werden de jongens die normaal wissel staan in de basis geposteerd. Quinten Hoogeveen en Bernt Moeken waren twee van hen. Het gemis van al die spelers maakte het behalen van een goed resultaat op voorhand eigenlijk al tot een onmogelijke opgave voor de Sauwerders.

De gasten pompten vanaf de eerste minuut veel energie in de tweestrijd en dat leidde na drie minuten spelen al tot de openingstreffer. Sven Rosevink wist zijn team op voorsprong te zetten: 0-1. Ook in de periode daarna kreeg SIOS geen moment vat op de tegenstander, die d ene na de andere kans kreeg om de score uit te breiden. Doelpuntenmaker Rosevink mikte na een half uur spelen op de lat en het duurde nog tot de 40e minuut alvorens er een nieuwe goal genoteerd kon worden. En ook nu was het de levensgevaarlijke Sven Rosevink die de bal tegen het nylon wist te krijgen: 0-2. Met wat meer fortuin was het halverwege de wedstrijd al gedaan geweest met de aspiraties van de thuisclub. Max Martoredjo had de 0-3 namelijk op de schoen liggen, maar schoot naast. Hij was overigens niet de enige die het doel miste, want zijn teamgenoten Arno Oosterhof en Robert Baker hadden ook al een paar goede mogelijkheden onbenut gelaten.

Na de doelwisseling zou SIOS heel anders voor de dag moeten komen om nog zicht op een goed resultaat te houden. De gastheren hadden de wind mee, maar deden daar niet veel mee. Het was duidelijk de dag van Sven Rosevink, die het duel na 55 minuten in het slot gooide toen hij op het middenveld aan een mooie solo begon, een aantal tegenstanders het bos in stuurde en de actie met een vlijmscherp schot wist af te sluiten: 0-3.

Na iets meer dan een uur spelen was het Arno Oosterhof die SIOS nog wat dieper in de Groninger klei drukte en voor 0-4 wist te zorgen. De supporters van de gastheren moesten tot driekwart wedstrijd wachten alvorens ze iets van hun favorieten zagen waar ze warm van werden. Een corner van Bernt Moeken leidde tot een doeltreffende inzet van Ahmad Abo Alnaaj: 1-4. Het antwoord van HS ;88 kwam in de vorm van een schot op de lat van Max Hofstra, maar gescoord werd er niet meer in deze door scheidsrechter Mulder goed gefloten wedstrijd.

Wilhem van der Wiel (SIOS): ‘Met zo’n kleine selectie als de one kun je het gemis van een stuk of acht spelers niet opvangen. Niets ten nadele van de jongens die de gaten hebben opgevuld, maar tegen een ploeg als HS ’88 kom je dan veel kwaliteit te kort. Het is niet anders, maar we verliezen de moed niet. We gaan zeker nog punten pakken en het gat dichten naar een veilige plaats.’

* SIOS – HS ’88 1-4 (0-2). Sven Rosevink 0-1; Sven Rosevink 0-2; Sven Rosevink 0-3; Arno Oosterhof 0-4; Ahmad Abo Alnaaj 1-4.

No Replies to "Sven Rosevink (HS '88) kegelt zwaar gehavend SIOS omver"