Voetbalgevecht tussen ‘blauwen en rooien’ levert geen winnaar op

Op een goed bezet sportpark Meij in Uithuizermeeden stond zaterdag het duel tussen de ‘blauwen en de rooien’ op het programma, oftewel de burentwist tussen SV de Heracliden en Corenos. Beide teams konden de punten goed gebruiken, Dat ze na negentig minuten voetbal ieder eentje op zak konden steken, zal nergens met gejuich zijn begroet. Het slechts op papier veelbelovende treffen eindigde ook nog eens zonder doelpunten. Dat er veel goals zouden vallen had ook niemand verwacht, want op slotlicht SC stadspark na bezitten beide ploegen de minst scorende voorhoede in 4C.

Aan de zijde van de gasten kon trainer Marco Pesiwarissa geen beroep doen op Joran Knot. Hij was daags voor het duel op de training geblesseerd geraakt. Kevin Haan kon zich weer bij de selectie voegen. Verder maakte Brian Pattiwael zijn debuut in het tenue van de Roodschoulsters. Hij is overgekomen van het opgeheven vv Groningen. Binnen de selectie van Danhof ontbraken er ook wel wat, maar de coach vond dat niet noemenswaardig. ‘Die zijn er niet en dus is dat ook niet interessant’, aldus de Lopster.

Het eerste kwartier was het voor beide teams even aftasten en speelde men erg voorzichtig. Corenos had de wind in de rug en het meeste balbezit. Het agressieve druk zetten op de defensie van SV De Heracliden leidde vaak tot balverlies van de gastheren. Corenos kroop steeds meer uit zijn schulp en nieuweling Pattiwael toonde zijn klasse achterin door de rust te bewaren en de opbouw van achteruit te verzorgen. De bezoekers kregen een aantal mogelijkheden. Zo belandde een vrije trap van Jordan Muller op buitenkant paal, kon een corner nog maar net bij de eerste paal worden weggekopt en was Germen Tamsma dicht bij een treffer. Hij dook echter onder een voorzet van Jordan Muller door. De Meisters probeerden het vooral met afstandsschoten, maar zagen ook dat Mark de Boer voor doelman Christiaan Buntjer opdook na een voorzet van Yuri Jaarsma. De Boer wist de opgelegde mogelijkheid echter niet te verzilveren. De kleedkamers konden worden opgezocht zonder dat er was gescoord. Het vuurwerk zou na rust afgestoken moeten worden.

Bij het begin van het tweede bedrijf kwam SV De Heracliden aanmerkelijk feller uit de startblokken. Met invaller Frank de Boer ontstond er meer dreiging voorin. Corenos bleef naar voetballende oplossingen zoeken, maar kwam nu opbouwend ook een stuk moeilijker uit de verf. Dat had veel te maken met de harde wind. Brian Pattiwael werd op zeker moment naar het middenveld doorgeschoven. Hierdoor kreeg Corenos op dat deel van het veld meer voetballend vermogen.

Na ruim een uur spelen kwam Germen Tamsma voor de neus van goalie Appie de Jonge te staan, maar die hoefde niet in te grijpen want de assistent-scheidsrechter van SV De Heracliden had de vlag al in de lucht gestoken voor buitenspel. Diens beslissing werd in twijfel getrokken, maar veel hielp dat allemaal niet. De thuisclub kreeg daarna een grote kans toen een corner van Frank de Boer boven het hoofd van doelman Christiaan Buntjer op de lat viel. Dat was niet het enige gevaar aan de zijde van de ‘blauwen.’  Uit een voorzet van Wouter Hoff had Mark de Boer doel moeten treffen. Ook zijn tweede grote kans ging echter verloren. De Meister wist zijn hoofd wel goed onder de bal te krijgen, maar zag Buntjer redding brengen. De ‘rooien’ kregen nog wel wat mogelijkheden, maar stuitten steeds steeds weer op de onverzettelijkheid van de thuisclub. Uiteindelijk eindigde de tweestrijd dan ook in een doelpuntloze remise.

Jaap Danhof (SV De Heracliden): ‘Het was een wedstrijd waarin beide ploegen een helft beter waren. Het duel wilde eigenlijk maar niet op gang komen. Aan beide kanten vielen wel wat kansen te noteren, maar uiteindelijk ben ik van mening dat de wedstrijd geen winnaar verdiende.’

Marco Pesiwarissa (Corenos): ‘Gelet op het grote aantal afwezigen zou je met dit resultaat tevreden moeten zijn, maar dat ben ik niet. We durfden meer te voetballen en hebben ook meer mogelijkheden gehad om te scoren. Wij hadden recht op meer. Als ik ons vergelijk met vier jaar geleden, dan hebben we bij Corenos qua ontwikkeling meer stappen gemaakt. Van SV De Heracliden kan ik dat niet zeggen.’

Over het optreden van Brian Pattiwael (zie foto links) zei de oefenmeester; ‘We zijn zeer tevreden over zijn debuut en dankbaar dat hij ons de komende maanden wil helpen. Hij brengt bovendien rust in ons spel en is balvast. Je ziet meteen aan zijn manier van spelen dat hij op een veel hoger niveau heeft gevoetbald. Na de huidige competitie gaat hij kijken of hij ergens bij een eerste- of tweedeklasser aan de bak kan.’ Dat is niet zo verwonderlijk, want de ‘huurling’ speelde eerder voor Be Quick, GVAV Rapiditas en SC Cambuur.

* SV De Heracliden – Corenos 0- 0. (foto’s: Leonie Monden).

No Replies to "Voetbalgevecht tussen 'blauwen en rooien' levert geen winnaar op"