Prima zege Klimaatgroep Stars op Combilo TGOB

De tafeltennissers van Klimaatgroep Stars hebben zondag  in Berkel en Rodenrijs de eerste zege van de voorjaarscompetitie binnen weten te slepen. Door de winst in het dubbelspel trokken de Middelstummers uiteindelijk aan het langste eind na een hoogstaande wedstrijd tegen koploper Combilo TOGB.

Aan de kant van de thuisclub speelde de Nigeriaan Segun Toriola de openingswedstrijd tegen Shuohan Men. De vijfvoudig deelnemer aan de Olympische Spelen moest diep gaan tegen Men, maar trok uiteindelijk met 3-2 aan het langste eind. Arthur Bilas trok de score weer gelijk nadat hij een 2-1 achterstand tegen Milo de Boer had goedgemaakt. De Boer won onlangs brons op het NK.

Clement Chobeau deed een flinke duit in het zakje met de eerste van drie winstwedstrijden op de middag. Hij rekende relatief eenvoudig af met Xavier Peral Parent (3-0). Zo ging Klimaatgroep Stars met een voorsprong de pauze in. Na de  onderbreking was Toriola met 3-1 te sterk voor Bilas en won Peral Parent met 3-0 van Men. Het laatste deel van de wedstrijd had Klimaatgroep Stars juist weer het momentum. Chobeau rekende af met De Boer van Combilo TOGB: 3-1. In het dubbelspel was het de beurt aan de combinaties Toriola/Peral Parent bij de thuisclub tegen Bilas/Chobeau aan Groninger zijde. In een spannende strijd werd het uiteindelijk 3-1 voor Klimaatgroep Stars.

Teammanager Jan Tammenga sprak na afloop van het ‘maximaal haalbare resultaat’ in deze derde wedstrijd tegen een top drie-team. Op de ranglijst van de Eredivisie heeft Klimaatgroep Stars na drie wedstrijden zes punten en staat het voorlaatste. Zondag 5 maart staat een bezoek aan hekkensluiter Scylla uit Leiden op het programma. De volgende thuiswedstrijd is zondag 12 maart om twee uur in Middelstum. Dan is De Boer Taverzo 2 de tegenstander.

No Replies to "Prima zege Klimaatgroep Stars op Combilo TGOB"